Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Chiyo jako malou holčičku prodali její rodiče do domu gejš. Její sestra byla prodána do domu prostitutek. Z Chiyo se měla stát gejša, ale Hatsumomo, která byla tehdejší gejšou onoho domu, ji od začátku šikanovala, protože Chiyo pocházela z rybářské vesnice a měla krásné modré oči. Spolu s Chiyo se na gejšu učila i Tykev. Hatsumomo svými intrikami nakonec způsobila to, že se z Chiyo stala pouhá služka, když byla chycena při útěku za svou sestrou, se kterým jí Hatsumomo měla pomoci. Chiyo před sebou neměla žádnou budoucnost, dokud si ji na ulici nevšiml Ředitel, kterého doprovázely dvě gejšy. Ředitel koupil malé Chiyo zmrzlinu a ona se do něj zamilovala. Od té chvíle Chiyo toužila jen po tom, aby se stala gejšou a setkala se znovu s Ředitelem. Jak roky ubíhaly, Tykev se učila na gejšu a Chiyo byla nadále služebnou, pak se ale na ni usmálo štěstí a gejša Mameha si ji vybrala za mladší sestru a rozhodla se z ní vychovat tu nejlepší gejšu. Mameha naučila Chiyo všechno potřebné a během jednoho měsíce ji připravila na její debut, během kterého se Chiyo přejmenovala na Sayuri. Hatsumomo, která má za svou mladší sestru Tykev, se snaží Mamehu a Sayuri všude znemožnit, ale Mameha ji nakonec převeze, když ze Sayuri udělá hlavní hvězdu vystoupení několika gejš. Díky tomuto tahu získává Sayuri historicky nejvyšší částku za svoje panenství. V tu chvíli je Hatsumomo ponížena a ze Sayuri se stává adoptivní dcera Matky, která vlastní dům gejš, ve kterém Sayuri, Tykev a Hatsumomo bydlí. Hatsumomo tuto prohru neustojí a z domu odejde. Než ale odejde, dům zapálí. To ovšem není pro Sayuri a její dům největší pohroma, protože přijde konec druhé světové války a Sayuri musí před nálety Američanů utéct do hor, kde se živí barvením látek na kimona. Po několika letech si Sayuri vyzvedne pan Nobu, se kterým se Sayuri před svým útěkem vídala. Nobu spolupracuje s Ředitelem. Sayuri se tedy povedlo před válkou k Řediteli dostat, ale jejím klientem se nestal, tím se stal Nobu... (TV Prima)

(více)

Recenze (506)

majorzeman13 

všechny recenze uživatele

Po vizuální ,obrazové stránce to byl skvělé,parádní, příběh takový průměrný,jednoduchý..........herecké výkony též velmi dobré........Dle mne si OSCARA za výpravu a kameru minimálně tyto kategorie měl dostat jiný film,ale asi zrovna nebyl lepší?????? Kostýmy jsou zasloužené!!!!!!!!!!!!!!!!! ()

Izzetman 

všechny recenze uživatele

"Vznešená skoro-nuda." @POMO. Těmito třemi slovy je řečeno vše. Zoufale dlouhá, suchá, ale jinak příjemná romantická oddechovka. ()

spuntik87 

všechny recenze uživatele

Film bol urobený krásne, pútavo, no keďže som čítala knižnú predlohu, musím povedať, že aj nedôveryhodne. Strhávam hviezdičku za koniec. ()

Chiaky 

všechny recenze uživatele

Tak tento film se opravdu povedl, jeden z mých nejoblíbenějších filmů, asi to bude tím jak je tam zvýrazněna japonský kultůra v pozdějších letech. Herečka Ziyi Zhang odvedla výbornou práci, atmosféra tam je úžasná, práce s kamerou je taky velkolepá. Tento film vás vtáhne do děje se vším všudy, opravdu mě zaujal ten nápad s gejšou, a jak si vede čím dál tím lepé ve své karieře jakožto gejša, ale stále své srdce patří jen tomu muži kterého tehdy když byla malá viděla. Opravdu úžasný film, doporučuji zkouknut, tento film by se měl dotknout srdce i toho největšího bručouna. Pohodoví film s úžasným prostředím. ()

Macamica 

všechny recenze uživatele

Četla jsem knihu a ve filmu mi bohužel chybí ta ... jak to nazvat.. psychologie. Děj jen tak klouže po povrchu, v knize se jde do hloubky - všech těch vztahů, mentality tehdejší společnosti v Kjótu a Japonska... Ale i ten děj mě do sebe na tu obrazovku vtáhl jen místy. Ale 4 hvězdy dávám za obsazení a za to, jak ten film zapůsobil na moji 11letou dceru. ()

Rathe 

všechny recenze uživatele

Hned od začátku jsem se naprosto nechal unést orientálním prostředí, životem a kulturou. A klaplo to. Byl jsem k východnímu exotickému prostředí trochu skeptický, ale tento film mě natolik nabudil, že tam chci podniknout nějakou cestu. Botanické zahrady byly také naprosto úchvatné. A to nemluvím ani o kostýmech. Nádherně to celé podtrhli. Myslím si, že kamera i hudba to celé jenom doladili k dokonalosti. Film sice neměl spád, ale to by se k tomu ani nehodilo. Za nominace a výhry Oscarů se ani nedivím. ()

adelfilm 

všechny recenze uživatele

myslím si, že 75% si tenhle film nezaslouží. zaslouží si mnohem víc. když jsem ho viděla po prvé, neporozuměla jsem jeho významu, nebo o čem vlastně je. po dalším zhlédnutí jsem si uvědomila, že je to neobyčejný příběh lásky. velice procítěný a v mnohých chvílích smutný. za výpravu, scénář, hudbu, kostýmy a mnoho dalšího, by si opravdu zasloužil větší procento.:D ()

MiLuka 

všechny recenze uživatele

Za mě jasně palec nahoru. Film je potěchou pro oko i duši. I když jde dějová linka jen tak po povrchu a místy postrádá větší hloubku - nádherné záběry, skvělá kamera a úžasná hudba Johna Williamse vše vynahrazují. Uprostřed toho všeho je nádherná Ziyi Zhang zasypána sakurovými květy. Již v Tygr a drak byla skvělá. Japonsko má něco do sebe. ()

Sofius 

všechny recenze uživatele

Tohle je smutný příklad, kterak vzít příběh z cizí kultury a "zhollywoodovat" ho. Čínští herci představující japonské postavy (pro domorodce nebo znalce asijské kinematografie je rozdíl ve fyziognomii patrný), moderní scénický tanec západního původu nahrazující tradiční japonský tanec, debutující maiko, která nezná význam předání koláčku muži (což by se měla dozvědět už během svého výcviku) ... to vše jsou věcí, které úplně zbytečně sráží uvěřitelnost filmu. Napadá mě paralela s filmem Jak utopit doktora Mráčka aneb konec vodníků v Čechách. Jeden čas američané chtěli odkoupit práva na zfilmování své vlastní verze, kde by vodníci byli něco jako marvelovští hrdinové bojující s padouchy. Když se Hollywood chopí předlohy z cizí kultury, které nerozumí, prostě to dobře dopadnout nemůže, protože američané trpí nezvladnutelným tvůrčím přístupem, který prostředí cizokrajné kultury kompletně pose.. ehm, podělá. ()

AdminkaDF 

všechny recenze uživatele

Jsem milovnice japonské kultury a tradice, od samurajů po gejši. Tenhle film je pro mě stále mezi TOP trojkou. Poprvé jsem ho viděla, když mi bylo 18. Naprosto mě uchvátila jemnost a elegance gejši. Když jsem film viděla opět po několika letech, vzala mě za srdce její láska vůči tajemnému muži, s kterým ale z určitých důvodů nemůže být. Když jsem film viděla potřetí asi před rokem, prožívala jsem atmosféru druhé světové války. Chci tím říci, že mě film nepřestává uchvacovat i po opakovaném shlédnutí. ()

Mermaidee 

všechny recenze uživatele

Kvalita filmu bývá často v nepřímé úměře ke kvalitě knihy. A čím je kniha dějově obsáhlejší, tím to bývá s filmem nahnutější. Gejša to bohužel potvrzuje stoprocentně. Výborně napsaná, bohatá zápletka ve filmu jen tupě odsýpá a v tom běhu zakopává o detaily, které, ač jsou v knize jak malované, film prostě vykreslit nedokázal. Opravdu bych si přála, kdyby to někdo zkusil natočit znovu. Pravda, asi s násobným rozpočtem, ale předloha by si velkofilm zasloužila. ()

Kralovna.Noc 

všechny recenze uživatele

Hodnotím velmi vysoko,jde o dobře natočený zajímavý příběh, přesto nemůžu udělit plný počet pro konec jako z červené knihovny a celkově jsem nepochopila,jak se hlavní hrdinka mohla již v dětství zahledět do ředitele a už vůbec ne že on do ní. Stejně tak asi nikdy úplně nepochopím důvod, proč někdo gejša chce být a co to dotyčné přináší. To je však Japonsko a jeho kultura,ne ta naše. ()

Mylan_ek 

všechny recenze uživatele

Nahlédnutí do japonské kultury... obdivuji. Film dokáže zaujmout i když pár scén bych vynechal. Zakomponování a vsuvka do 2.světové války,ke konci filmu tomu dodává trochu  šmrncu ale i bez toho si myslím že by film byl dokonale zpracovaný. ()

JC_Gucci 

všechny recenze uživatele

Nádherné kostýmy. To je tak jediné, co tento klišé romantický příběh o zamilované dívce nabízí. Jinak je to zdlouhavá nuda. ()

Související novinky

Rob Marshall novým kapitánem pirátů

Rob Marshall novým kapitánem pirátů

18.05.2011

Na režisérské židli čtvrtého dílu slavné pirátské série vystřídal Gore Verbinskeho Rob Marshall. Mamutí natáčení snímku Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna, které trvalo 107 dní, zavedlo Marshalla a… (více)

Režisér pro čtvrté Piráty?

Režisér pro čtvrté Piráty?

03.08.2009

Studio Walt Disney Pictures a Jerry Bruckheimer chtějí odplout do Karibiku už na jaře příštího roku (první klapka by měla padnout v dubnu, nejpozději v květnu) a Gore Verbinski všude, kudy chodí,… (více)

Oscary plné překvapení

Oscary plné překvapení

06.03.2006

V noci z neděle na pondělí proběhl v Los Angeles 78. ročník slavnostního udělování cen americké Akademie filmových věd a umění, Oscarů. A věru že šlo o noc plnou překvapení. Největší ovace překvapivě… (více)

Oscar 2006

Oscar 2006

03.03.2006

V neděli 5. března 2006 proběhne v Los Angeles 78. ročník slavnostního udělování cen americké Akademie filmových věd a umění, Oscarů. Těm letošním bude zřejmě dominovat osmkrát nominované drama o… (více)

Reklama

Reklama