Reklama

Reklama

Strážce duší - Série 1 (2005) (série)


Démoni noci (S01E03)

(epizoda)
Krimi / Mysteriózní
Česko, 2005, 53 min

Obsahy(1)

Série vražd vede ke stopám po údajném posledním doloženém upírovi v Čechách z počátku 19. století. V blízkosti hřbitova, na němž byl pohřben, je v rychlém sledu záhadně zabito několik lidí. Kdosi jim vysál krev. Probudil se děsivý přízrak znovu k životu? Stává se městečko zajatcem nevyzpytatelných sil zla? Armín postupně vyvozuje, že by mohl existovat stále platný způsob, jak se stát upírem a zajistit si tak nesmrtelnost. Policie samozřejmě vede pátrání jinou cestou. Nakonec se ocitá v ohrožení i Nelserová, ale příběh vyústí jiným nečekaným směrem. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

dyfur odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

.....oživovanie upíra ...?? .....kde na to chodí scenárista. Ono hádam by to nebolo zlé námetovo, ale to prevedenie ...asi to písal študent prvého ročníka konzervatória, ktorý prepadá...... ()

Reklama

Zajímavosti (3)

  • Zastřelený upír spadl z mostu do řeky, jednalo se o barokní most v Náměši nad Oslavou. Na tomto mostě jsou jen sochy světců, socha démona na něm není. (LaCasita)
  • Příběh o krutém správci Aloisovi Ulrichovi (Pavel Kočíú je z části pravdivý. Dle kroniky města Žďáru nad Sázavou měl být správce zlý člověk, k lidem se choval povýšeně a krutě. Zemřel v roce 1817 na nervovou horečku. I po smrti se měl zjevovat jako duch v děsivém vzezření, dokonce údajně zapříčinil smrt čeledína ze statku, který Ulrich před svou smrtí spravoval. Nakonec město zavolalo jihlavského kata, který hrob exhumoval a na mrtvole, která nejevila známky rozkladu, provedl protivampirické opatření – sťal mu hlavu a do úst mrtvého správce nasypal mák. Traduje se, že od mrtvého Ulricha by tak měl být pokoj tolik let, kolik zrnek máku bylo do hlavy nasypáno. (Nick321)

Reklama

Reklama