Reklama

Reklama

Médium

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2005–2011), 92 h 59 min (Minutáž: 41–45 min)

Hrají:

Patricia Arquette, Jake Weber, Miguel Sandoval, Anjelica Huston, Amy Price-Francis, Maria Lark, David Cubitt, Sofia Vassilieva, Edoardo Ballerini (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(130)

Na první pohled obyčejná žena Allison DuBois je obdařena zvláštním darem. Má vize, díky kterým dokáže předvídat zločiny či nebezpečné situace. Často ji ve snech navštěvují mrtví lidé, kteří jí prozradí detaily o své smrti nebo o jiných zločinech. Jako médium napomáhá při řešení kriminálních případů a náročnou práci musí sladit se svým rodinným životem... (TV Nova)

(více)

Recenze (58)

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jelikož mě tento seriál v 95% vždycky donutí sednout na zadek a dívat se, jak to bude dál, nemůžu jinak. A to i přesto, že jednotlivé scénáře dílů jsou jak z kopíráku - sen, nedůvěra, pátrání, uvěření a (někdy jo a někdy taky ne) happy end. Nutno podotknout, že občas se sny vyrovnají leckterým hororům. Díl, kdy se Allison zdá o podivném motivačním kurzu? kde se chlápek ptá, co všechno jste schopni pro svou věc udělat, mi leží v hlavě ještě teď. ()

H.Gordon 

všechny recenze uživatele

Patricia Arquette na mě v mediu udělala obrovský dojem. Pokaždé, když si pustím tento seriál, tak bych chtěla mít stejné schopnosti, jako má právě Elison. Jindy jsem zase ráda, že jsem "normální". Svou roli zvládla na jedničku s hvězdičkou. Ale nemůžu si vychvalovat pouze jí, ale i jejího manžela bych chtěla. Je tak chápavý a trpělivý, vnímavý. Myslím, že mnohé ženy, které se na medium divají, by chtěly mít alespoň na chvilku po boku Joea. Každý díl je něčím originální, takže se mi ještě nestalo, že bych se u nějakého dílu nudila. Navíc Patricia je díl od dílu krásnější a zajímavější. Navíc se náramně povedl dabing. ()

Reklama

DandaPiper 

všechny recenze uživatele

Médium je naprosto inteligentní záležitost. Někdy to sice ne úplně dává smysl, ale takový přece sny jsou..bez hlavy a paty. Ani nevím, jestli bych to nazval sci-fi seriálem nebo spíš nějákým rodinným dramatem, protože ikdyž hlavní představitelka Allison DuBois (Patricia Arquette) vidí budoucnost skrze svoje sny, to okolo je tak syrový a reálný, jak to jen ve smyšleným seriálu může být :D Taky důkaz toho, že Hallmark nevysílá jenom sračky. ()

M-arta 

všechny recenze uživatele

Zvláštní. Nejdřív mě to vůbec nezaujalo - později naopak... Těch rovin, které mě tu baví, je víc. I když myšlenka zpracovávající spolupráci intuicí a jinými zvláštními schopnostmi nadaného člověka s kriminalisty vůbec není nová, tohle pojetí je příjemně zemité. Žádná víla tajemně vykukující mezi aurou, obláčky ektoplazmy, krystaly a bílými holubicemi, ale úplně obyčejná mamina od dětí s príma mužem a běžnými problémy hmatatelného života. Přijde mi důležité, že se tam objevuje zrovna tohle: protože až v kombinaci s jejími nevšedními schopnostmi vzniká zajímavě vyvážený prostor - rovnováha a prostor, který si často neuvědomují ti, kdo by rádi ulítávali v jakýchkoli esoterických rovinách... ()

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: TV MARKÍZA = 29.1.2007 (29.1.2007) Otec MOONLIGHTNINGu sa vrátil a ja som právom očakával bombu. Žiaľ nestalo sa. Napriek tomu, ale MEDIUM nezatratím. Súdna asistentka v podaní umiernenej PATRICIE ARQUETTE má vízie s mŕtvymi a vidí budúcnosť. Túto svoju schopnosť sa rozhodne po konzultácii s podobne nadanou ženou využiť v prospech spravodlivosti. Začne pracovať ako "konzultantka" prokurátora a objasňuje najrôznejšie prípady vrahov, pedofilov, podpaľačov a iných úchylov. Do toho všetkého sa mieša jej bežný rodinný život s pragmatickým manželom a 2 deťmi (pričom aj jej staršia dcéra má podobné schopnosti). Napriek tomu, že producenti chceli nakrútiť produkt pre celú rodinu (MARKÍZA sériu vysiela popoludní) CARON udržal jednotlivé epizódy na úrovni, ktorá neskĺzla k patetizmu SUE THOMAS ani k "telenovele" typu ALIAS. Epizódu 9. z druhej série dokonca MARKÍZA vyhodnotila ako mládeži neprístupnú a odvysielala ju až po polnoci. (29.3.2007) ()

Galerie (249)

Zajímavosti (9)

  • Postava Allison DuBois má reálný základ. Její stejnojmenný předobraz je ve Spojených státech amerických vyhlášeným duchovním médiem. (Weissik)
  • Poprvé se na televizních obrazovkách tento seriál objevil 3. ledna 2005. (Weissik)
  • Na začátku epizody se ptá Joe (Jake Weber), jestli nebudou v televizi vysílat ten film, ve kterém jsou lidé uvězněni v nákupním centru. Odkazuje tím na svoji slavnou roli ve filmu Úsvit mrtvých (2004). V této epizodě jsou též sny související se zombie a přežitím. (PetraRuze)

Reklama

Reklama