Reklama

Reklama

V jako Vendeta

  • USA V for Vendetta (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdo je muž skrývající svou zjizvenou tvář pod maskou? Hrdina nebo šílenec? Osvoboditel nebo tyran? Kdo je V? A kdo se k němu přidá ve snaze zlikvidovat totalitní režim, který ovládl jeho národ? Od tvůrců Matrixu přichází V jako Vendeta, napínavá a nekompromisní vize budoucnosti podle komiksu Alana Moorea. Natalie Portman v roli Evey, obyčejné dívky, která musí rozhodnout, jestli se její hrdina nestal vetší hrozbou, než jsou ti, proti kterým vede válku. Hugo Weaving jako V – silný, charismatický bojovník za svobodu, hnaný touhou po pomstě na těch, kteří ho znetvořili. Stephen Rea v roli detektiva, který se zoufale pokouší V dopadnout dřív než rozpoutá revoluci. Sázky na vítěze rostou. Napětí stoupá a doutnák byl zapálen. Kterou ze stran zvolíte? Ve světě V neexistují střední cesty. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 308)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Parádní film...v myšlence mi trošičku připomněl Battle Royale 2 - a tak jsem čekal, že se tu zase vyrojí banda papalášů, kteří si budou stěžovat na to, že je to vlastně "jen propagace terorismu" ... well, fuck that shitheads! Hugo Weaving v roli V je opravdu excelentní ... myslím, že kdyby V hrál James Purefoy (jak to bylo původně v plánu), tak by ta postava nebyla tak výrazná, ale to už nezjistím. Taky nemůžu opomenout "balet v metru" ... prostě perfektní! ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Not bad, but not good either. McTeigue je dle mého pouhopouhý rutinér, který má podobně jako Eli Roth kliku, že se kamarádí s někým, kdo ho může procpat, kam se mu zlíbí. Scénář Wachowských možná byl zábavný, ale v McTeigueově podání je z Vendety akorát přetažená nuda, v níž se mezi sebou perou ucházející dialogové scény, tahané nahoru herci, s akcí, u níž jsem si až na dvě výjimky málem vyrval zíváním pusu z pantů. Mooreovy komiksy jsou asi vážně nezfilmovatelné. Minimálně ve stejné kvalitě. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

V FOR VENDETTA stojí a padá s komiksovou předlohou, která je jak předpokládám mnohem komplexnější a řekněme plynulejší než její filmová adaptace. Myšlenka je ovšem geniální stejně tak herecké výkony Natalie Portman a Huga Weavinga jsou výborné a to jeden z nich má na tváři po celou dobu masku. Bohužel špatný přepis scénáře a nevyrovnaná režie snímku něco ubrala. Nevím jak moc by se film změnil, kdyby bratři Wachowští dali do tohoto projektu všechno, co dát mohli a nespokojili se s pouhopouhou, byť většinovou spoluprácí. Dokázali by lépe vykreslit prostředí diktatůry? Dokázali by dát větší náboj první půli filmu? Dokázali by ustálit stopáž na úrovni, kterou by si VENDETA zasloužila? Řekl bych to takhle, pana V si budu pamatovat dobře a pátý listopad v kalendáři mnou už nikdy nezůstane nepovšimnut, avšak nad filmovým přepisem můj potlesk neuslyšíte. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Přestože vizuál útočí na nejvyšší mety a myšlenka mi je sympatická, nefunguje Vendeta jinak než jako komiksárna na efekt. Už těsně po skončení totiž všechny silnější momenty z hlavy vyprchávají a s několikaletým odstupem se mi vybaví jen totalitně-britská atmosféra a jako vždy úžasná Natalie. Promarněná šance, jaké je obzvlášť škoda. Těch potenciálně silných podnětů bylo totiž neskutečně moc. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Comics jsem před týdnem četl a i tak se mi filmová Vendeta moc líbila - velmi dobré herecké výkony, rafinovaný střih, příběh se vcelku držel předlohy - až na ten závěrečný souboj ve stylu Matrixu, který tam neměl co dělat, a na pochod masek to bylo moc fajn. No, vlastně i V. mohl být větší magor, ale to by chtěl člověk od mainstreamového filmu asi moc. Spokojenost. ()

Galerie (121)

Zajímavosti (64)

  • Kdo se díval pozorně, spatřil na vojácích, bránících parlament, masky používané při paintballu, konkrétně JT X-FIRE. (HellFire)
  • Film bol navrhnutý tak, aby mal "future-retro" vzhľad, v ktorom sa používalo veľa šedých a sivých tónov, ktoré majú dokresľovať bezútešný, stagnujúci pocit totalitného Londýna. (Greenpeacak)
  • Bratři Wachovští napsali scénář filmu ještě před Matrixem (1999). (imro)

Související novinky

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

28.01.2017

Většina herců je ráda, když za život nastřádají hrstku výrazných rolí. John Hurt, jenž nás právě opustil ve věku 77 let (zákeřná rakovina...), ale na tak malé ambice kašlal. Hurt začal hrát ve… (více)

Comicsové Mýty mají scenáristku

Comicsové Mýty mají scenáristku

20.01.2015

Stříbrnému plátnu střídavě kralují comicsové adaptace od Marvelu a DC, neměli bychom ale zapomínat ani na Vertigo. Dospělácká odnož DC nám dala filmy jako Constantine, Dějiny násilí, V jako Vendeta… (více)

Špionážní mimozemská invaze

Špionážní mimozemská invaze

06.09.2014

Režisér James McTeigue asistoval sourozencům Wachowským u Matrixu nebo Speed Racera, po comicsovém debutu V jako Vendeta ale příliš štěstí neměl. Sci-fi remake Invaze, mlátička Ninja Assassin ani… (více)

Wachowští, sci-fi, Natalie Portman

Wachowští, sci-fi, Natalie Portman

07.01.2012

Lákavá kombinace. Andy a Lana Wachowští nedávno ve spolupráci s Tomem Tykwerem dotočili adaptaci objemného, cenami ověnčeného románu Cloud Atlas, a nechtějí ztrácet čas. Jejich čerstvá novinka má… (více)

Reklama

Reklama