Reklama

Reklama

Kulička

  • angličtina A Marble (více)
Animovaný / Loutkový / Krátkometrážní / Rodinný
Československo, 1963, 9 min

Obsahy(1)

Praktický návod Hermíny Týrlové dětem k vytvoření magického světa fantazie z dětské stavebnice a duhové kuličky. (tomtomtoma)

Recenze (6)

Lima 

všechny recenze uživatele

Zajímavý kousek se specifickou animací. Vzpomněl jsem si při něm na tzv. ´štěstíčka´, která se za komunistů prodávala na pouti za pár kaček. Byly to takové miniaturní hračky, zabalené v barevných papírových pytlících a v nich balónky, ořezávátka a mimo jiné také občas malá zvířátka sestavená z korálků (a malých špalíčků), skleněných, či dřevěných, které byly navlečeny na silonová vlákna. Takhle nějak vypadají sestavena i zvířátka od Týrlové v této pohádce. Jde v ní jenom o to, že se kočka, pes, lev, opice, slon a krokodýl přetahují o duhovou kuličku, až se nakonec hromadně poperou :o) Palmu, vodu a schody tu suplují jednoduché kostičky, řev lva tu vypadá jako vypouštění obláčků z tlamy. Co si z toho měly odnést malé děti, to netuším :o), každopádně tuhle vizuálně zajímavou jednohubku jsem si užil. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Kulička je škádlivou hravostí Hermíny Týrlové. Inspirací je dětská stavebnice a duhová kulička, výsledkem je potom dětská touha po uličnictví a volný průchod magického světa představ. Vizuální podoba je formována osvědčenou dvojicí výtvarníků Ludvík Kadleček a Václav Dobrovolný, autor doprovodné hudby Evžen Illín s hravostí nezůstává příliš pozadu. Život je hrou, fantazie je předností, zaručující nadšení a radost ze života a jeho nadobyčejného přijímání. Kulička se vyznává z dětského úsměvu. Aneb když se dva perou (ba i více), kočička se směje. ()

Reklama

Reklama