Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sarah Huttinger pracuje jako novinářka, která má v deníku New York Times na starosti lokální zprávy, zejména pak svatby a nekrology. Se svým snoubencem, právníkem Jeffem Dalym, právě letí na svatbu mladší sestry Annie. Setká se tu se svéráznou, energickou babičkou Katharine, které se svěří s tím, že si není jistá, zda se má za Jeffa provdat. Necítí se ještě na usedlý manželský život a touží spíše po dobrodružství. Od babičky se dozví, že její matka Jocelyn, která zemřela, když byla Sarah ještě dítě, pár dnů před svatbou zmizela a prožila krátkou milostnou pletku s neznámým mladíkem. Sarah při srovnání své povahy s povahou otce i sestry začne pochybovat, jestli je dcerou svého otce, a rozhodne se matčina milence najít. Při pátrání se dočká dalšího překvapení, když tetě Mici uklouzne, že podle matčiny aférky byl natočen úspěšný film Absolvent. Šokovaná Sarah pochopí, že s neznámým mladíkem se tehdy vyspala nejen její matka, ale také babička Katharine. Ví, že se dotyčný jmenuje Beau Burroughs, že zbohatl pomocí internetových obchodů, a tak se za ním vydá do San Francisca, kde muž právě přednáší na kongresu. Dozví se od něj, že kvůli úrazu při fotbale zcela určitě nemůže být jejím otcem, a pak se společně opijí, což má zcela nečekané následky. (TV Nova)

(více)

Recenze (217)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak tomu se říká rodinofil, když někdo přefikne, babičku, mámu i dceru v jedný rodině, samozřejmě hezky v průběhu let, tak aby to nehraničilo z nechutností, ale naopak bylo všechno ěno-ňuno. Docela mě dostalo, že Kevin nedostal od žádnýho z chlapů v té rodině přes držku, spíš naopak, ještě ho zvou na oběd. Tohle udělat žižkovskýmu fešáčkovi, tak je zaděláno na pouliční rajskou omáčku na žižkovský způsob. Jennifer jsem teda nepochopil vůbec, ona stahovala kalhotky už v době, kdy Kevinův pindour byl ještě daleko. Kevin jako rodinný obráběč číslo jedna neměl chybu o chování všech ostatních by se dalo už polemizovat, ale hážu na to bobek. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jennifer hraje většinu času v komediích, kde má přítele a řeší se vztahy. Její filmy mám rád, ale všeobecně je to všecko od ní do základu průměr. Průměr se pak zvyšuje se skutečností, jací herci se po jejím boku objeví a tady Mark Ruffalo ani Kevin Costner tenhle film z průměru vyhrábnout nedokážou. No a dalším neméně důležitým faktorem je i humor, který se ve filmu objeví. A ten se ve filmu taky moc neobjeví. Takže je to vlastně průměr, který neurazí, neuškodí a jediné plus je právě Jennifer. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $43,000,262Tržby Celosvetovo $88,933,562Tržby za predaj DVD v USA $20,958,299 //počet predaných kusov 1,245,695/60%/ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"To, že není neplodný, ještě neznamená, že ses vyspala se svým otcem." Sarah se mi líbila, zejména v bílým tričku a roztrhaných džínách, ale domů bych si ji nepořídil. Mám totiž raději vyrovnanější ženy. To permanentní šťoural Beau Burroughs byl jiná liga. Chlápek, kterej dokáže uspokojit tři generace žen, by jistě byl slušným mentorem. Toho bych si domu pořídil. A taky bych občas pozval na návštěvu Katharine, krycí jméno Babička, protože její alkoholová moudra stála za to. Mě vlastně celý to běhání po stopách mýho oblíbeného Absolventa hodně bavilo a nenechal jsem si to zkazit nudnou romantikou ani trapným pokusem o sex na záchodě letadla. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Jennifer mezi dvěma muži? To by snad šlo. Jennifer mezi Ruffalem a Costnerem? To si snad děláte prdel! Nic proti nim, mám je docela rád, ale sem se prostě nehodí. To netvrdím kvůli tomu, že chci Jennifer jen pro sebe. Já vím, teď si asi klepete na čelo a říkáte si, Djokere, ta pro tebe není dost dobrá. Mně by však stačila. Díky Markovi a Shirley jsem se alespoň párkrát zasmál, ale jinak to jen parazituje na slávě Absolventa. ()

choze odpad!

všechny recenze uživatele

Když v Altmanově HRÁČI jeden scénárista navrhoval producentovi pokračování ABSOLVENTA, bral jsem to jako dobrý vtip na účet Hollywoodu. Bohužel to nebyl vtip a tady ho máme. Originální, ale velenudnou variaci zmíněné klasiky s mimořádně otravnou Jennifer Aniston, pro kterou mám jinak velkou slabost, stejně jako pro Kevina Costnera. Z kouzla a síly původního filmu to nemá nic a neobstojí to ani jako tuctová romantická komedie. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Neplodný Kevin? Imposíble... Tuctový snímek, jenž nabídne vtipný moment zhruba v intervalu každých 15 minut a originální vůbec, přičemž vše je založeno na tom, že každý šproch není absolutní lží a ústřední hrdinka se pak musí rozhodnout jestli Ruffalo, nebo Ten, který kdysi lovil Buffalo. Pochopitelně zvítězí ten, kdo nejrychleji běhá dolů po schodech a nepokrývá s gustem tři ženská pokolení.. Zdá se, že J.Aniston zvládá pouze jednu polohu - pevně věřím, že se to týká jen herectví.. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné dílko. Zjišťuji, že spousta těch "amerických romantických komedií," které zde mají hodnocení okolo 60%, a zvláště pod 60%, jsou ideální odpočinkové, nenáročné, příjemné a úsměvné filmy. Jejich jediný nedostatek však spočívá v tom, že spadají do naprostého průměru. Který je však zároveň servírován nenásilným stylem s grácií. Elegantní a (vlasově:) "vyžehlená" Jennifer Aniston, "Casanova" Kevin Costner či protřelá dáma Shirley MacLaine. Silný záchvěv smíchu ve mě vzbudila "šíleně" zábavná scénka, kdy zničená Jennifer Aniston navštíví Shirley MacLaine a krátce poté následuje telefonát od jejího otce. Otec (Richard Jenkins): "Je tam Sarah?" Dcera (Mena Suvari): "Je tam Sarah?" Babička (Shirley MacLaine): "Sarah je tady." ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Sympatická, inteligentná drámokomédia, ktorá má ale väčší potenciál, než je samotný výsledok. Čo už, chýba lepší scenár, chýbalo mi rozvytie osôb, najmä vtipnej starej mamy atď. Ako film je to fajn oddychovka, milá, no časom zabudnuteľná. 60%. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Rob Reiner natočil vcelku uspokojivú komédiu, ktorá môže v pohode zabiť poobednajšiu nudu. No predsa je to len jeden nemastný neslaný gýč, ktorý neohúri takmer žiadnou formou, vloženou do snímky. Od Jennifer Aniston som čakala zrejme trocha povzbudivejší výkon, no jediným pozitívom je Kevin Kostner, ktorého herecké nadanie posúva film o úroveň vyššie. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nejsem moc moudrý z morálního ponaučení, které z filmu vyplývá... Slušně obsazená, jinak průměrná Anistonovina opepřená prasáckou linií babička, matka, dcera. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Rob Reiner zřejmě už zůstane tím rutinním režisérem na (poslední dobou spíše) romantické komedie (i když vzpomeňte na jeho žánrovou univerzálnost na přelomu 80. a 90. let), které na jedno slupnutí potěší, ale vracet se k nim těžko budete. Vedle nevýrazné formální stránky se mu tentokráte sešel relativně silný herecký tým, ve kterém (nenalhávejme si opak) nikdo nepodává nějaký zázračný výkon, hlavní postava Jennifer Aniston se neubrání sitcomovému projevu, přesto potěší, největší pozornost si tak pro sebe urval Kevin Costner, vedle dramatu The Guardian je skutečně ve formě. Filmy mají ale především bavit (v případě snahy o sex na toaletě v letadle tomu tak rozhodně nebylo), příjemně utíkat, nechat nás poskrovnu zasnít se a tu a tam dát i možný „návod“ na to, co a jak správně vyřešit!! A to v případě Co je šeptem... není právě málo!! Slušivých 60% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Filmy Roba Reinera mě nikdy snad kromě Misery nebavily. Všude dobře, doma nejlíp bylo zoufale dětské. Co je šeptem... je zase zoufale ženské. Na Jennifer se dobře kouká, čemu člověk ovšem nevěří je to jak ji dokázal sbalit zde hrozný Kevin Costner. Absolvent byl nadprůměrný film, dost zamrzí, že někdo se takhle po něm vozí a neustále se na něj odvolává. Nevtipné, leč částečně poučné. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Velmi bystrá komedie s dobrým hercem, který až příliš ve své roli "zná" tři generace jedné rodiny-ženskou linii.! :-) ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Není to komedie, u které byste se popadali za břicho, ale jedná o sympatickou oddychovou záležitost. Nakonec tam nebylo ani tolik klišé, kolik bych předpokládala a co se týče předvídatelnosti- samozřejmě je to víceméně všechno předem jasně nalinkované, ale není natolik do očí bijící, že by vám to sebralo veškerou chuť film dokoukat. Celkově lehce nadprůměrný počin. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Kevin Costner je dobrej, jinak mě ten film ničim nezaujal. Jennifer Aniston byla výborná v Přátelích, ale celovečerák podle mě prostě utáhnout neumí. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Sarah Huttinger se nikdy necítila být skutečným členem své rodiny, neboť vypadala trochu jinak a její zájmy se výrazně lišily od ostatních. Když se dozvěděla o matčině předsvatebním románku s Beau Burroughsem, jehož výsledkem mohlo být její stvoření, tak se rychle vydala po jeho chladnoucí stopě. Beau, který kdysi sloužil jako předobraz Benjamina Braddocka ve filmu Absolvent, se k otcovství moc nemá, ale možnost zaskotačit si v posteli s třetí generací stejného rodu (babička, matka, dcera) mu rozhodně není proti srsti. Přes poměrně zajímavé téma se jedná o veskrze průměrný snímek, jehož hodnocení jsem nucen navýšit kvůli odkazům na mého oblíbeného Absolventa a svérázné babičce Katharine Richelieu (Mrs. Robinson), která ve chvíli nouze chladnokrevně stavěla na burbon. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Na to, jaká jsem si myslela, že to bude blbost, se mi to překvapivě líbilo. Vcelku mě i překvapilo, že to bylo hodně vtipné. Nejlepší byla babička v podání Shirley MacLaine. Co všechny 3 viděly na Kevinu Costnerovi je mi záhadou, ale proč ne. Filmy s Jennifer Aniston mám prostě ráda. (btw. vtipná narážka na Přátele). Je to něco mezi 3 a 4*, ale tady to má vcelku průměr, takže tomu trochu přidám na 4*. ()

Související novinky

Tentokrát bez koně Kevine!

Tentokrát bez koně Kevine!

12.02.2005

Kevin Costner přesedlá ze hřbetu westernu na hřbet komediální. Konkrétně půjde o film RUMOR HAS IT zkušeného režiséra Roba Reinera (Misery). Kevin spolu s další hollywoodskou star Jennifer Aniston… (více)

Reklama

Reklama