Reklama

Reklama

Strážce duší - Série 1 (2005) (série)


Tajemství Templu (S01E01)

(epizoda)
Krimi / Mysteriózní
Česko, 2005, 1 h 16 min

Obsahy(1)

Poprvé se setkáváme s tajemnou postavou Strážce duší. Jediná, kdo má schopnost vnímat jeho mlčenlivou přítomnost a porozumět jeho signálům, je Katka Nelserová, přitažlivá studentka na letní praxi. Hlavním hrdinou seriálu je spisovatel Armín – příběhy plné záhad však nejen píše, ale pomáhá i řešit. Nemá nadání vidět tajemnou bytost Strážce duší, má ale schopnost kombinovat odhalená fakta, nechybí mu fantazie a cit pro riziko při vyhledávání nečekaných vazeb, stejně jako pokora při studiu historických pramenů a dobových reálií. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

dyfur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

.....spočiatku - prvých pár minút to vyzeralo nádejne, ale skoro som "vyzdravel"....pekná Zuzana Norisová a sympaťák Lukáš Vaculík to z biedy nevytrhli....tie vidiny Z.Norisovej  boli určené pre deti?... ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V roce 2005 jsem seriál viděl jako malý, záhady a řešení historických hádanek se pro mě stalo jednou z inspirací ve studiu historie na VŠ, do dnes jsem rád, že jsem se pro studium rozhodl. Krásný seriál plný pěkných příběhů a příhod, které nutí člověka zamýšlet se nejen nad tím co se děje a co se bude dít, ale nad tím co už se stalo. ()

Reklama

Zajímavosti (9)

  • Jacques Bernard de Molay byl skutečně poslední velmistr řádu Templářů, který byl 18. března 1314 upálen v Paříži na hranici. (ArthasKarfa)
  • Natáčeno na státním hradě Veveří. Reliéf, který Katka (Zuzana Norisová) kreslí, se nachází na románském kostele Nanebevzetí Panny Marie, který stojí asi 400m od hradu Veveří. (LaCasita)

Reklama

Reklama