Reklama

Reklama

V jako Vendeta

  • USA V for Vendetta (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdo je muž skrývající svou zjizvenou tvář pod maskou? Hrdina nebo šílenec? Osvoboditel nebo tyran? Kdo je V? A kdo se k němu přidá ve snaze zlikvidovat totalitní režim, který ovládl jeho národ? Od tvůrců Matrixu přichází V jako Vendeta, napínavá a nekompromisní vize budoucnosti podle komiksu Alana Moorea. Natalie Portman v roli Evey, obyčejné dívky, která musí rozhodnout, jestli se její hrdina nestal vetší hrozbou, než jsou ti, proti kterým vede válku. Hugo Weaving jako V – silný, charismatický bojovník za svobodu, hnaný touhou po pomstě na těch, kteří ho znetvořili. Stephen Rea v roli detektiva, který se zoufale pokouší V dopadnout dřív než rozpoutá revoluci. Sázky na vítěze rostou. Napětí stoupá a doutnák byl zapálen. Kterou ze stran zvolíte? Ve světě V neexistují střední cesty. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 308)

genetique 

všechny recenze uživatele

ŠtýloVo cool! Toto je presne a do bodky to, čo chýbalo tretím X-Menom. Akýsi iný rozmer, nielen nabúchaná pozliepaná akcia a pár prázdnych dialógoV. Perfektné prepojenie Všetkých prvkoV s akýmsi odkazom, ktorý je síce Viditeľný, no do podVedomia sa zachytáVa Veľmi nenápadne. Toto sa dáVno nepodarilo a Wachowsi Bros. si napraVili chuť po skazených pokračoVaniach Matrixu. Z každého žánru je tu ukrojený perfektný a VybalancoVaný kus. Kus kValitnej akcie, Vizionárskeho a reálneho sci-fi, ťažkej drámy a nerVného thrilleru. Natalie som žral, no celý čas som čakal ako bude "V" Vyzerať pod maskou, no Huga som sa nedočkal. To ale môj Vôbec nekazí. Aj keď z časti mi to neprofesionálne pripomína moje obľúbené 'Equilibrium'. 90%. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Námět je super, hlavní myšlenka také, ovšem to nejlepší je to zpracování látky. Ačkoli Wachovští navenek přímo nerežírovali, jejich autorský styl je z filmu hodně cítit a dodává mu grády. O komiksu jsem slyšel jen něco málo, ovšem snímek prý moc věrný předloze není. Někdo to moc řeší, ovšem já to v tomto případě kvituji s povděkem, jelikož rozhodnutí, ke kterým scénáristé dospěli, tedy jakési přetvoření hlavního hrdiny k obrazu svému, a řekl bych, že V for Vendetta s jiným dohledem nebyl tak dobře koukatelný. Mr. Anonymous je kapitola sama pro sebe. Weaving ho zahrál naprosto skvěle...90% ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $54miliónovTržby USA $70,511,035Tržby Celosvetovo $132,511,035Tržby za predaj Blu-ray od roku 2009 v USA $3,624,371 //počet predaných kusov 190,120Tržby za predaj DVD v USA $59,080,354 //počet predaných kusov 3,118,547║ Brilantný komiks. /videl v kine: 95%/ ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tento snímek bych spíše zařadila do škatulky konverzační drama než akční thriller. Na každý pád ale hodně dobré drama! Zamilovala jsem se do urostlého, silného, tajemného a děsně charismatického muže s maskou úplně stejně jako Natálka. Když na ni teď tak myslím a v hlavě si přehrávám právě zhlédnuté, vidím její dokonalý, nesmírně dokonalý herecký výkon. Každý záchvěv v obličeji, každá slza, pohyb ... to všechno jsem ji věřila na sto procent. Na druhou stranu je ale hrozně hubená. Vypadá jako by vyšla z Mauthausenu. Cosyk by měla pojest, holka. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Působivý film, kterému pátou hvězdu ubírám až po asi pátém zhlédnutí. Trochu nefér, když u jiných filmů k tolika zhlédnutím ani nedojde... Weaving je každopádně skvělý a Natálka ostatně taky. Výtky vůči nedotažené režii chápu, ale McTeigue se postaral o to, aby se alespoň pořád něco dělo. Silné čtyři jsou proto stále zajištěné. ()

Galerie (121)

Zajímavosti (64)

  • Ve scéně přibližně ve 100. minutě, kdy Evey (Natalie Portman) prochází ulicí, si lze v levém horním rohu všimnout kamery a osvětlení. (chleba24)
  • Kdo se díval pozorně, spatřil na vojácích, bránících parlament, masky používané při paintballu, konkrétně JT X-FIRE. (HellFire)
  • Při natáčení scény, v níž V (ve většině filmu Hugo Weaving) vychází z hořícího vězení, procházel téměř nahý kaskadér Chad Stahelski (mimochodem - pozdější režisér filmů jako John Wick, 2014) skutečnými plameny. Pro tyto účely byla provedena ještě důkladnější bezpečností opatření, než by bylo obvyklé: mj. mu byla snížena tělesná teplota a v poslední chvíli byl ještě celý namazán mimořádně zchlazeným gelem. (NIRO)

Související novinky

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

28.01.2017

Většina herců je ráda, když za život nastřádají hrstku výrazných rolí. John Hurt, jenž nás právě opustil ve věku 77 let (zákeřná rakovina...), ale na tak malé ambice kašlal. Hurt začal hrát ve… (více)

Comicsové Mýty mají scenáristku

Comicsové Mýty mají scenáristku

20.01.2015

Stříbrnému plátnu střídavě kralují comicsové adaptace od Marvelu a DC, neměli bychom ale zapomínat ani na Vertigo. Dospělácká odnož DC nám dala filmy jako Constantine, Dějiny násilí, V jako Vendeta… (více)

Špionážní mimozemská invaze

Špionážní mimozemská invaze

06.09.2014

Režisér James McTeigue asistoval sourozencům Wachowským u Matrixu nebo Speed Racera, po comicsovém debutu V jako Vendeta ale příliš štěstí neměl. Sci-fi remake Invaze, mlátička Ninja Assassin ani… (více)

Wachowští, sci-fi, Natalie Portman

Wachowští, sci-fi, Natalie Portman

07.01.2012

Lákavá kombinace. Andy a Lana Wachowští nedávno ve spolupráci s Tomem Tykwerem dotočili adaptaci objemného, cenami ověnčeného románu Cloud Atlas, a nechtějí ztrácet čas. Jejich čerstvá novinka má… (více)

Reklama

Reklama