Reklama

Reklama

Médium

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2005–2011), 92 h 59 min (Minutáž: 41–45 min)

Hrají:

Patricia Arquette, Jake Weber, Miguel Sandoval, Anjelica Huston, Amy Price-Francis, Maria Lark, David Cubitt, Sofia Vassilieva, Edoardo Ballerini (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(130)

Na první pohled obyčejná žena Allison DuBois je obdařena zvláštním darem. Má vize, díky kterým dokáže předvídat zločiny či nebezpečné situace. Často ji ve snech navštěvují mrtví lidé, kteří jí prozradí detaily o své smrti nebo o jiných zločinech. Jako médium napomáhá při řešení kriminálních případů a náročnou práci musí sladit se svým rodinným životem... (TV Nova)

(více)

Recenze (58)

lektvar 

všechny recenze uživatele

Pestré príbehy, pekne vystavané časti, ale bohužiaľ chyba mnohých seriálov, keď do hlavnej postavy obsadia filmového herca, ktorý sa živil úplne inými postavami. Arquettovú si chcem uchovať v pamäti ako sexapealom nabitú divu z Lost highway, či True Romance, nie ako domácu puťku s šedivým kvázireálnym charakterom. ()

DandaPiper 

všechny recenze uživatele

Médium je naprosto inteligentní záležitost. Někdy to sice ne úplně dává smysl, ale takový přece sny jsou..bez hlavy a paty. Ani nevím, jestli bych to nazval sci-fi seriálem nebo spíš nějákým rodinným dramatem, protože ikdyž hlavní představitelka Allison DuBois (Patricia Arquette) vidí budoucnost skrze svoje sny, to okolo je tak syrový a reálný, jak to jen ve smyšleným seriálu může být :D Taky důkaz toho, že Hallmark nevysílá jenom sračky. ()

Hrus 

všechny recenze uživatele

Jak píše anderson v komentáři o tom, že na Markíze museli posunout vysílací čas jedné epizody, tak se divím, že to neudělali u více epizod, protože někdy jsou věci, většinou ukazované ve snech Allison (vraždy, znásilňování, pohřbívání za živa apod.), dost drsné, někdy jsou sice natočené "umírněně", ale stejně z nich běhá mráz po zádech... Tyto scény s horrorovými prvky se prolínají se scénami z rodinného života Allison, který je naopak pojat mírně komediálně. Dohromady to kupodivu tvoří příjemný mix (alespoň pro mě). Každý díl je také o něčem trochu jiném, tvůrci se výborně vyhýbají schématičnosti, která tolik vadí u kriminálek typu CSI. Pokud vám nevadí trochu mystična, tak je to výborný seriálek, televize NBC již připravuje 5. sérii. EDIT: Nyní sleduji 6. sérii a musím říct, že kvalita šla hodně dolů, nebo je přinejmenším kolísavá. Seriál se již tématicky vyčerpal a navíc Allison se v úplně každým díle tváří na zhroucení a herecky podávané je to zbytečně afektovaně. Já bejt takhle psychicky na dně tak často, tak prostě nemůžu normálně fungovat. ()

hanazu 

všechny recenze uživatele

Pokud se na to budete dívat dlouho v kuse, bude se vám to líbit. Takový uspokojivý seriál o mamce z předměstí, co umí odhalovat zločiny. Lekačky v pyžamu jsou moc pěkné. Celá ta rodinka je moc pěkná. ()

Fender 

všechny recenze uživatele

Uvědomuji si, že tento seriál není nějak výborně natočený a hlavní hrdinka je mnohdy velmi hysterická a opakuje se v podstatě vše stejné každým dílem, seriál je tím pádem dost předvídatelný. Nemohu si však pomoci, já ho mám stejně moc rád, mnohdy vše do sebe logicky zapadá a rozhodně je seriál dost často napínavý a příběhy jsou zajímavé. Je průměrný ale rozhodně není zas tak špatný. ()

Melannie 

všechny recenze uživatele

Občas se na tehle seriál podívam, ale pravdou je, že se jedná o průměr s atraktivní hlavní představitelkou. Patricie se mi hodně líbila v Lost Higway. Medium je seriál na odpoledne, co neurazí ani nenadchne ()

Kovi34 

všechny recenze uživatele

Každý díl, co jsem viděl, byl víceméně o tom samém:...jak to, že nikdo nevěří mé bláznivé historce!?!.... Dávám 45%. ()

jay are odpad!

všechny recenze uživatele

neskutečně otravná vědma v hlavní roli. Díl za dílem se budí ze zlého snu a neví, co to má znamenat. Pro mě osobně je tohle naprostý odpad. Naprosto nic originálního. ()

Tomulka 

všechny recenze uživatele

Ze začátku vypadal seriál dosti zajimavě avšak postupem času se dostával seriál do podprůměrných počínů. Teda v mých očích rozhodně. ()

Mark1983 

všechny recenze uživatele

Já nejsem seriálový typ, ale když se občas k nějakému dílu u Média dostanu, netrpím u toho, i když to nevyhledávám. ()

LadyNicole 

všechny recenze uživatele

Jasně, nemusí se to líbit každému, je to přeci jen něco úplně jiného něž třeba CSI: Las Vegas, ale mně to dostalo svou jednoduchostí, originálním nápadem, prostým zpracováním a ani ne příliš sympatická herečka v hlavní roli mi zase až tak nevadí, protože jsem si jednoduše zvykla =). ()

krapeii 

všechny recenze uživatele

Taký príjemný seriál na šlofíka pri telke po hektickom dni. Patricia je sympatická a rodinka ju doplňuje. Proste žiadny vymývák mozgu, len zaujímavo spracovaná detektívka. ()

HajinkaX 

všechny recenze uživatele

Podle mě nejlepší mysteriózní detektivní seriál, zvlášť ve srovnání s jemu obdobnými, kde jsou hlavní hrdinky nadány schopností komunikovat s mrtvými. Líbí se mi, že jednotlivé díly nejsou vždy podle stejného scénáře - nikdy není jisté, co Allisoniny sny znamenají a zda to vlastně není všechno úplně jinak.. ()

pupidup 

všechny recenze uživatele

Patricia skvela..zajimavy námět..obcas prazdna mista..zejmena díly s detmi. Prislo mi to jako zbytecna "vata". Lezli mi ti smradi vsichni dost na nervy. 😅 Ale koukat se na to dalo. ()

Reklama

Reklama