Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Některé děti to nemají doma jednoduché. Zatímco osmiletý Vítek Koudelka má dva tatínky a dvě maminky, jeho spolužačka Amálka Rychmanová má tatínka jednoho a vidí ho jen jednou za měsíc, protože je záchranářem v Alpách. To vadí také její mamince, baletce Anně, která by chtěla, aby konečně byli normálně fungující rodina. Když Luboš přijede domů o čtrnáct dnů dřív, odmítne jet Amálka na školu v přírodě. Jenže když se táta vypraví do školy, aby ji omluvil, dopadne to tak, že s třídou pojede nejen Amálka, ale také on. Ještě předtím se rodina i s Vaškem vydá k dědovi Pepíkovi, který je k sobě vylákal pod falešnou záminkou, že se žení. Zatím je sice svobodný, ale o nápadnice nemá nouze. Snaží se ho totiž ulovit nejen sousedka Bobulová, ale také starostova sekretářka Julča. Luboš s Amálkou odjíždějí s tím, že se za tři dny vrátí a všichni se sejdou u dědy, který pro změnu odjíždí do Prahy na počítačový kurz. Jenže během výletu se vychovatelka Boženka zraní a Luboš musí zůstat déle. Děti ho sice zbožňují, ale věčně mrzutá učitelka Alice není s ničím spokojená. Naštvaná je také Anna, která po návratu třídy zahlédne Luboše s Alicí a je přesvědčená, že spolu něco mají. Pohádá se s ním a řekne mu, že se chce rozvést. Snadné to nemá ani Vítek, který má sice čtyři rodiče, ale ani jeden nevěnuje pozornost tomu, co by chtěl. A dědovi přibude ke dvojici nápadnic ještě svérázná učitelka Kája. Situace je stále zamotanější a šťastný konec v nedohlednu. (TV Nova)

(více)

Recenze (716)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem peklo. Vypadá jako dětská lanovka nesoucí rozjuchanou padesátnici Konvalinkovou. Priceless & wtf all-in-one. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Chybí zde ten "starý" sentiment a nějaká opravdu kvalitní dětská hvězda, řekněme, Tomáš Holý. V průběhu sledování mě přestal zajímat vývoj příběhu (nikam) i osudy postav (nijakých.) Nejlepší z herců, Václav Postránecký, se ale také spíše pitvoří. Pár vtipných scén se našlo (třeba traktor versus auto), byly ale udušené například účelovým (a zbytečným) obsazením Vojtka+Nekonečného, opakujícími se pitomoučkými písničkami, či třeba příšernými manýristickými scénami (Koudelkovy slzy.) ()

J*A*S*M odpad!

všechny recenze uživatele

Nemám rád filmy, v nichž hrají NEherci. Nemám rád filmy s velkým množstvím malých uječených a nesympatických dětí. Nemám rád nudné filmy. Nemám rád tenhle film! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Rodinné filmy nemám moc rád. Není v nich ani sex, ani nasílí, takže přesně nechápu jejich význam. Nicméně, když všechny hospody v okolí mají obsazeno, stejně jako moje příležitostné milenky, nezbývá než se pokusit o sebetrýznění. Týrání začalo ve 20:00 na HBO . Nebudu se zmiňovat o ději, ten je od roku 1977, kdy Marie Poledňáková natočila svůj první rodinný film vesměs pořád stejný. Silná stránka rodinných filmu Marie Poledňákové byla vždy účast skutečných herců, ovšem v tomhle ohledu následoval šok srovnatelný snad jen s mým zážitkem z Mnichova, když jsem si objednal krásnou blonďatou děvku a agentura mě poslala tlustějšího gaye. Protože dívat se na rodinný film kde hrají Nekonečný, Vojtek, Laurinová a Štěpánová je stejné jako když v posteli koukáte na to jak se před vámi obnažuje obtloustlý gay. Ne nadarmo se mě po skončení tohoto filmu vybavila maminčina velmi přísná výchovná metoda, při které mě říkala: "Jestli budeš zlobit pustím ti rodinný film". ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Ty dvě hvězdičky jsou pouze za dobrý úmysl, jímž byla autorka a režisérka v jedné osobě zřejmě vedena. Jinak je to propadák na celé čáře, zcela nesrovnatelný s prvními dvěma díly, které vznikly o takřka 30 let dříve. Etzlerovi a Timkové schází charizma a přirozenost Preisové a Němce, srovnávat kohokoliv z dětských hrdinů s Tomášem Holým je naprosto zbytečně - prostě to nejde. Děj působil roztříštěně se spoustou hluchých či logicky nenavazujících míst, humor byl místy lehce úsměvný, většinou však nudný, suchý, či násilný. Absolutně se navíc vymykaly hudebně taneční scény s pány Vojtkem a Nekonečným - ty jsem nějak nepochopil. Asi by bylo lepší, kdyby tento film nevznikl vůbec, anebo se alespoň netvářil jako sice velmi volné, ale přece jen pokračování zmíněné série... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nicotná rodinná komedie plná známých hereckých jmen hlavně z televize, která mi dost nesnesitelným způsobem připomíná a kopíruje "veselohru století" S tebou mě baví svět a nutno dodat, že po příběhové stránce je to fakt nuda. Já se u toho nebavil a pochybuju, že děti budou. Herci se občas sice snaží, ale ti, o kterých chci, aby se ukázali, jsou spíše v pozadí a to je škoda daleko větší. Víceméně jsem od toho nic nečekal. Rodině tenhle film nevadil, jenže já se u něj neskutečně nebavil. Problém je v tom, že jim nevadil hlavně z toho důvodu, že v něm vidí řadu českých jmen a to je sakra málo. Jo, a Miroslav Etzler ať se prosím vrátí k Nováckým seriálům. --- Proč lidi stárnou a umírají? Protože to vidí u jiných. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem se snažil, vážně... Ale nedokázal jsem se zasmát. Je to smutné? Vždyť to má být snad rodinná komedie, ale pravdou je, že se nekoná vůbec nic vtipného, zajímavého a zábavného. Totální prázdnota českého filmu se podtrhuje tímto filmem ještě víc a já se jen modlím, že se narodí někdo kdo českou kinematografii pozvedne... Aspoň na 3* a budu děkovat. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Horolezec, balet, spousta dětí, horská chata a dokonce i upíři. Jen těch tatínků (a maminek) je víc. A když si k tomu dáte jméno Marie Poledňáková, mohlo by se zdát, že vás nemá co překvapit. Jak se to vezme. Režisérsky je to v pohodě, bohužel (jen) příběh pokulhává. Kouďákův smutnej příběh se z vás snaží vymáčknout slzu dojetí a B.Štěpánová zase pro špetku úsměvu udělá (bohužel) cokoliv. Jestli se tímto směrem bude ubírat rodinná komedie, tak si raději nechte v polepšovně vytrhnout stoličku. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Tváří se to jako nuda. Vypadá to jako nuda. Zní to jako nuda. Chutná to jako nuda. Dáte se poddat? Jak se krotí krokodýli aneb závod mezi dětmi a dospělými, kdo a) pronese nejtrapnější hlášku b) má tupější herecký výraz c) vás rychleji uspí. Tenhle "rodinný film" shora uvedené možnosti nesčítá, ale násobí...Dospěláci o koňskou délku vyhráli, ale byl to lítý boj až na punčocháče v umyvadle... ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Aj, snad bych si raději i nechal tu stoličku vytrhnout a do polepšovny se zavřít, než takhle trpět. Co chvíli probleskovala filmem skutečnost, že je to opravdu od té Poledňákové, bohužel však vždy nějakým obludným způsobem zkarikovaná. O to byl ten zážitek bolestnější. Vcelku přirozeným postavám jejích předchozích filmů se dostalo obludného vylepšení o "komické" vlastnosti. Obludně se natřásající Kozy Štěpánové, obludné recepty na štěstí učitelky Kájy a spousta dalších obludností se lepila na jinak jakž takž přijatelnou kostru manželské krize. K tomu nesympatičtí dětší herci (o dospělých snad ani nebudu mluvit) a různá aktuální (ale nevhodná a nevhodně zpracovaná) témata, např. pohádka "o zlé nadnárodní korporaci". Jako obludný vrchol obludně otravná píseň o nějaké obludě. Obludně silná *. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nebylo to tak hrozny, jak jsem cekal, coz ovsem porad znamena, ze to bylo dost spatny. Film v podstate pripomina dil jakyhokoliv novackyho serialu, akorat je tu narvano vic lidi. Tady skutecne i ten nejzbytecnejsi blbecek, kterej je ve filmu par sekund, ma nejakej znamej xicht. Problem je, ze ten hlavni, tj. Etzler, je fakt dost mimo. Naopak potesi Postranecky a tri baby motajici se okolo neho, konecne sem opet po dlouhy dobe videl Kretschmerovou. Z ostatnich uz stoji za zminku jen vtipna Konvalinkova a Nahlovsky. Bohuzel, tohle jsou ty hlavni postavy, co sem tam obstaraj nakej ten vtipek, jinak tu zadny vtipy nejsou. Co se tyce deti, najde se tu par svetlejch vyjimek, ale vetsina jich je priserna. A co se tyce pribehu, nic min originalniho uz natocit asi neslo, fakt nechapu ty kecy reziserky, ze ji scenar tak nadchnul, ze se diky nemu vratila k rezii. No a vrchol vseho je, kdyz film po necelejch dvou hodinach vice ci mene nudnejch a trapnejch situaci jen tak skonci a prakticky nic nedoresi. Myslel sem, ze to aspon zachrani pisnicky, ty byly vtipny, bohuzel pak se zacli furt dokola opakovat a lizt mi na nervy. Takze slabsi 3*. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Podle mě paní Poledňáková udělala stejnou chybu jako v poslední době třeba Václav Vorlíček nebo Dušan Klein. Domnívá se, že je třeba "jít s dobou". Recyklovala sice situace a postavy, osvědčené ze starších filmů, ale jako by nevěřila v jejich trvalý účinek, necitlivě akcentuje okolní modernizaci. Ta je přitom často jen kosmetická (např. dědeček se zajímá o počítače a jezdí na in-line bruslích). Krokodýly navíc zabydlela obrovským množstvím postav, z nichž polovina je filmu platná jako popelník na motorce. Značně to ztěžuje orientaci v ději, protože od sledování hlavní zápletky o nenápadné manželské krizi nás trvale rozptyluje něco jiného, nedůležitého. Přesouváme se z místa na místo, tu a tam překotně zakopneme o nějaký slušný vtip, ale vždy jen cestou za špatným. Umím si představit, že řada gagů mohla ve scénáři působit vtipně a zabila je pitvořivá interpretace (např. čtení dvojsmyslného dopisu o tatínkově ošetřování zraněné učitelky). To, že i jindy spolehliví komici jsou zde dost křečovití, mě utvrzuje v dojmu, že šlo o režijní pokyn. 20% ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Ty tři obecně oblíbené a nejznámější filmy Marie Poledňákové mám rád a tak když jsem slyšel, že nátáčí pokračování, byl jsem docela nadšenej a těšil jsem se. Inu, neměl jsem. Mělo mě napadnout, že když se jedná o návrat na režisérskou stoličku po dvaceti letech, nemuselo by to dobře skončit, že když to produkuje N@va, nemuselo by to dobře skončit, že když je to natočený po roce 1995 v ČR, nemuselo by to vůbec dobře skončit. Ale nenapadlo, nebo jsem to spíš potlačil. Filmy Marie Poledňákové byly dobrý jenom natolik, nakolik byli dobří herci, kteří v nich hráli. Nevím, jestli je to hereckou improvizací, nebo vůbec jen herectvím a uměním hrát, ale vtipné a nápadité a humorné dialogy se úplně vytratily. Všechno je to trapné, dříve zábavné dětské naivní hlody vyznívají příliš křečovitě a uměle. Příběh, mno, od zábavné rodinné komedie to přešlo spíš k estrádě plné hrubého humoru a nepovedených gagů. Srovnávat herce nemá vůbec smysl. Etzler jen napodobuje svýho zápornýho klaďase z Pojišťovny štěstí, Postránecký (i když byl tedy jediným kladem filmu) není děda-štverák jak si ho pamatujeme, ale spíš třetí mízou přetýkající postarší kámoš. Ingrid Timková je sice Janě Preissové dost vizáží podobná, ale protí ní je naprosto nevýrazná, ale pravděpodobně za to může scénář a nedostatek prostoru. No a zmiňovat se, že jestli by z Tomáše Holýho vyrostl Mádl, že by rotoval v hrobě, to už snad ani nemusím. Zbylý ánsámbl je tak prvoplánový a neumětelský, že co se mě týká, snad bych ho radši ani neměl blížeji rozebírat. Jeden jak druhej prostě předvádí variaci na své estrádní vystupování v různých zábavných šou na N@vě (třeba Novoty atd). No a Eva Holubová mi zase moc do téhle role neseděla, ale jak sama jednou řekla: To neřeš, prosimtě. Po tom nepátrej. a kvůli srdečnímu tlaku asi opravdu nebudu, nebo by to se mnou švihlo. Jen ještě jednu drobnou poznámečku nakonec. Věřte nevěřte, Vojtkova hláška: A hlavně nezapomeň dát na noc do lednice jogurty... mě fakt dostala, i když hudba v tom vilmu je naprosto úděsná (prostě to Nekonečný brumlání a bručení). ()

Faidra odpad!

všechny recenze uživatele

Asi bych se měla v rámci spravedlnosti a lásky k Jak vytrhnout velrybě stoličku a Jak dostat tatínka do polepšovny zamyslet nad tím, jestli na Krokodýlech není přece jen něco dobrého. Ale upřímně řečeno nemám náladu hledat v kupě hnoje minivalounek zlata, který tam navíc vůbec nemusí být. Marii Poledňákové se podařilo vstoupit do jedné řeky dvakrát díky zmíněným dvěma filmům, takže je zřejmě nakonec logické, že třetí pokus skončil utonutím. Etzlerovi a Timkové se zoufale nedostává chemie, která tak skvěle fungovala mezi Němcem a Preissovou, hudba je vlezlá jako jehovisté u dveří a příšerná, že se to vzpírá jakémukoli popisu (ten, kdo zavraždí Dana Nekonečného, pokud možno pomalu a brutálně, u mě má panáka), a dětští herci mi vnukávali myšlenku, že Herodes byl vlastně docela sympaťák. Kdyby aspoň byli potichu, ale většinu času byl ten film tak hystericky uřvaný, že jsem byla nucena utlumit si smysly rumunskou kořalkou, českým pivem a hlasitou konverzací se spolutrpícími, protože jinak se tomu v autobuse na cestě z dovolené prostě uniknout nedalo. Kocovina sice byla slušná, ale zdaleka ne taková, jako kdybych se na to donutila soustředit až do konce. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Já jsem Kája Koulová a bude mi potěšením rozhýbat vaše mozkové závity." Když jsem pracně rozhýbal ty svoje, tak jsem dospěl k názoru, že krokodýli se měli zkrotit hned potom, co se vyřešil stomatologický problém velryb a hlava rodiny byla uzamčena v nápravně výchovném zařízení. Tehdy rozhodně byla šance na úspěch, ale o třicet let později, s hereckým materiálem výrazně nižší jakosti, to zkrátka nemohlo vyjít. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak aspoň že to neni taková kravina, jako to vypadá z pohledu obalu a herců, v podstatě se jedná o něco dost podobnýho nejslavnějšímu filmu Marie Poledňákové S tebou mě baví svět. Opět se to točí hlavně kolem dětí na výletu, ale tentokrát je snaha i o nějakou tu dramatičtější scénu a nejedná se přímo jen o rodinnou komedii. Nicméně mě už to s těma dětma nabaví, je to furt o tom stejným, krom toho, když se na scéně objeví exot Daniel Nekonečný nebo Pepík Vojtek a pronášej nějaký naučený repliky, tak sem myslel, že to sand vypnu, nabrat takovouhle ubohou hereckou sebranku do nějakýho filmu je fakt slušná odvaha a Poledňákový se nejen kvůli tomu režisérskej comeback vůbec nepoved, ale zase se musí nechat, že dětští herci jsou vybraný dobře a vcelku pěkně hrajou ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Bohužel až příliš přeplácaná podívaná, které schází zejména hlavní motiv, kterého by se držel. Marie Poledňáková na to nešla špatně, ale bohužel se pokusila do filmu nacpat až příliš velké množství nápadů, z nichž některé bohužel do výsledku příliš nezapadají a působí spíše rušivým dojmem. Neustálé přebíhání mezi těmi všemi rovinami je amatérské a rozhodně nenapomáhá divákovi v lepší orientaci. Díky lehkému ději sice víme co se kde děje, ale k udržení pozornosti to bohužel nestačí. Jak se krotí krokodýli není ve své podstatě špatný film, jenže kvůli všem těm víše zmíněným fakům vám v hlavě nejspíše dlouho nezůstane. ()

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

Reklama

Reklama