Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Chiyo jako malou holčičku prodali její rodiče do domu gejš. Její sestra byla prodána do domu prostitutek. Z Chiyo se měla stát gejša, ale Hatsumomo, která byla tehdejší gejšou onoho domu, ji od začátku šikanovala, protože Chiyo pocházela z rybářské vesnice a měla krásné modré oči. Spolu s Chiyo se na gejšu učila i Tykev. Hatsumomo svými intrikami nakonec způsobila to, že se z Chiyo stala pouhá služka, když byla chycena při útěku za svou sestrou, se kterým jí Hatsumomo měla pomoci. Chiyo před sebou neměla žádnou budoucnost, dokud si ji na ulici nevšiml Ředitel, kterého doprovázely dvě gejšy. Ředitel koupil malé Chiyo zmrzlinu a ona se do něj zamilovala. Od té chvíle Chiyo toužila jen po tom, aby se stala gejšou a setkala se znovu s Ředitelem. Jak roky ubíhaly, Tykev se učila na gejšu a Chiyo byla nadále služebnou, pak se ale na ni usmálo štěstí a gejša Mameha si ji vybrala za mladší sestru a rozhodla se z ní vychovat tu nejlepší gejšu. Mameha naučila Chiyo všechno potřebné a během jednoho měsíce ji připravila na její debut, během kterého se Chiyo přejmenovala na Sayuri. Hatsumomo, která má za svou mladší sestru Tykev, se snaží Mamehu a Sayuri všude znemožnit, ale Mameha ji nakonec převeze, když ze Sayuri udělá hlavní hvězdu vystoupení několika gejš. Díky tomuto tahu získává Sayuri historicky nejvyšší částku za svoje panenství. V tu chvíli je Hatsumomo ponížena a ze Sayuri se stává adoptivní dcera Matky, která vlastní dům gejš, ve kterém Sayuri, Tykev a Hatsumomo bydlí. Hatsumomo tuto prohru neustojí a z domu odejde. Než ale odejde, dům zapálí. To ovšem není pro Sayuri a její dům největší pohroma, protože přijde konec druhé světové války a Sayuri musí před nálety Američanů utéct do hor, kde se živí barvením látek na kimona. Po několika letech si Sayuri vyzvedne pan Nobu, se kterým se Sayuri před svým útěkem vídala. Nobu spolupracuje s Ředitelem. Sayuri se tedy povedlo před válkou k Řediteli dostat, ale jejím klientem se nestal, tím se stal Nobu... (TV Prima)

(více)

Recenze (506)

dopita 

všechny recenze uživatele

Těžce sem se nudil a potvrdilo se mi to, co sem říkal už po Chicagu a sice to, že Rob Marshall není moc dobrej režisér. Co se mě týče, uplně zbytečnej film. ()

bila.tecka 

všechny recenze uživatele

Zbytečný kostýmní film, který beze zbytku naplňuje oblíbený hollywodský žánr historického melodramatu. Tak svébytná japonská kultura, její zvyky a zvyklosti, tu je naprosto degradována vyfintěnou parádou líbivého exotického prostředí a marnou představou o japonské mentalitě. Sledujeme jen zákulisní pranice o post gejši numero uno a prettywomanovské toužení po princi na bílém koni. ()

bloodline 

všechny recenze uživatele

Zaujímavo-netradične spracovaná nuda. Vizuálno-exteriérne-kostymérska extratrieda, ale to jediné sa delí o moje pridelené vavríny. Fakt, že som zaspal pri filme 2-krát(!) je do oka bijúci klinec do rakvy, ktorý ma našťastie neoslepil inak by ani nebolo čo hodnotiť. Ťažko stráviteľný kúsok pre niekoho, čo tuší aspoň to málo "o čom to asi bude" a pre mňa tiež, napriek tomu, že som toho tušil o niečo viac. Ale závan zvláštnej orientálnosti, hudby, víťazných kategórií a v neposlednom rade aj fantastickej tanečnej pasáže, ktorá dvíhala moje zaspaté oči vysoko k nebesám, nedovolia ísť v mojom prípade s hodnotením pod 4*. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Mělo to být velkolepé a velkoepické drama s nádechem romantiky, ale celkově mi to přišlo jako tkaová pitvoření se a přešlapování na místě. Kdo má rád tu kulturu a tu dobu, přijde si ale na své. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

v roce 1991 natočil yimou zhang film Vyvěste červené lampiony.tohle bude asi remake....Život je jak voda,když ji přehradíte kamenem a je v pasti,najde si jinou cestu. ()

Drc 

všechny recenze uživatele

V první půl hodině neuvěřitelně tmavý a i nudný film. Tmavost mu z větší části zůstane, ale aspoň děj dostaně svižnější nádech s nezanedbatelnou porcí japonské kultury. A jako ve spoustě jiných filmů, ani tady nejde o nic jiného, než o osudovou lásku, která, jak jinak, dojde naplnění. Tento historicko-romantický epos sice nemusím vidět vícekrát, ale určitě jeho shlédnutí nelituji. ()

Sairina 

všechny recenze uživatele

Děj nic moc, ale prostředí starého Japonska mě vždycky přitahovalo. Uchvátí vás hlavně kostýmy ale také i účesy, se kterými se filmaři dali opravdu záležet. Je to prostě film, který stačí vidět jednou za několik let, není to nic úchvatného. ()

Bathoryčka 

všechny recenze uživatele

Většinou to bývá naopak, ale tohle je smutný příběh se šťastným koncem, nicméně skutečně nádherný příběh, který nám aspoň ve stručnosti přiblížil nejednoduchý život gejš. ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

Kombinace 2 a 1/2 hodinové stopáže s až nezdravě pomalu plynoucím příběhem je pro mě téměř vražedná... Za zmínku stojí snad jen zajímavá hudba a skvělé obsazení s obstojnými (nikoli však výbornými) výkony: Ziyi "tygr&drak-hrdina-létající-dýka" Zhang, Ken "poslední-samurai" Watanabe, Michelle "bondgirl" Yeoh, Ted "já-bych-se-vošukal" Levine a béčkovej-král-záporáků: Hiroyuki Tagawa... Nemůžu si pomoct ale už dlouho jsem neviděl tak neuvěřitelně unyle zřežírovaný film, s trapně prázdnými dialogy a nechutně průhledným dějem... Zkráceně - nuda, nuda, nuda... Ale možná že sem to jen nepochopil... ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Tak nějak pomalu plynoucí film, kde si toho příliš mnoho neděje. Spíš je to takový dokument o tom co to gejša je. Není to moc emotivní a do děje vtahující. ()

Ondis 

všechny recenze uživatele

Zajímavé nahlédnutí do japonské kultury, v kterém se nám, evropanům, skvěle zobrazuje těžký život gejši. Romantické ladění snímku nám kazila závist, konkurence a faleš, kterou hlavní hrdinku Sayuri ničí její sokyně. Život gejši je ve velké míře boj s konkurencí. Skvěle, uhlazeně natočené, chybí mi silnější zápletka, která by mi i ve dvě v noci nezavírala oči. Slabší 4*. ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný film. Čítala som už knižku Arthura Goldena, čiže príbeh a prostredie som už poznala pri pozeraní filmu. Preto musím veľmi pochváliť práve zážitok, ktorý film môže ponúknuť, kniha však nie a tým je jeho audio-vizuálna stránka. Krásne kulisy, kostýmy a japonské záhrady boli sprevádzané jemnou a čarovnou hudbou. Nedá mi tiež nepochváliť predstaviteľov hlavných postáv - obzlášť Mameha a Hacumomo boli geniálne. ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Už si pořádně nepamatuju, o čem to bylo, ale dobře si pamatuju, že to byla úplně pekelná nuda. Koukal jsem na to u kamaráda na návštěvě, takže jsem to nemohl vypnout; dvě a půl hodiny zoufalství nezapomenu. ()

PetkaW. 

všechny recenze uživatele

Z Gejši jsem nadšená pokaždé, když se na ni dívám. Provedení, hudba, kostýmy, výkony herců... to všechno je úžasné, ale čeho si nejvíc cením na tohle filmu je to, jak snadno vás dokáže přenést v čase i prostoru. Příběh je trochu naivní a happy end kýčovitý, ale i tak si mě Gejša získala. ()

kri.tino 

všechny recenze uživatele

Navzdory tomu, že to nezvyknem praktizovať, o hodnotení tohto filmu ma do veľkej miery presvedčilo subjektívne hľadisko. S Oscarmi, ktoré tento film získal plne súhlasím - minimálne kamera bola naozaj očarujúca. Je toho veľa, čo by sa dalo dielu vytknúť, počnúc u naivity niektorých momentov, ktorá sa žiaľ prejavovala aj v dialógoch, či u herectva niektorých postáv až po drobné réžijné nedokonalosti. Film ma však očaril, udržal si moju neustálu pozornosť po celých dlhých 145 minút, uviedol ma do sveta, ktorý je mi vzdialený a doteraz nepoznaný (vzhľadom na to málo, čo viem, nemôžem posudzovať hodnovernosť - napriek tomu ma na chvíľu odniesol preč z tunajšieho sveta), emocionálne vo mne nechal nemálo výraznú stopu a chuť sa v budúcnosti znovu ponoriť do tajov ázijských kultúr. ()

J*A*M*A*L 

všechny recenze uživatele

Neříkám, že je to debilita, ale mě se to prostě nelíbilo a nudil jsem se.Ještě k tomu to bylo z USA a navazuje to na čínské dějiny nebo co to vlastně bylo.Palec dolů a klobouk zůstane na hlavě.20% ()

Související novinky

Rob Marshall novým kapitánem pirátů

Rob Marshall novým kapitánem pirátů

18.05.2011

Na režisérské židli čtvrtého dílu slavné pirátské série vystřídal Gore Verbinskeho Rob Marshall. Mamutí natáčení snímku Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna, které trvalo 107 dní, zavedlo Marshalla a… (více)

Režisér pro čtvrté Piráty?

Režisér pro čtvrté Piráty?

03.08.2009

Studio Walt Disney Pictures a Jerry Bruckheimer chtějí odplout do Karibiku už na jaře příštího roku (první klapka by měla padnout v dubnu, nejpozději v květnu) a Gore Verbinski všude, kudy chodí,… (více)

Oscary plné překvapení

Oscary plné překvapení

06.03.2006

V noci z neděle na pondělí proběhl v Los Angeles 78. ročník slavnostního udělování cen americké Akademie filmových věd a umění, Oscarů. A věru že šlo o noc plnou překvapení. Největší ovace překvapivě… (více)

Oscar 2006

Oscar 2006

03.03.2006

V neděli 5. března 2006 proběhne v Los Angeles 78. ročník slavnostního udělování cen americké Akademie filmových věd a umění, Oscarů. Těm letošním bude zřejmě dominovat osmkrát nominované drama o… (více)

Reklama

Reklama