Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Některé děti to nemají doma jednoduché. Zatímco osmiletý Vítek Koudelka má dva tatínky a dvě maminky, jeho spolužačka Amálka Rychmanová má tatínka jednoho a vidí ho jen jednou za měsíc, protože je záchranářem v Alpách. To vadí také její mamince, baletce Anně, která by chtěla, aby konečně byli normálně fungující rodina. Když Luboš přijede domů o čtrnáct dnů dřív, odmítne jet Amálka na školu v přírodě. Jenže když se táta vypraví do školy, aby ji omluvil, dopadne to tak, že s třídou pojede nejen Amálka, ale také on. Ještě předtím se rodina i s Vaškem vydá k dědovi Pepíkovi, který je k sobě vylákal pod falešnou záminkou, že se žení. Zatím je sice svobodný, ale o nápadnice nemá nouze. Snaží se ho totiž ulovit nejen sousedka Bobulová, ale také starostova sekretářka Julča. Luboš s Amálkou odjíždějí s tím, že se za tři dny vrátí a všichni se sejdou u dědy, který pro změnu odjíždí do Prahy na počítačový kurz. Jenže během výletu se vychovatelka Boženka zraní a Luboš musí zůstat déle. Děti ho sice zbožňují, ale věčně mrzutá učitelka Alice není s ničím spokojená. Naštvaná je také Anna, která po návratu třídy zahlédne Luboše s Alicí a je přesvědčená, že spolu něco mají. Pohádá se s ním a řekne mu, že se chce rozvést. Snadné to nemá ani Vítek, který má sice čtyři rodiče, ale ani jeden nevěnuje pozornost tomu, co by chtěl. A dědovi přibude ke dvojici nápadnic ještě svérázná učitelka Kája. Situace je stále zamotanější a šťastný konec v nedohlednu. (TV Nova)

(více)

Recenze (716)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 4/10 Efekty 9/10/// +krásná příroda a celkově prostředí, 2 opravdu vypečené scény (lanovka a domácí doučování), pro mě příjemní herci, režie -hudba se mi netrefila do vkusu, Jiří Mádl má málo prostoru, jeho postava je nevyužitá/// Dnes tento film možná mnoho lidí neocení, ale myslím si, že časem tento film získá na váze. Neříkám, že se stane kultovním jako film S tebou mě baví svět. Přeci jen i konkurence je dnes větší. Tento je ale natočen v podobném duchu a je určen pro celou rodinu. I když ze začátku to tak nevypadalo a spíš se tvářil jako film pro nejmenší. A to bývá často kamenem úrazu. Že dospělím se ten film zdá potom moc dětinský. Naštěstí to neplatí stoprocentně a i větší diváci si tady najdou své. Já osobně jsem při scéně s ňaďou Konvalinkovou na lanovce dostal záchavat smíchu a o pár minut dlaší scéna kdy paní profesorka doučuje Václava Postráneckého a on má "problémy s emisemi" jsem se válel po zemi. Někdo by řekl, že k radosti stačí málo. Z druhé strany mince bych rád zmínil, že film místy působí dost roztříštěně, v posledních 20ti minutách dost nelogicky a natahovaně. Navíc mi přišlo, že některé postavy byly zbytečné. Ale ať to uzavřu: mrkněte na film o filmu./// Celkem 63%/// ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak aspoň že to neni taková kravina, jako to vypadá z pohledu obalu a herců, v podstatě se jedná o něco dost podobnýho nejslavnějšímu filmu Marie Poledňákové S tebou mě baví svět. Opět se to točí hlavně kolem dětí na výletu, ale tentokrát je snaha i o nějakou tu dramatičtější scénu a nejedná se přímo jen o rodinnou komedii. Nicméně mě už to s těma dětma nabaví, je to furt o tom stejným, krom toho, když se na scéně objeví exot Daniel Nekonečný nebo Pepík Vojtek a pronášej nějaký naučený repliky, tak sem myslel, že to sand vypnu, nabrat takovouhle ubohou hereckou sebranku do nějakýho filmu je fakt slušná odvaha a Poledňákový se nejen kvůli tomu režisérskej comeback vůbec nepoved, ale zase se musí nechat, že dětští herci jsou vybraný dobře a vcelku pěkně hrajou ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička...a tou je malý Koudelka. Díky němu nezatratím tento pasquil do propadliště dějin. Nechápu obsazení takového množství, řekl bych až zbytečných postav herců a zpěváků. To co mnohdy utáhnou jeden či dva schopní aktéři, tady jich nestačí ani deset. Když přičtu absolutně stupidní děj, nepochopitelné jednání lidí a trapné situace za každým rohem, nemůžu soudit jinak. :-( Zajímavosti: Snad jen Koudelkovy oči :-) 10% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Dlouho, dlouho jsem se tomuto filmu úspěšně vyhýbal. Až jednoho mrazivého večera mě přepadl. Nepřipraveného, samozřejmě. Obsazení jako z třítisícího dílu Novot, chyběl už jen sám Petr Novotný. Koho by to ale překvapilo, když první, co divák po spuštění filmu uzří, je logo televize Nova. Z hereckých výkonů vycházejí jednoznačně nejlépe děti. Hned za nimi se umístil Václav Postránecký, který je sice infantilně poťouchlý, leč alespoň přirozený. Jen ten pupík, kdyby Pepík neměl. Výčet pozitivně ztvárněných rolí uzavírají Miroslav Etzler, který naštěstí nenaplnil mé obavy z toho, že bude hrát ve stylu Pojišťovny štěstí, Ingrid Tomková, na jejíž roli však nebylo nic zajímavého, a Jitka Schneiderová, na kterou se hezky dívalo. Ve všech ostatních případech to potom tedy byla pořádná síla! Především co se maminek a tatínků Koudelkových týče. Jak novácké, bravo! Pány Náhlovského a Srstku ponechám stranou, ti asi jen zrovna jeli kolem, když se natáčelo. Za zmínku naopak stojí Bobulová. V reakci na českou filmovou tvorbu v posledních letech bych rád spáchal nový bonmot. A sice; kam čert nemůže, nastrčí Holubovou. Tolik tedy k obsazení, co říci o filmu samotném? Nemá cenu snažit se cokoli srovnávat s díly, na které měl tento výplod domněle navazovat, či co. Vždyť i sama paní režisérka už není tou, co dřív. Ovšem, ani v případě, kdy se na krokodýly pokusím podívat jako na samostatný film, moc neboduje. A pakliže ano, tak jedině směrem dolů. Když jsem před pár dny psal pod film František je děvkař, že než průměrný je pro zapamatování lepší být totální looser, netušil jsem, že budu již tak brzo nepřímo vyslyšen. Poněvadž skutečně – na toto jen tak nezapomenu. Bohužel… ()

Happykubas 

všechny recenze uživatele

Naprosto úděsný film!Vtipy tam sice nějaké docela dobré byly, ale chvílemi mi to připadalo něco jako slušný kameňák.V tu dobu, co byly na scéně děti to připomínalo špičku v mateřské školce a jakoby to učitelé (režiséři a dospělí herci) totálně nezvládali!No prostě tohle se nepovedlo a proto 1* aspoň za ty vtipy. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (22)

  • Ve chvíli, kdy učitelka Kája (Jaroslava Kretschmerová) sedí u počítače, je možné si všimnout, že není na skutečných internetových stránkách, protože cíl otevřeného souboru je ve složce Documents. (David7)
  • Ve scéně, kdy je děda (Václav Postránecký) vyfocen na mobil, má potápěčské brýle na očích. Když ale MMS Lubošovi (Jiří Mádl) dojde, je na ní děda s brýlemi na čele. (Mr.Hudson)
  • Režisérka Poledňáková se nechala slyšet, že postavu dědy Pepíka psala přímo pro Václava Postráneckého, stejně jako roli Bobulové pro Evu Holubovou. Postránecký prozradil, že nebýt s Marií kamarádi, tak by takové skopičiny nedělal. Jeho role je totiž dost výstřední. Jako děda si vyzkoušel jízdu na kolečkových bruslích, běhat v potápěčských ploutvích a topil se ve vaně i jezírku. (SONY_)

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

Reklama

Reklama