Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Chiyo jako malou holčičku prodali její rodiče do domu gejš. Její sestra byla prodána do domu prostitutek. Z Chiyo se měla stát gejša, ale Hatsumomo, která byla tehdejší gejšou onoho domu, ji od začátku šikanovala, protože Chiyo pocházela z rybářské vesnice a měla krásné modré oči. Spolu s Chiyo se na gejšu učila i Tykev. Hatsumomo svými intrikami nakonec způsobila to, že se z Chiyo stala pouhá služka, když byla chycena při útěku za svou sestrou, se kterým jí Hatsumomo měla pomoci. Chiyo před sebou neměla žádnou budoucnost, dokud si ji na ulici nevšiml Ředitel, kterého doprovázely dvě gejšy. Ředitel koupil malé Chiyo zmrzlinu a ona se do něj zamilovala. Od té chvíle Chiyo toužila jen po tom, aby se stala gejšou a setkala se znovu s Ředitelem. Jak roky ubíhaly, Tykev se učila na gejšu a Chiyo byla nadále služebnou, pak se ale na ni usmálo štěstí a gejša Mameha si ji vybrala za mladší sestru a rozhodla se z ní vychovat tu nejlepší gejšu. Mameha naučila Chiyo všechno potřebné a během jednoho měsíce ji připravila na její debut, během kterého se Chiyo přejmenovala na Sayuri. Hatsumomo, která má za svou mladší sestru Tykev, se snaží Mamehu a Sayuri všude znemožnit, ale Mameha ji nakonec převeze, když ze Sayuri udělá hlavní hvězdu vystoupení několika gejš. Díky tomuto tahu získává Sayuri historicky nejvyšší částku za svoje panenství. V tu chvíli je Hatsumomo ponížena a ze Sayuri se stává adoptivní dcera Matky, která vlastní dům gejš, ve kterém Sayuri, Tykev a Hatsumomo bydlí. Hatsumomo tuto prohru neustojí a z domu odejde. Než ale odejde, dům zapálí. To ovšem není pro Sayuri a její dům největší pohroma, protože přijde konec druhé světové války a Sayuri musí před nálety Američanů utéct do hor, kde se živí barvením látek na kimona. Po několika letech si Sayuri vyzvedne pan Nobu, se kterým se Sayuri před svým útěkem vídala. Nobu spolupracuje s Ředitelem. Sayuri se tedy povedlo před válkou k Řediteli dostat, ale jejím klientem se nestal, tím se stal Nobu... (TV Prima)

(více)

Recenze (506)

Petus 

všechny recenze uživatele

Nevím, proč nedokážu dát vyšší hodnocení. Vlastně to dost odpovídá mému dojmu z filmu, protože byť jsem byla naprosto unesená vizuální krásou a tím, že se v jednom filmu potkaly mé tři oblíbené herečky (zejm. Gong Li byla famózní), tak mi až zpětně došlo, že film trval skoro 3 hodiny a já ho nesledovala ani 30 minut v kuse. Fungoval prostě jako stafáž k jiné činnost, byť pohled na něj byl fantastický. To by se přece u opravdu dobrého filmu stát nemělo ne? Proto se víc než 70% dát neodvážím. Už jen z toho důvodu, že jsem si vcelku dost jistá tím, že podruhé (třetí, čtvrté ...) to podívání nebude o nic lepší. ()

alldo.raine 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že jsem to nedokoukal do konce. Proto dávám jednu hvězdu, kdyby se na konci stal nějaký velký třesk. Jinak těch cca 90 minut, co jsem viděl, byla jedna velká nuda. ()

KaZbunda 

všechny recenze uživatele

Spíše 3,5. Osobně musím říct, že i tento film, i když americký, trpí určitou čínskou specialitou a to neskutečným roztahováním děje, i když to není tak markantní jako např. v dýkách.Tím bohužel film trochu ztrácí, aspon u me. Geishy to fakt nemaj lehky... ()

pohodaman 

všechny recenze uživatele

Je to takový příběh o Popelce, zasazený do japonského prostředí 30.- 40. let minulého století a k tomu nezbytný happy end (který si mohli odpustit :) ) Ale vcelku příjemná podívaná, ani jsem se nenudil :) ()

Prankster 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů které jsem kdy viděl. Naprosto neuvěřitelný skutečností, že existuje někdo takový, kdo takhle žije, nebo žil... Způsobem tak otřesným a zároveň tak nadlidsky krásným. Život Gejši jako někoho kdo má vše a zároveň vůbec nic... ()

Landier 

všechny recenze uživatele

Film, který by rád navodil atmosféru "starého" japonska, avšak Wall Street journal mu kouká z podkimona. Pro někoho, kdo chce aspoň zprostředkovaně poodkrýt háf orientu a jeho, pro mě, nesmírně zajímavého pohledu na svět - pusťte si kim ki-duka ;) a ne gejšu ... ()

Mes-siah 

všechny recenze uživatele

Bol to milý, no americký príbeh. Jediné čo tu bolo čínsko/japonské boly herci a kulisy. Inak to bola klasická americká medovina. A už zatracovaný film od Yimou Zhanga - Kliatba zlatého kvetu, je omnoho lepší a putavejší. Proste azijská kinematografia ma ine morálne hodnoty a je úplne niekde inde ako holywood. Gejša je americký film a basta. Až mi srdce trhá, že tam hraju japonci. Mohol z toho byť o 2 triedy lepší film. Scenár na to mal. Zaujimavé komentáre: Galadriel, liuk ()

KateW 

všechny recenze uživatele

Zajímavé to rozhodně bylo, ale ten film je takový "suchý." Chtělo by to nečím trochu okořenit. Je to jeden z těch lepších průměrných filmů,ale na víc dle mého názoru nemá... ()

pmusic 

všechny recenze uživatele

Musim priznat, ze kdyz jsem si precetla zdejsi recenze, skoro jsem se na tento film ani nechtela podivat. Jsem rada, ze jsem se nenechala komentari nekterych hodnotitelu zmast a rozhodla jsem se pro hodnoceni az po vlastnim zazitku. Atmosfera filmu je diky kostymum a kulisam uchvatna, scenar se mi take zamlouval. Kdyz prekousnete pribeh maleho devcatka na zacatku, uz se nemate ceho bat. Svet Gejsi se mi libil, byt byl plny nastrah a intrik, konec jako z telenovely si sice mohl Rob Marshall odpustit, ale i presto nelituju techto vice nez dvou hodin stravenych u televize. Pro me prijemne prekvapeni a perfektni herecke vykony (navic Ken Watanabe je takovej sympatak:) ). ()

Paja.93 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších "romantických" filmů. Nepřipadá mi tolik romantický, ale asi někde zaškatulkovyný být musí a asi si představuji pod tím pojmem, laciné zamilované filmečky. Tohle je však něco jiného, pastva pro oči. Vizuálně opravdu krásně zpracované a příběh, který pomalu plyne, proto možná bývá nařknut, že je to nuda. Pro mě je to však odpočinkový film, plný krásy a odhodlání hlavní hrdinky, která ke štěstí přijde jak svým usilím, tak špetkou štěstí. ()

mmoi 

všechny recenze uživatele

Nenápadný film. Nezapomenutelný příběh. Krásná kniha. Kvalitní zpracování. Nečekejte napínavý děj a nečekané zvraty. Film má vlastní styl vyprávění a netrpělivost se zde nevyplácí. ()

Hawaj 

všechny recenze uživatele

Všechno je to báječný, ale když ve filmu o nejtradičnější japonský tradici hrajou hlavní role Číňanky a Malajka, ač jsou to fantastický ženský a herečky, tak mi to prostě silně vadí. To by měli hrát japonky, aby to bylo naprosto dokonalé a typově správné. Ještě vzhledem k tomu jaká byla (a je) japonská společnost vyhraněná v otázkách jiných národů mi to přijde naprosto mimo. To se pak můžou snažit s výpravou jak chtěj, ale už to prostě nodohoněj. Hollywoodská manýra v obsazování hvězd, které film prodají a absolutní neochota v hledání nových asijských tváří vedoucí k neustálé rotaci stále stejných osvědčených asijských tvaří je po desetiletí naprosto ubíjejcí. Ale abych autorům zas příliš nekřivdil, tak je potřeba uvést, že Japonsko se odmítlo na filmu jakkoliv podílet a to mělo možná za následek nepřítomnost japonských herců i to, že film nebyl natáčen v samotném Japonsku. ()

Katka1811222 

všechny recenze uživatele

Po dlhej dobe sa mi podarilo vidieť tento film znova. Zatiaľ, čo predtým bol môj súcit s mladým dievčaťom a jej krokmi (tú drámu som hltala plnými dúšami). Dnes ma oveľa viac zaujalo pozadie príbehu a koniec. Chválou v tomto prípade je, že napriek necelej dekáde má film stále čím zaujať a zostáva stále vizálne aj naratívne zaujímavý. Nepripojím sa k ďalším chválam kamery a ani výpravy a namiesto toho zastanem pri tom ako prekvapivo umelým sa zrazu stal koniec tohto filmu ako aj charakter hlavnej hrdinky. V zásade však niečo funguje a niečo nie. Drsnosť podmienok a málo možností pre chudobné ženy = áno. Božský zásah do diania – aneb modlitba malého dievčatka = nie. Gejša jej kultúra a úpadok = áno. Osud, ktorý ti bol priamo bohom daný = nie. Rozdielnosť / podobnosť žien a ich osudy = áno. Japonsko a japonská kultúra 30-40r. = nie.   PS.: Rozhodne by stálo film vidieť skrz feminizmus. Táto recenzia ako aj komentár k filmu by znel určite inak. ()

shade000 

všechny recenze uživatele

Veľmi ma mrzí, že tento film som videl až tak neskoro, no radšej neskôr ako nikdy. Tu by ma to obzvlášť veľmi mrzelo, pretože kniha bola skvelá a film mi ešte chýbal. Navyše keď v ňom hrajú moji obľúbení Ken Watanabe a Michelle Yeoh, nemôže to byť predsa zlé. Navyše hudba od Johna Williamsa je neskutočne čarovná a ako podklad a dotvorenie atmosféry sa veľmi hodí... ()

Lewaso 

všechny recenze uživatele

Do tohoto filmu jsem o gejšách věděl jen že jsou. Pokud to takhle opravdu fungovalo, tak potěš pánbu. Teda Budha... ()

mahon 

všechny recenze uživatele

3 bodky pro kulturni nedostatky.... Vyzdvižení některých prvků a naopak opomenutí jiných bylo z mýho pohledu nepřekonatelné, nicméně jako pohádka pěkné... ()

ottik274 

všechny recenze uživatele

Nádherný příběh z ne tak známého prostředí s nádhernou kamerou a velmi příjemnou hudbou. Jen mi troche připadá, že ten příběh končí až moc dobře... ()

Související novinky

Rob Marshall novým kapitánem pirátů

Rob Marshall novým kapitánem pirátů

18.05.2011

Na režisérské židli čtvrtého dílu slavné pirátské série vystřídal Gore Verbinskeho Rob Marshall. Mamutí natáčení snímku Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna, které trvalo 107 dní, zavedlo Marshalla a… (více)

Režisér pro čtvrté Piráty?

Režisér pro čtvrté Piráty?

03.08.2009

Studio Walt Disney Pictures a Jerry Bruckheimer chtějí odplout do Karibiku už na jaře příštího roku (první klapka by měla padnout v dubnu, nejpozději v květnu) a Gore Verbinski všude, kudy chodí,… (více)

Oscary plné překvapení

Oscary plné překvapení

06.03.2006

V noci z neděle na pondělí proběhl v Los Angeles 78. ročník slavnostního udělování cen americké Akademie filmových věd a umění, Oscarů. A věru že šlo o noc plnou překvapení. Největší ovace překvapivě… (více)

Oscar 2006

Oscar 2006

03.03.2006

V neděli 5. března 2006 proběhne v Los Angeles 78. ročník slavnostního udělování cen americké Akademie filmových věd a umění, Oscarů. Těm letošním bude zřejmě dominovat osmkrát nominované drama o… (více)

Reklama

Reklama