Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Georgia Byrdová pracuje jako prodavačka nábytku v obchodním domě Kragen v New Orleansu. Miluje vaření a jedním z jejích snů je mít vlastní restauraci nebo malé bistro, kde by se mohla svému koníčku věnovat profesionálně. Je platonicky zamilovaná do kolegy Seana Williamse, ale není schopná mu to dát najevo. Jednoho dne si s ním povídá a při té příležitosti se bouchne do hlavy takovou silou, že na chvíli ztratí vědomí. Sean ji vezme k firemnímu lékaři a zde podstoupí vyšetření na CT. Není to úplně nový přístroj, ale funguje. To, co tam doktor Gupta spatří, je šokující. Georgia má v mozku nádory a její dny jsou sečteny. Lékaři jí dávají tři týdny života, maximálně čtyři. Přestože si Georgia platí zdravotní pojištění, na operaci mozku se to nevztahuje, a jelikož operace stojí více než 300 tisíc dolarů, nemůže si ji dovolit zaplatit. Nešťastná Georgia to považuje za nespravedlivé. Vždy žila střídmě, pobožně, nestřídala milence jako její sestra, a přesto ji Bůh takto potrestal. Každý druhý by se po takové zprávě hroutil, ale Georgia se rozhodne užít si dny, které jí ještě zbývají. Vybere si všechny peníze z banky, prodá dluhopisy po matce a rozhodne se, že si splní svůj sen. Koupí si letenku do Karlových Varů, ubytuje se v hotelu Pupp v prezidentském apartmá a užívá si delikates, které vaří světoznámý kuchař Didier. Ten si Georgii okamžitě oblíbí, protože dokáže ocenit jeho kuchyni. Georgia se baví i jinak. Učí se jezdit na snowboardu, skočí basejump, vyhrává v kasinu. Svým přátelským, bezprostředním chováním na sebe poutá pozornost hotelových hostů, kterými nejsou nikdo jiný než senátor New Orleans, a dokonce i pan Kragen s milenkou, slečnou Burnsovou, její hlavní šéf. Georgia si získá sympatie všech, až na Kragena, kterému se Georgia moc nezdá. Má pocit, že něco tají, a tak podplatí hlavní pokojskou paní Guntherovou, aby prohledala Georginy věci a dozvěděla se o ní něco více. A Guntherová, nepříjemná žena, to udělá. To, co zjistí, v ní vzbudí lítost. Zjistí, že Georgia je obyčejnou prodavačkou v Kragenově obchodním domě a do konce života jí mnoho času nezbývá. Dojatá Guntherová se Georgii přizná a nabádá ji, aby strávila poslední dny života s těmi, které miluje. Georgia má stejný nápad a rozhodne se odletět domů. Na silnici však spadla lavina, a tak se Georgia musí vrátit. Netuší, že na druhé straně laviny je Sean, který ji doma hledal a rozhodl se, přestože se hrozně bojí létání, odletět za ní do Karlových Varů. Vystoupí z taxíku a jde za Georgiou pěšky. Je zrovna Silvestr a oslavy jsou v plném proudu. Kragen, který již ví, kdo Georgia je, se rozhodne před ostatními prozradit její pravou identitu... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (324)

Compadre 

všechny recenze uživatele

Karlovy Vary v aerickým filmu :D to jsem ještě nežral. Poslední prázdniny to jest akorátní komedie s dost pohodovou atmosférou, dobře padnoucí vánočním prázdninám. Jinak ej to dost předvídatelný a furt mam dojem že už jsem někde něco hodně podobnýho viděl..nebo mám ten dojem proto, že průběh každé další scény ve dilmu je stoprocentně předvídatelnej, takže si připadáte jako byste ho sami režírovali..ale jako dobrý. Karlovy Vary rules! ()

juta 

všechny recenze uživatele

Queen Latifah mám v tomhle filmu rád a vlastně i tento film a to i díky tomu, že se odehrává v České Republice, s několika českými herci a v hotelu Pupp, u kterého jsem stál, sice jen přede dveřmi, ale i tak. :D Jsem rád, že ukázali Kalamáry Vary v dobrém světle, i když světlo bylo hodně přibarveno. Příběh je velice příjemný a dobře pobaví. ()

Reklama

Josefin 

všechny recenze uživatele

Parádní komedie, brzy sice přijdete na pointu, ale tohle mě vůbec nevadilo. Koprodukce USA a ČR, režisér Wayne Wang mě potěšil. Hrsti humoru, špetka nostalgie. Nádherná Queen Latifah, tahle ženská má opravdu talent a obrovský šarm. V malé roličce šefkuchaře také Gérard Depardieu a překvapivě i ostatní ne moc známí herci skvěle hráli. Viděla jsem to víckrát a pro mě je to příjemný relax. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Moc komediální mě to nepřišlo , ale i tak se jedná o celkem příjemnou záležitost. Odpustme tvurcum , že z Karlových Varů udělaly druhý Aspen. Myslel jsem , že když tam hraje Latifah , že to bude opět černošská komedie , který nebudu chápat. Docela se příjemně prekvapeně koukalo na ženu , která po zjištění , že má 3 týdny života zaletí do vysněného hotelu Pupp. Celé je to prostě pruhlédné i s koncem , ale to nevadí ne? Snad nechcete filozofické drama o existenci života s Queen Latifah. Příjemná oddychovka na sváteční odpoledne a ta Lucka Vondráčková tam taky mohla být více. Nu i tak *** . Originál jsem neviděl. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Neočekával jsem mnoho a snad právě proto jsem si nakonec u téhle správně ztřeštěné a romantikou, dobrodružstvím i dramatem "šmrncnuté" komedie odpočinul. Děj je sice poměrně dobře předvídatelný, což je trošku škoda, ale v rámci žánru to není nic, co by se nedalo odpustit. Potěší vykreslení Karlových Varů jakožto naprosto luxusní a světoznámé destinace, avšak jejich zasazení do velehor, o nichž se nám může pouze zdát, je víc než úsměvné, zvláště při představě, že třeba takto vylíčené lázeňské město přitáhlo nějaké Američany k nám do republiky s nadějí, že si parádně zalyžují a poté se půjdou do překrásného města oddat léčebným kůrám. V zásadě je však tato komedie milá a příjemná se vší svoji naivitou a i potrhlostí, potěší představitelka hlavní role, ale také Gérard Depardieu. Docela by mě zajímala původní verze tohoto snímku z roku 1950. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (11)

  • Film se natáčel převážně v České republice, konkrétně v Karlových Varech v Západočeském kraji. (Elisebah)
  • Sken, který si nechává Georgia (Queen Latifah) udělat, je CT sken, ale doktor jí ukazuje rentgenový snímek. Výsledky CT skenů se ukazují digitálně na počítači, a to hlavně kvůli 3D snímku. (Leopard105)
  • Scéna, kde si personál hotelu povídá v kuchyni, byla originálně natočena v češtině, angličtině a francoužštině. (ČSFD)

Související novinky

České lázně ve filmu

České lázně ve filmu

28.10.2019

Česká města se v průběhu let stala kulisou pro mnoho filmových tvůrců. Zrakům lokačních z českých i zahraničních filmů neunikla ani lázeňská města. A zájem o ně mezi filmaři stále je. Na výlety po… (více)

Reklama

Reklama