Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Georgia Byrdová pracuje jako prodavačka nábytku v obchodním domě Kragen v New Orleansu. Miluje vaření a jedním z jejích snů je mít vlastní restauraci nebo malé bistro, kde by se mohla svému koníčku věnovat profesionálně. Je platonicky zamilovaná do kolegy Seana Williamse, ale není schopná mu to dát najevo. Jednoho dne si s ním povídá a při té příležitosti se bouchne do hlavy takovou silou, že na chvíli ztratí vědomí. Sean ji vezme k firemnímu lékaři a zde podstoupí vyšetření na CT. Není to úplně nový přístroj, ale funguje. To, co tam doktor Gupta spatří, je šokující. Georgia má v mozku nádory a její dny jsou sečteny. Lékaři jí dávají tři týdny života, maximálně čtyři. Přestože si Georgia platí zdravotní pojištění, na operaci mozku se to nevztahuje, a jelikož operace stojí více než 300 tisíc dolarů, nemůže si ji dovolit zaplatit. Nešťastná Georgia to považuje za nespravedlivé. Vždy žila střídmě, pobožně, nestřídala milence jako její sestra, a přesto ji Bůh takto potrestal. Každý druhý by se po takové zprávě hroutil, ale Georgia se rozhodne užít si dny, které jí ještě zbývají. Vybere si všechny peníze z banky, prodá dluhopisy po matce a rozhodne se, že si splní svůj sen. Koupí si letenku do Karlových Varů, ubytuje se v hotelu Pupp v prezidentském apartmá a užívá si delikates, které vaří světoznámý kuchař Didier. Ten si Georgii okamžitě oblíbí, protože dokáže ocenit jeho kuchyni. Georgia se baví i jinak. Učí se jezdit na snowboardu, skočí basejump, vyhrává v kasinu. Svým přátelským, bezprostředním chováním na sebe poutá pozornost hotelových hostů, kterými nejsou nikdo jiný než senátor New Orleans, a dokonce i pan Kragen s milenkou, slečnou Burnsovou, její hlavní šéf. Georgia si získá sympatie všech, až na Kragena, kterému se Georgia moc nezdá. Má pocit, že něco tají, a tak podplatí hlavní pokojskou paní Guntherovou, aby prohledala Georginy věci a dozvěděla se o ní něco více. A Guntherová, nepříjemná žena, to udělá. To, co zjistí, v ní vzbudí lítost. Zjistí, že Georgia je obyčejnou prodavačkou v Kragenově obchodním domě a do konce života jí mnoho času nezbývá. Dojatá Guntherová se Georgii přizná a nabádá ji, aby strávila poslední dny života s těmi, které miluje. Georgia má stejný nápad a rozhodne se odletět domů. Na silnici však spadla lavina, a tak se Georgia musí vrátit. Netuší, že na druhé straně laviny je Sean, který ji doma hledal a rozhodl se, přestože se hrozně bojí létání, odletět za ní do Karlových Varů. Vystoupí z taxíku a jde za Georgiou pěšky. Je zrovna Silvestr a oslavy jsou v plném proudu. Kragen, který již ví, kdo Georgia je, se rozhodne před ostatními prozradit její pravou identitu... (TV Prima)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
jozor

jozor (hodnocení, recenze)

zo začiatku som bol sklamaný nepriliš sympatickou černošskou herečkou a neskor aj jej hulvátskym správanim u šéfa v kancelárii..povedal by som typicky černošsky-cigánskym:-.(( a ked začal vyvádzat na tej gospelovej omši tak som znechutene vypol televizor a išiel spať..nebudem si kazit Vianoce...

Zenei

Zenei (hodnocení, recenze)

Pekné, milé, pozitívne... Neviem, ale tu mi nič viac vlastne asi ani nechýba.

HeyHou

HeyHou (hodnocení, recenze)

Scéna s Queen Latifah na snowboardu (nebo spíš s doočíbijící dublérkou) a závěrečné "velmi nečekané" rozuzlení vystihuje celkový můj dojem z filmu.

Alt.64

Alt.64 (hodnocení, recenze)

No, romantika bez příběhu a dost předvídatelná... + dávám za ty české herce a Vary, ikdyž z Varů tam vlastně nic nebylo - akorát ten Pupp a procházka na jakémsi tržišti u kolonády. Spíš tam byly rakouské Alpy, přehrady a slinice s lavinou... 15%

Foxhound#1

Foxhound#1 (hodnocení, recenze)

Že je v Karlových Varech plno Rusů jsem věděl, ale že už tam přestěhovali i Alpy a přehradu mi fakt ušlo :DD

sigam

sigam (hodnocení, recenze)

Asi nikdy nepochopím, z jakého důvodu se Američané domnívají, že v normálním životě okolo stojící čumilové začnou tleskat, když se dá nějaký pár dohromady. Zkrátka mi to neleze do hlavy... Hned od začátku jsem byla přesvědčena, že Georgie nakonec neumře a můj odhad byl správný. Tolik k předvídatelnosti filmu. Jinak jsem ale byla docela mile překvapena. Na to, že je tento film romantická komedie, na které jsem silně alergická byl vážně celkem dobrý. Některé scény byly sice nejapné, jiné mě ale pobavily, takže dávám tři hvězdičky. Taková oddechvka.

lobb

lobb (hodnocení, recenze)

Moc příjemné pohlazení. I když místy americké, pro mě to hodnotu pěti hvězdiček má.

raslik

raslik (hodnocení, recenze)

Film so slušným hereckým obsadením, slušnými výkonmi a zvládnutym dejom. Len mi tam chýbalo viac humorných scén inak O.K.

johnys

johnys (hodnocení, recenze)

to novela: No vono tam zas tolik ceskejch hercu nebylo...!!!
Na muj vkus moc tlustejch lidi a v rade sekvenci nuda... :-)

NeLSoN

NeLSoN (hodnocení, recenze)

Tak konečně film, který mě potěšil i na duši. Klasická americká komerce točená většinou v Karlových Varech.

Související novinky

České lázně ve filmu

České lázně ve filmu

28.10.2019

Česká města se v průběhu let stala kulisou pro mnoho filmových tvůrců. Zrakům lokačních z českých i zahraničních filmů neunikla ani lázeňská města. A zájem o ně mezi filmaři stále je. Na výlety po… (více)

Reklama

Reklama