Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Chiyo jako malou holčičku prodali její rodiče do domu gejš. Její sestra byla prodána do domu prostitutek. Z Chiyo se měla stát gejša, ale Hatsumomo, která byla tehdejší gejšou onoho domu, ji od začátku šikanovala, protože Chiyo pocházela z rybářské vesnice a měla krásné modré oči. Spolu s Chiyo se na gejšu učila i Tykev. Hatsumomo svými intrikami nakonec způsobila to, že se z Chiyo stala pouhá služka, když byla chycena při útěku za svou sestrou, se kterým jí Hatsumomo měla pomoci. Chiyo před sebou neměla žádnou budoucnost, dokud si ji na ulici nevšiml Ředitel, kterého doprovázely dvě gejšy. Ředitel koupil malé Chiyo zmrzlinu a ona se do něj zamilovala. Od té chvíle Chiyo toužila jen po tom, aby se stala gejšou a setkala se znovu s Ředitelem. Jak roky ubíhaly, Tykev se učila na gejšu a Chiyo byla nadále služebnou, pak se ale na ni usmálo štěstí a gejša Mameha si ji vybrala za mladší sestru a rozhodla se z ní vychovat tu nejlepší gejšu. Mameha naučila Chiyo všechno potřebné a během jednoho měsíce ji připravila na její debut, během kterého se Chiyo přejmenovala na Sayuri. Hatsumomo, která má za svou mladší sestru Tykev, se snaží Mamehu a Sayuri všude znemožnit, ale Mameha ji nakonec převeze, když ze Sayuri udělá hlavní hvězdu vystoupení několika gejš. Díky tomuto tahu získává Sayuri historicky nejvyšší částku za svoje panenství. V tu chvíli je Hatsumomo ponížena a ze Sayuri se stává adoptivní dcera Matky, která vlastní dům gejš, ve kterém Sayuri, Tykev a Hatsumomo bydlí. Hatsumomo tuto prohru neustojí a z domu odejde. Než ale odejde, dům zapálí. To ovšem není pro Sayuri a její dům největší pohroma, protože přijde konec druhé světové války a Sayuri musí před nálety Američanů utéct do hor, kde se živí barvením látek na kimona. Po několika letech si Sayuri vyzvedne pan Nobu, se kterým se Sayuri před svým útěkem vídala. Nobu spolupracuje s Ředitelem. Sayuri se tedy povedlo před válkou k Řediteli dostat, ale jejím klientem se nestal, tím se stal Nobu... (TV Prima)

(více)

Recenze (506)

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Stylizovaný film o útrapách a životě Gejši. Místy chladné, o to více prosvícené citovými proklady. Snímek, který by měl nadchnout každého romantika. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Vizuální zpracování bylo krásné. Ale s tím bych měla už počítat, pokud jde o tak exotický film, jako je vyprávění o životním osodu gejši. Hudební doprovod se k příběhu hodil přesně akorát. Spoluvytvářel atmosféru. Život a výchova gejši není žádný čajíček. Škoda, že film je klasický americký produkt. Vzít toto téma do rukou samotní Japonci, tak se dočkáme úplně něčeho jiného. Filmu chybí vytší hloubka. Stopáž je příliš rozvleklá. Ziyi Zhang je nepřehlédnutelná. Hlavně ty její oči se nedají zapomenout. ()

jajinka 

všechny recenze uživatele

Krásně zpracovaný příběh jedné moc hezké gejši. Pohladí po duši.. Prolínání příjemné hudby a skvělé kamery. ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Přestože znalci světa gejš jistě na filmu najdou řadu nepřesností, které padly na oltář vizuálně líbivé podívané, osobně za největší nedostatek považuju to, že film nedokáže diváka emočně strhnout. A to je jeho jádrem tajná láska hlavní hrdinky k významnému muži, přestože gejši si milostné city nemohou dovolit. Nešťastné je i to, že Marshall natočil film v angličtině, která se k japonskému prostředí moc nehodí. ()

Nosdrolomo 

všechny recenze uživatele

Gejša je krásnou ukázkou jak z atraktivního tématu, nahlédnutí do života našemu světu tajemných Gejš, může přes obrazově krásné nasnímání vzniknout nudný film. Hlavní postava nechává diváka klouzat po příběhu bez toho, aby se nějak emotivně účastnil. Ve výsledku vznikl film nesourodý, kouskující příběh tak že se člověk modlí aby se tam už něco stalo, nebo aby byl konec. Velkolepá nuda po americku. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Toto bol dúfam len zlý sen a ja sa onedlho prebudím! Pretože tak nádejný film, o krásnej Japonskej kultúre so skvelými Ázijskými hercami i herečkami takto pokaziť môžu fakt len Američania ... nech pán režisér Marshall zostane pri svojich filmoch ala Piráti z Karibiku ktoré tiež nevie robiť, ale hlavne nech nechá Ázijskú kultúru na pokoji ! ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Východní kultura byla vždycky pro mě záhadou. Film se mi velmi líbil, ta záhadnost a jiná kultura a hlavně ta pokora ke druhému člověku je až neuvěřitelná. Beru, ale v potaz, že to byla před 80 lety a i v těchto zemích se už morálka velmi uvolnila. Konec se mi velmi líbil. Mohu doporučit. ()

Brennos 

všechny recenze uživatele

První polovinu snímku bych váhal mezi 4* a 5*, z druhé už se kouzlo vytratilo. Angličtiny jsem se bál předem, částěčně se obava potvrdila, ale divákovi nežbývá nic jiného, než si pomalu zvyknout. Po herecké stránce nemám potřebu nic vytýkat (výborná Ziyi Zhang), exceletní kamera a hudba (!!!), vyprávění plyne poměrně pomalu, ale jistě... jen druhá polovina snímku a závěr už ztrácejí atmosféru a z "Japonska" se zamíří rovnou do "Hollywoodu", což je trochu škoda. Opět vítězství formy nad obsahem. Cca 65% ()

Skip 

všechny recenze uživatele

My na západě moc Asiaty nerozlišujeme, ale docela by mě zajímalo, co tomuto filmu říkají Japonci, když tři hlavní ženské role hráli Číňanky. Oni se tam na tom Dálném výcbhodě umí přeci jen líp rozlišit. Jinak ale celkem dobrý film, který jsem s chutí zhlédl, a mé oko se popáslo na krásných ženách. ()

Želik 

všechny recenze uživatele

Som rada, že nie som gejša a nemusím skrývať svoje skutočné pocity. Všetky tie ženy majú môj obdiv. Kostýmy sú nádherné, malá Chiyo smutno-krásna a šťastný koniec bol v tomto prípade pre mňa prekvapením. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Na Gejšu jsem se těšila už dlouho. Oslovilo mě to ihned, když jsem četla recenze a informace o filmu. Přece jenom - gejše, Japonsko a vše okolo, to je úplně jiný svět než ten náš. Exotický, s jinými zvyklostmi a pravidly a byla radost to sledovat. Ten krásný a dojemný příběh doprovázený nádhernou hudbou. Navíc z toho prýštila láska a vášeň, nádherné kostýmy, scenérie, výprava... Celkem nemám, co bych tomuto filmu vytkla. Sledovalo se to velice příjemně, herecké výkony se mi líbily, nenudila jsem se. Jenom se malinko pozasatavuju nad tím, že japonské gejši hrály čínské herečky... ()

Lennnnna 

všechny recenze uživatele

Krásné vizuální scény, ale jinak nic moc, především šílená délka na příliš málo zvratů a kýčovitý konec. A já se tolik těšila:o( ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Po vizuální stránce úchvatné a první půlka (gejšovský "trénink", souboj s Hatsumomo...) se mi celkem zamlouvala i dějově. Ale ten konec - sladký jak "hovno z nutrie":-) Vůbec mi nesednul...Škoda - 70% ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Rádoby vznešený vzpomínky o jednom japonskym bordelu plnýho kurev proti své vůli. Jakákoliv poetičnost tomu ale chybí. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Sem tam se to povede a nějaký ten film vnímám jako obživlé plátno,-Caravaggio,-Kuchař,zloděj,jeho žena a její milenec,- a teď tohle. Kašlu v tomto případě na příběh(a že ten je pro mě jindy víc než zásadní a mnohdy rozhodující jak budu film vnímat),příběh je v tomto příběhu debil(ani nějak zásadní emoce se nekonaly,-jak to chodí mezi holkama mi už názorně předvedli v Zavěste červené lucerny(fakt fuj příběh!!),zato forma jako taková mě tentokrát nadchla.A měl jsem asi velké štěstí,že jsem to viděl s českým dabingem(který jinak rozhodně nepreferuji),vidět to v angličtině zřejmě bych se poblil.(Tuhle zhovadilost asi nebylo prudukčním zatěžko vymyslet.Inu další zhůvěřilá oběť na oltáři tržeb.A co na to pan režisér? Nic.-Ale co,hlavně ,že to nakonec netočil Spielberg).Srandovní mi taky přišlo,že když už má někdo (výrazně) vytvořit postavu gejš,tak je to malajka a číňanka! --Mimochodem ,-už podruhý mě Yeoh a Zhang nadchli pospolu.Poprvý,když si to rozdali (na meče,vy čuňata) v Tygr a Drak ,a teď znova.Kdyby naše holky uměly tak neuvěřitelně(!) kroutit pacinama a cupitat,asi bych se znovu oženil.A druhá sranda co se mi s tímto filmem přihodila,-tak ta až tady na csfd.Kterak spousta jiných koukačů na tenhle,sice asi ne ztěžejní,ale určitě půvabný a výtvarně nádherný(pojmu ,,někdy kýč" bych se u mnohých asijských filmů raději vyhnul,-páč vím prd) filmové dílko,svými sveřepými údery do klávesnice naprosto sestřelili. Ano,mnohdy titíž,kteří uslintávají nad Rebely,Cestama z města,nebo Zachraňte matláka Ryana.Tohle snad už není o vkusu.Jasně ,každý má právo na názor a jeho prezentaci,ale (a hlavně) v tomto případě mám dojem,že to mnozí ,buď neviděli (a psali),anebo byli nasraný,že v TV zrovna nešla Ordinace v nahnědlé zahradě,nebo něco od Aronofskyho.Naprosto stejný pocit jsem zažil při četbě komentářů(,,hodnocení") (asi i lepšího) filmu Tichý američan.-Ale nepokakám se,slibuju. ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Knížka celkem obstojně převedená. Dostanete skoro všechno, co byste si i přečetli, ještě ke všemu se vám ty kostýmky pěkně zhmotní. Já byla spokojená. Možná nadšením z té knihy, ale jednoduše, toho tu ještě zas tolik nebylo,takže ocenění si to zaslouží. ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

Gejša je především krásná podívaná. Marshallovi se podle mě podařilo výborně zachytit atmosféru knihy i na plátno přenést vizuálně podmanivý svět gejš a Japonska minulého století. Herecké obsazení (především dámských rolí) je vynikající, jedinou slabinou filmu je pak asi stopáž - ovšem od adaptace rozsáhlých "pamětí" je nutné nějakou tu minutu navíc čekat.__I po druhém zhlédnutí rozhodně nejsem zklamaná. ()

Související novinky

Rob Marshall novým kapitánem pirátů

Rob Marshall novým kapitánem pirátů

18.05.2011

Na režisérské židli čtvrtého dílu slavné pirátské série vystřídal Gore Verbinskeho Rob Marshall. Mamutí natáčení snímku Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna, které trvalo 107 dní, zavedlo Marshalla a… (více)

Režisér pro čtvrté Piráty?

Režisér pro čtvrté Piráty?

03.08.2009

Studio Walt Disney Pictures a Jerry Bruckheimer chtějí odplout do Karibiku už na jaře příštího roku (první klapka by měla padnout v dubnu, nejpozději v květnu) a Gore Verbinski všude, kudy chodí,… (více)

Oscary plné překvapení

Oscary plné překvapení

06.03.2006

V noci z neděle na pondělí proběhl v Los Angeles 78. ročník slavnostního udělování cen americké Akademie filmových věd a umění, Oscarů. A věru že šlo o noc plnou překvapení. Největší ovace překvapivě… (více)

Oscar 2006

Oscar 2006

03.03.2006

V neděli 5. března 2006 proběhne v Los Angeles 78. ročník slavnostního udělování cen americké Akademie filmových věd a umění, Oscarů. Těm letošním bude zřejmě dominovat osmkrát nominované drama o… (více)

Reklama

Reklama