Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Katolická církev učinila extrémně vzácné rozhodnutí a oficiálně potvrdila, že je devatenáctiletá studentka prvního ročníku vysoké školy posedlá zlý duchem. Příběh filmu V moci ďábla pojednává o dramatickém soudním líčení s farářem, odsouzeným za nedbalost, která vyústila ve smrt mladé, údajně posedlé dívky. V hlavní roli snímku, založeného na skutečných událostech, se představí LAURA LINNEY jako Erin Bruner, obhájkyně otce Richarda Moorea (TOM WILKINSON), který kontroverzní vymítání ďábla vedl.

Emily Rose (JENNIFER CARPENTER) opouští svůj klidný venkovský domov, aby mohla studovat na vysoké škole. V osamělé noclehárně ji však jedné noci potká děsivá "halucinace", po níž ztratí vědomí. Útoky se postupně stávají častějšími a jejich intenzita se stále stupňuje, proto se nábožensky založená Emily rozhodne podstoupit vymítání ďábla pod vedením faráře, otce Richarda Moorea. Když pak mladá dívka během obřadu zemře, je farář obviněn ze zabití z nedbalosti. Roli jeho obhájkyně neochotně přijímá renomovaná právnička Erin Bruner, jejíž skálopevný ateismus a nedůvěra v nadpřirozeno jsou v průběhu soudního procesu nalomeny oddanou vírou otce Moorea a zvláštními, nevysvětlitelnými okolnostmi, které případ provázejí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (695)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Dobré a né že né. Dokonce jeden z nejlepších filmů, co se tématiky vymítání týče. Herci v čele s Jennifer Carpenter jsou skvělí. Atmosféra chvílemi hodně luxusní, jindy zas ne tak hororová, ale za to se dozvídáme spoustu věcí souvisejících s dějem. Parádní horor, který se někomu může zdát až příliš zdlouhavý, ale já si ho užil a některé scény opravdu stojí za to. 70% ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Mi neznámá herečka Jennifer Carpenter, zde předvedla výkon hodný velkých filmových hvězd, které se v branži pohybují již několik let. Scénu vymítání považuju za jeden z nejsilnějších filmových momentů....mrazilo mě až na dřeň. Hudba je hudební, herci hraví, děs děsivý :), takže tu máme perfektní recept na správně vychlazenou horrorovou podívanou. Ale musím si na něco postěžovat, netýká se to filmu...ale týká se to kinosálu a lidí v něm. Kurva, když du do kina, tak jdu sledovat film a ne slepičit tam se slepicema a husičkama. Fakt mě tyhle lidi dokážou maximálně nasrat (a v těchto chvílích jsem nepříčetný), tento rok se mi ještě nestalo, aby se někdo takový poblíž mě nevyskytl...no, ale to je na delší povídání, ale musel jsem to zmínit, protože tohle dokáže zkazit filmový zážitek. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Výborné soudní drama, které ještě více doceňuji až po letech (a tak jsem zvednul hodnocení). Zatímco obhajoba se snaží dosáhnout osvobození venkovského faráře a obžaloba jej naopak ztrestat maximálně, sledujeme v prostřizích a výpovědích svědků trpký osud studentky, která buď psychicky onemocněla, nebo ji posedli démoni s Luciferem v čele. Snímek disponuje strašidelnými scénami, co se naštěstí obejdou bez viditelných bubáků, anžto jen tušené zlo je mnohonásobně děsivější. Viditelný odkaz na 3:15 zemřeš (pův. Horor v Amityville), je navíc vysvětlen tak, že třetí hodina ranní je hodinou démonů a temných sil; hodina mezi 3. a 4. ráno bývá také označována jako mezi psem a vlkem. Velmi dobré je užití barev v kombinaci s temnou hudbou. Útěk Emily z přednášky evokuje Suspirii. Rozsudek byl poněkud.... Nesrovnával bych úplně s kultovním Vymítačem Ďábla, protože tenhle film má přeci jen odlišný hlavní motiv. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Trochu nečekané,a le s odstupem už hodně silné čtyři hvězdy za mrazivé hororové výjevy, při nichž tuhnou fornetti v hubě, hravě zmixované s předvídatelnou, ale ideově nebývale podnětnou soudní linií, v níž nemají místo dogmata, ale otevřená mysl... Herci bezchybní a pro mě neznámý režisér svírající otěže filmu tak sebejistě, že jsem musel kasovní úspěch Emily opravdu začít přát. Její vymítání totiž stojí za trochu strachu ve vašem oblíbeném kině. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ze snímku si odnáším zejména několik hutných vymítacích scén a bravurní podání soudního přelíčení. Stodolová scéna nebo předčítající Wilkinson se do paměti musí zákonitě vrýt každému. Dalším plusem je, že tohle je jeden z filmů, který po závěrečných titulcích dále hustí do diváka příval informací: co se událo s hrdiny po zatmívačce? Ano, tohle je totiž jeden z oněch "based on true story", a tak ještě po skončení nutí Derricksonovo dílo k zamyšlení. Jinak na adresu Carpenterové musím říci, že jsem se poprvé v životě zamyslel nad tím, jaké ze sebe musí v hororech herci dostávat výkony. Ty všelijaké grimasy, fyzicky náročné scény :-) a "běhy", to je napováženou! Tento žánr zdaleka není brakový - vždy je to o rejžovi a hercích! I choose to stay. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (43)

  • Jennifer Carpenter nebola schopná použiť obe sady svojich hlasiviek, ako to je vo filme. Efekt bol vykonaný pomocou úpravy zvuku. (Arsenal83)
  • V roku 2006 zaradila Chicagská asociácia filmových kritikov tento film medzi 100 najstrašidelnejších filmov, ktoré kedy vznikli, umiestnila ho na 86. mieste. (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Krajní meze budou znovu děsit

Krajní meze budou znovu děsit

23.06.2014

Scott Derrickson si vybral další zajímavý projekt. Režisér hororů V moci ďábla, Sinister a Chraň nás od zlého sice chystá natáčení marveláckého Dr. Strange, hodlá při něm ale pracovat na svém dalším… (více)

Goliáš bude hodovat v pekle

Goliáš bude hodovat v pekle

23.01.2011

„Ve stylu 300“ je už poněkud ošoupaná formulka, ale Hollywood s ní pořád operuje. Několikrát jsme něco takového opravdu viděli, hlavně v seriálu Spartakus: Krev a písek či v aktuálním mixu westernu a… (více)

Neo zastaví Zemi

Neo zastaví Zemi

31.08.2007

Ne, nechystá se pokračování Matrixu, v němž létající kungfista napodobí trik Christophera Reevea z prvního Supermana s obletováním Země takovou rychlostí, až dojde k jejímu zastavení. Řeč je o remaku… (více)

Reklama

Reklama