Reklama

Reklama

Strážce duší

(seriál)
Krimi / Mysteriózní
Česko, (2005–2009), 11 h 51 min (Minutáž: 52–76 min)

Scénář:

Arnošt Vašíček

Kamera:

Peter Beňa

Hrají:

Lukáš Vaculík, Zuzana Norisová, Ladislav Frej st., Jan Šťastný, Markéta Hrubešová, Ilja Racek, Adrian Jastraban, Jana Hubinská, Luděk Randár, Pavel Zedníček (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Série tajuplných příběhů se Zuzanou Norisovou a Lukášem Vaculíkem v hlavních rolích. Žánrově se seriál pohybuje na pomezí detektivky a napínavého thrilleru s prvky tajemna, ale i jemného humoru. Sympatická dvojice, spisovatel Armín a studentka Katka, v něm pátrá po záhadách minulosti i současnosti. Do nečekaných souvislostí se v nich dostávají záhady z dávné minulosti s příběhy zcela současnými. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Tosim k tomuto seriálu (1)

Strážce duší (2005) 

Po letech jsem si dal retrospektivu a moc se toho nezměnilo. Vaculík je stále sympaťák, Norisová věčně dřevo, díly, režírované staršími režiséry jsou neuvěřitelně neatmosférické, pokud jde o jejich výrazně mladší kolegy, tam je to podstatně lepší, v jednom případě jsem dokonce váhal nad čtyřmi hvězdičkami (Jandourkova Brána andělů). Vyprávění, vycházející z Vašíčkova scénáře, nemá tempo a často se opakují scény, které jsou pouze výplní. Navíc většina dílů používá podobnou metodu - hlavní hrdinové na něco natrefí, pouze paběrkují, kolem nich se prohánějí mysteriózní dějiny a oni sami to mohou jen z povzdáli sledovat. Čestnou výjimkou je poslední díl, kdy skončí opravdu netradičně a v tomto je seriál nečekaně odvážný. Většinou jsou ale zápletky hodně směšné (emzáci v Jeseníkách). Pochválil bych skvěle padnoucí hudbu Zbyňka Matějů, zato bez elektronického maglajzu Petra Maláska bych se obešel. ()

Související novinky

Zemřel režisér Dušan Klein

Zemřel režisér Dušan Klein

10.01.2022

Ve věku 82 let zemřel oblíbený režisér Dušan Klein. Kvůli svému židovskému původu byl jako dítě internován v koncentračním táboře Terezín. V 50. letech se objevil v dětských rolích ve filmech Můj… (více)

Reklama

Reklama