Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Katolická církev učinila extrémně vzácné rozhodnutí a oficiálně potvrdila, že je devatenáctiletá studentka prvního ročníku vysoké školy posedlá zlý duchem. Příběh filmu V moci ďábla pojednává o dramatickém soudním líčení s farářem, odsouzeným za nedbalost, která vyústila ve smrt mladé, údajně posedlé dívky. V hlavní roli snímku, založeného na skutečných událostech, se představí LAURA LINNEY jako Erin Bruner, obhájkyně otce Richarda Moorea (TOM WILKINSON), který kontroverzní vymítání ďábla vedl.

Emily Rose (JENNIFER CARPENTER) opouští svůj klidný venkovský domov, aby mohla studovat na vysoké škole. V osamělé noclehárně ji však jedné noci potká děsivá "halucinace", po níž ztratí vědomí. Útoky se postupně stávají častějšími a jejich intenzita se stále stupňuje, proto se nábožensky založená Emily rozhodne podstoupit vymítání ďábla pod vedením faráře, otce Richarda Moorea. Když pak mladá dívka během obřadu zemře, je farář obviněn ze zabití z nedbalosti. Roli jeho obhájkyně neochotně přijímá renomovaná právnička Erin Bruner, jejíž skálopevný ateismus a nedůvěra v nadpřirozeno jsou v průběhu soudního procesu nalomeny oddanou vírou otce Moorea a zvláštními, nevysvětlitelnými okolnostmi, které případ provázejí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (695)

Ant 

všechny recenze uživatele

Místy velice děsivý příběh, kde známé "podle skutečných událostí" atmosféru ještě umocní. Tvůrci se samozřejmě detailněji věnují straně kněze a vymítání, než aby to celé zpochybňovali. Soudní přelíčení je efektně prolínáno záběry rituálu a života obhájkyně a to tak, že jsem si ani jedinkrát nepomyslela, že nějaká scéna nadbývá nebo nudí. Sama jsem po shlédnutí zůstala nestranná, ačkoli výkon Jennifer Carpenter nutil k opaku. Postavu Rose ztvárnila tak věrohodně, až to místy děsí. Celkově je to velice slušný horor i povedené soudní drama. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

V žádném případě se nejedná o horor pro zábavu nebo pro klidné spaní a nejspíš není vhodný pro kohokoliv. Ale pokud se týče kritického pohledu: myslím, že v úvodu trochu chybělo bližší vykreslení osoby a rodinných poměrů dívky. Jinak celkem dobře uchopený film, i když skutečný příběh, podle něhož byl natočen, neznám, a je možné, že něco zde mohlo být zkreslené. Díky filmu si možná alespoň někdo uvědomí, že i tzv. vědecký, pozitivistický názor může být hodně zaslepený a fanatický. Výstižný komentář např. Aidan. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Slušný satanovský film, u kterého mi nejedenkrát projel mráz po zádech. Atipický tím, že se jeho půlka odehrává v soudní síni(což není naškodu) a prý je podle skutečné události.??? Což je možná škoda, protože lekaček s obhájkyní mohlo být více:-(75% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Pojmout vymítání nikoli jako horror, ale jako soudní drama je netradiční stejně jako rafinovaný kontrast hollywoodsky tuctového přelíčení s působivě děsivými retrospektivami posedlosti a vymítání, které zcela deklasovaly Friedkinova Vymítače. Žádné nadpřirozené otáčení hlavy o 360°, žádná levitace ani hektolitry zvratků chrlené přes půl pokoje, přesto děsivé, mrazivé a znepokojující svým střízlivým pojetím, podpořeným zručnou filmařinou a výkonem Jennifer Carpenterové. A hlavně žádný jednoznačný závěr s dodatečným odhalením, který by misku vah naklonil jedním či druhým směrem. Je na divákovi zda přijme medicínské vysvětlení stavu a smrti Emily nebo připustí možnost druhou a uvěří. Provokativní, inteligentní, působivé, sugestivní. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

s vyhanacom diabla je tento film druhym kruto realistickym snimkom o niecom co zije v nas, ale my si to ani za nic nechceme pripustit...kus vynikajucej filmarciny ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Vymítač ďábla podle Johna Grishama, aneb zajímavý mix soudního dramatu s typicky hororovými prvky. Slušná atmosféra, dobří herci a celkem působivý výsledek. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Mám rád, když si sednu k televizi a začne film, o kterém jsem předtím nic nečetl a nic neslyšel. Nemám pak nejmenší tušení, kteří herci se objeví na obrazovce a kudy se bude vlnit příběhová linie. Je to taková vzpomínka na staré časy bez csfd. Na druhou stranu se většinou jedná o snímky, které mohou bavit sebevíc, ale druhý den o nich nevím nic. V moci ďábla sedí na všechny předchozí předpoklady dokonale. Nenudil jsem se ani vteřinku a nemám ani, co vytknout. Přesto na mě nepůsobí nijak vyjímečně. Vystrašit umí, zabavit určitě taky, ale zůstane pro mě "jen" dobrým filmem na sobotní večer. Hranice třech a čtyřech hvězd. Uznávám, že si pamatuji, v kolik hodin chodí Satan. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Natočit film o vymitání ďábla je hodně těžké a jsem rád, že tenhle snímek mé očekávání splnil. Sice to není ten klasický vymitačský film, ale to je jen a jen dobře. Každý nový nápad v tomhle žánrů vítám. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Film spíš o soudnim procesu, než o Emily. Čekal jsem něco jako vymitac ďábla. Vymitani v ty stodole bylo dost dobrý. Jinak horor jsem ztoho moc nepocitoval. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý strieda nudné a strašidelné scény dosť rýchlo. Z hercov perfektná Jennifer Carpenter, ktorej som skoro uveril, že je vážne posadnutá. A z filmu som bol dosť rozčarovaný. Na jednej strane ma príjemne zamrazilo, ale na druhej som sa dosť veľa krát pozeral na hodinky. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Úžasný hororový zážitek, který je geniálně smíchaný se soudním dramatem. Tohle hororové téma je moje nejoblíbenější hned po duchařině. Koukal jsem se na to odpoledne a i přesto sem měl sevřený hrdlo, srdce mi bušilo jak na speedu a ty nájezdy husí kůže jsem nezažil od časů Insidious. Režisér dokonale zvládnul hororové pasáže, které jsou naturalistické a neskutečně děsivé, hodně to podporuje výborná a trefná Youngova hudba. Dramatické scény ze soudní síně jsou hereckým koncertem všech zůčastněných, ono vůbec herecké obsazení je vynikající a musim hlavně vyseknout poklonu posedlé Jennifer Carpenter, která by se na mě jednou takhle podívala a už by se mi nikdy nepostavil. Celou stopáž sem byl přesvědčenej ve 100% hodnocení, bohužel opět se film nevyhnul jednomu hodně předvídatelnému vrtochu a konec byl na můj vkus moc umírněný, toho démonična bych tam narval co se do mě vejde. V každým případě ale opět skvělá hororová práce, která zůstala za genialitou o malý fous, stejně jako Wanovo Insidious. Až někdo natočí 100% žánrovku budu asi už ale do konce života šedivý, možná se dočkám v hodně... v HODNĚ očekávané novince SINISTER. 85%. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Napriek všeobecnému názoru sa tento film mne páčil viac ako Exorcista, s ktorým ho často porovnávajú. Správna ducharina je pre mňa tým pravým horrorom a tu tomu nič nechýbalo. Navyše okorenené veľmi zaujímavým súdnym procesom. Laure Linney právnické prostredie aj takmer po 10 rokoch od Prvotného strachu stále svedčalo. ()

Zazie 

všechny recenze uživatele

Vymítače jsem zatím neviděla (ostuda, já vím), takže toto bylo moje první setkání s exorcismem. Celkem spokojenost, bála jsem se tak akorát. Zpočátku mě sice trochu zmátla kombinace hororu se soudním dramatem, vlastně na samém počátku soudní drama převažuje, ale rychle jsem si zvykla. Obě hlavní představitelky byly velmi přesvědčivé, především Jennifer Carpenter to snad ani nehrála. A jak už poznamenal tron, člověka to přiměje uvažovat, jestli na tom třeba něco není. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Za najväčší klad filmu považujem pochmúrnu, miestami mrazivú atmosféru, ktorá sa tiahne celým dejom a drží diváka prakticky neustále v napätí.. Výborné herecké výkony všetkých zúčastnených, najmä Laura Linney bola vynikajúca a pomaly ale isto sa stáva jednou z mojich najobľúbenejších herečiek. Neviem, do akej miery sa tvorcovia držali pôvodnej knihy a nakoľko bola samotná kniha dôveryhodným zobrazením skutočnej udalosti, no niektoré veci veľmi reálne naozaj nepôsobili (napr. dovolím si pochybovať, že by sudkyňa tak nadŕžala obhajobe v reálnom procese, atď.). Každopádne hodnotím film jednoznačne kladne a nebyť pre mňa pár hluchých alebo zbytočných miest (napr. rozhovor s Pannou Máriou) bolo by hodnotenie snád aj ešte vyššie... ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemně mrazivý film, z některých scén jsem měl husí kůži až za ušima. Některé scény byly mimořádně působivé, Emily byla zahraná strašidelně přesvědčivě, ale dojem mi lehce kazí formát "soudního dramatu". Bylo to tím pádem trochu jiné, měl jsem možnost vydechnout si v napětí, ale (a to filmy ze soudních síní s radostí můžu) soud do hororu pro mě nepatří. ()

Pejpr 

všechny recenze uživatele

Ponurá, temná, strašidelná a zběsilá atmosféra, bohužel jen místy. Po velmi dlouhé době jsem se i tak 3 minuty bál usnout.. Pekelně dlouhá doba.. Opravdu podle true story? ()

sharky odpad!

všechny recenze uživatele

Vizuálně velmi pěkně a působivě natočené, scény posedlosti jsou opravdu strašidelné. Obsahově je ale tento film velmi nebezpečný, je natočený tak, jakoby dívka byla skutečně posedlá ďáblem a kněz je klaďák, co se jí snažil v poslední chvíli zachránit, ve skutečnosti té nebohé dívce ale spolu s jejími rodiči svojí hloupostí a primitivností a umanutostí přivodil smrt. Ani bych se nedivil, kdyby Vatikánleaks odhalili, že byl tenhle film financován z černých církevních fondů. ()

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Krajní meze budou znovu děsit

Krajní meze budou znovu děsit

23.06.2014

Scott Derrickson si vybral další zajímavý projekt. Režisér hororů V moci ďábla, Sinister a Chraň nás od zlého sice chystá natáčení marveláckého Dr. Strange, hodlá při něm ale pracovat na svém dalším… (více)

Goliáš bude hodovat v pekle

Goliáš bude hodovat v pekle

23.01.2011

„Ve stylu 300“ je už poněkud ošoupaná formulka, ale Hollywood s ní pořád operuje. Několikrát jsme něco takového opravdu viděli, hlavně v seriálu Spartakus: Krev a písek či v aktuálním mixu westernu a… (více)

Neo zastaví Zemi

Neo zastaví Zemi

31.08.2007

Ne, nechystá se pokračování Matrixu, v němž létající kungfista napodobí trik Christophera Reevea z prvního Supermana s obletováním Země takovou rychlostí, až dojde k jejímu zastavení. Řeč je o remaku… (více)

Reklama

Reklama