Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyvatele malého městečka jménem Antonio Bay terorizuje děsivá a nenávistná síla, která se ukrývá ve smrtící husté mlze. Pod jejím závojem číhá hrůzyplné tajemství, které musí lidé z města odhalit dříve, než bude pozdě. Přesně před 100 lety na skalnatém pobřeží izolovaného severokalifornského města ztroskotala v tajemné mlze loď s malomocnými. Zakladatelé města ji záměrně navedli špatným směrem, což znamenalo smrt pro všechny na palubě. Teď se duchové mrtvých námořníků vracejí ze svých hrobů, aby se mohli pomstít. Jsou zahaleni do nadpřirozené mlhy, uvězněni v rezidencích odlehlé komunity a hledají potomky těch, kteří město kdysi založili a zabíjejí každého, kdo jim chce překazit jejich vražedné úmysly. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (225)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Výsledek je i přes nulová očekávání tragický. To, že je to horor nekrvavý se dá přežít. To, že je to horor extrémně nudný už bohužel ne. Po celou dobu se film plazí opravdu extrémně pomalým tempem a "tajemná" mlha může jen těžko u někoho zbudit respekt. Film postrádá tempo a o silnější okamžik zavadí leda extrémně hladový divák. Zdaleka "nejlepší" je ovšem konec, který dle mého skromného odhadu nemůže pochopit naprosto nikdo, protože prostě nedává smysl. Čest tvůrcům, když nevím, jak to zakončit, tak tam prostě plácnu "něco" a diváci už to nějak zbaští. Hvězdička za pěkné efekty a druhá za Selmu Blair (bože, ta holka je kus!). Zbytek je těžká bída... ()

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem jednu mlhu viděl, ale ta byla z pera pana Kinga a natočil jí Frank Darabont. To co se odehrává tady má možná hodně podobnou podstatu v příběhu, ale co se děje kolem se nedokáže srovnat ani s minimem. Tahle Mlha je totiž příšerným způsobem nudná. Sice je na ní vidět, že se autoři snažili natočit zajímavý efektní film, ale nepřemýšleli už tolik nad samotným scénářem. Pro mě to jako horor vůbec nevypadalo. Nuda prakticky o ničem. Stejnak víme jak to všecko dopadne už na samém začátku a sledovat to od toho jaký to bude mít průběh nemá už ani moc celkově smysl. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $18miliónovTržby USA $29,550,869Tržby Celosvetovo $46,201,432║ Niečo tak odpackané a príšerné nudné sa v poslednej dobe vidí až moc často, aký význam má točiť takéto vývari. /15%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Velká mlhavá nuda, které k naprosté totální nepovedenosti a ohodnocení slovem Odpad! zabraňuje jen to, že jsou i horší filmy. Potichu doufám, že nebudu mít druhou příležitost odzkoušet pravdivost tohoto svého tvrzení, protože na podruhé si neumím představit čím by Mlha obhájila svou hvězdičku.... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Graeme Revell: 1. Prologue ,2. God's Country ,3. Anchor Lockup ,4. It Wants Us ,5. The Hallmark ,6. Shower Love ,7. Elizabeth ,8. Boathouse ,9. Statues ,10. Lights Out ,11. Island History ,12. The Search ,13. Burned Image ,14. It's Here ,15. Crime Aboard ,16. Tragedy on the Elizabeth Dane ,17. The Reckoning ,18. The Fog Recedes ,19. Epilogue, ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Úcta k minulosti šľachtí prítomnosť.“ Keď v roku 1980 Carpenter nakrútil Hmlu, scenár a herci neboli najgeniálnejší. Ale atmosféra ostrovného mestečka, prekliateho temnou storočnou legendou, bola výnimočná. Hustnúcou nočnou hmlou sa ozýval chrapľavo zasnený hlas moderátorky z majáka, varujúcej (rapídne ubúdajúcich) obyvateľov pred zlom. O 25 rokov neskôr dostal niekto nápad nakrútiť remake, nezmyselne omladil kasting, pridal trápne CGI, otravne natiahol „čas pred hmlou“, pridal nudné vzťahy a slabé dialógy. Výsledkom je slabý mysteriózny horor. Pravda, čakal som horšie, preto som bol vlastne celkom pobavený pomerne svižne utekajúcim dejom a občasnými fajn náznakmi atmosféry (a výrazného režisérovho audiovizuálneho štýlu, Wainwright v roku 1999 nakrútil podobne slabé, no podobne vizuálne premakané Stigmy). No a tiež ma potešila Selma Blair v čiernych nohavičkách. Najsmutnejší bol pohľad na úvodné titulky, lebo až vtedy som zistil, že túto zívajúcu rutinu produkovali autori originálu Carpenter a Debra Hill (pre ktorú sa jednalo o jednu z posledných prác, v tom roku zomrela). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Uz ani puvodni film nebyl nic extra, takze celkem logicky neni nic extra ani tohle. Film hlavne zachranujou docela sympaticky herci a slusny triky, ale jinak to za moc nestoji. Pribeh je proflaklej, takze ten nijak neprekvapi, strasidelnejch scen je minimum a ani nejsou buhvijaky, nicmene tech 100 minut se u toho vydrzet da. ()

monolog odpad!

všechny recenze uživatele

Následují spoilery. Věřte mi nebo ne, ale nejlepší na celým filmu je opět bohužel jenom ten plakát. Jinak je to totiž plná blbost a můžete mě citovat (ovšem za určitou sumu, samozřejmě ;). Když už se rejžovi podaří vytvořit nějaká atmosféra, rocková (asi) hudba z rádia ji v zápětí pošle někam a změní to na špatnej koncert. Jinak k ději, co říct? Že je plnej hloupostí a křečovitostí a že si člověk chvilkama připadá jak Alenka v říši divů? Že jsem se na ten film díval asi osmkrát a nikdy jsem nevydržel víc jak deset minut? (tedy usnul jsem) Nejvíc mě ale dostávaly nelogičnosti děje jako třeba útěk toho haranta před mlhou (!), slova hlavního klaďasa o tom, že skrz tu mlhu je vidět akorát kulový a v následujícím momentu narazí autem do zdi (!!), proč hledač vyplavenin z moře přišel s nalezenými hodinkami za právě se vrátivší hrdinkou (!!!), jak při scéně v hospodě si "najednou" všimnou, že na fotkách z jedné doby je město malý a o pár let později se rozšířilo do obrovských rozměrů a ihned zjistí, že to má něco společnýho s těma vraždama (!!!!), proč jsou k čertu duchové těch mrtvých vypadající jako shnilá kočka?(!!!!!) a jak můžete ducha z mlhy rozprsknout autem o čelní sklo?A dalo by se pokračovat do nekonečna, vlastně popsat celej scénář. Carpenterovu Mlhu jsem neviděl, ale už ve chvíli, kdy jsem si všiml v titulkách jeho jména a slovíčka "based on", začal jsem se zatraceně obávat. A právem. No a konec je už úplná zmršenina a upřímně řečeno ještě větší hovadina, než zbytek filmu, i když je pravda, že je aspoň trochu zábavnej svou náhlou rychlostí padajícího kamenu. Jindy Viděl jsem i ten Carpenterův skvost a musím říct, že na to, co je tamto za hloupost tohle vyšlo ještě docela dobře. Ale přeci jen to je ještě mnohem horší, než originál. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to nevypadá na takovou tragédii, bohužel s přibývajícími minutami se film začíná bořit čím dál hlouběji do sraček (nemůžu si pomoct, jiné slovo mě nenapadá). Carpenterova Mlha měla skvělou atmosféru přicházející apokalypsy, tady je vršeno jen jedno tupé klišé na další. Konec byl už úplně k nepřežití... ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Ale jo... dá se - obzvláště díváte-li se na to s kamarádkou, která je blázen a strašlivě vystrašená... A pak jdete domů. Tmou. Mlhou... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Ubohost prvního řádu. Scénář je hloupoučká, ultratrapná a stokrát (lépe) viděná duchařina s dementními, nechtěně komickými dialogy, dále tu máme nepříliš přesvědčivé triky, místo kterých bych uvítal staré dobré kouřostroje a i ti herci jsou, jak pohlední, tak tupí. Jediný důvod proč dávám tu jednu hvězdičku je, že jsem to bez problémů dokoukal do konce (což je v mých očích vždy megaplus) a důvod proč jsem to dokázal dokoukat je skvělý výchozí nápad s mlhou vkrádající se zlověstně do ulic a kupící se za okny. Takže si jdu po letech znovu pustit Carpenterův originál. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nebudu tu mlžit, je to mdlá sračka k uzoufání! Původní Carpenterovo pomstychtivé zlo vystupující z kondenzované vodní páry sice také nebylo žádný majstrštyk, ale mohlo se jakžtakž opřít o atmosféru plíživého tajemna. Ovšem remake mistra Wainwrighta, mimochodem nejen kvůli absenci nějaké tvůrčí invence zbytečný jak noční pleťový krém v koupelně Freddyho Kruegera, ten si o ní mohl jenom nechat zdát. Už nikdy více, i kdyby z mlhy vystoupily ruku v ruce gorily, Rákosníček a Willy, co objel svět za 80 dní.. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý horor, ktorý je vydareným remakom Carpenterovej klasiky. Má dosť dobrý príbeh o obyvateľoch jedného prímorského mestečka, ku ktorému sa blíži zdanlivo obyčajná hmla, no netušia, že sa v nej ukrývajú duchovia mŕtvych námorníkov, ktorí nemajú s obyvateľmi mestečka dobré úmysly. A tak musia obyvatelia bojovať o svoj život a zistiť dôvod, prečo sa im chcú námorníci pomstiť. Spracovanie mohlo byť aj o niečo lepšie, ale aj takto som celkom spokojný. Hlavným problémom je, že to hlavné, teda príchod hmly do mestečka nastane až po hodine filmu, čo je veľká škoda, ale našťastie dej je dostatočne zaujímavý po celý čas a aj dovtedy sa nájde viacero slušných scén. A keď už príde hmla, tak sa už stále niečo deje, len škoda tej záverečnej desaťminútovky, ktorá ma vôbec nezaujala. Hororové scény sú na tom celkom dobre, sú skvelo zvládnuté hlavne po vizuálnej stránke, na rýchlo sa pohybujúcu hmlu sa dobre pozerá, sú aj celkom napínavé a poteší viacero vydarených momentov. Herecké obsadenie je pomerne dobré, síce by som skôr uvítal staršie hlavné postavy, ale ani Tom Welling, Maggie Grace a Selma Blair nie sú zlí. Réžia je až na pár detailov bez väčších problémov, pre tento typ hororu mi sadla a technická stránka je výborná, rozpočet je vidieť, vizuálne film pôsobí veľmi dobre. Tunajšie hodnotenie mi príde až moc slabé, nie je to žiadny hororový klenot, ale určite patrí medzi to lepšie. A osobne ma zaujal ešte viac, ako originál, ktorý mi moc nesadol. Objektívna kvalita filmu- 64%, film sa páči mne na 72%. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Aj keď som originál videl a zdal sa mi slabý, nemyslel som, že sa dá niečo také ešte viac pokašľať! Aspoň keby natočili identický priebeh týchto udalostí, lebo to, čo tvorcovia vypladili v tejto skládke hnoja sa nedá popísať. Jediné, čo ich zachránilo bol rozpočet, ktorý umožnil zapojiť aspoň kvalitné efekty a mrazivú hudbu, pretože bez toho by mnou ani nepohlo. 40%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Občas to mívá divák, potažmo recenzent hodně těžké. Říká se, že na špatné filmy se píše snáz. Jenže digitální The Fog bude záhadnou výjimkou. Je s podivem, že režisér Rupert Wainwright natočil atmosférický thriller Stigmata, toho času vizuálně zajímavý videoklip s Patricií Arquette. The Fog, ať ji proberu odshora dolů, je neskonalý průšvih. Rádoby horor o mrtvých námořnících, kteří přicházejí z mlhy, tedy vraždící mlhy (což je bez hlubšího scenáristického vysvětlení), představuje partu jako z ústavu mentálně postižených, kteří jen nešťastně pobíhají a pronášejí neuvěřitelně hloupé věty. Divím se a "obdivuju" zároveň Selmu Blair i Maggie Grace za tu kuráž, do něčeho takového jít. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Som toho názoru, že ten kto takto kurví staré klasické horrorové diela, by si zaslúžil poriadne prefackať. Ale zároveň chápem, že mladým divákom, ktorí v čase, keď John Carpenter natočil pôvodnú pochmúrnu a silne atmosferickú verziu tohto filmu (1980), ešte neboli ani na svete sa tento remake môže páčiť. Ja som sa však pri jeho sledovaní hodne nudil. ** ()

petero 

všechny recenze uživatele

Ďalší z rady hororov pri ktorom sa vôbec nebudete báť. A veľký problém je samozrejme v samotnom scenári. Prečo sa hlavné postavy začnú zaujímať o históriu ostrova na ktorom sa nachádzajú, po smrti ich kamarátov na lodi? Tak! Lebo im to scenár prikázal. Nezmyselné scény - prečo sa napríklad hmla dostane do domu práve cez dres v ktorom nejaká žena ešte k tomu umýva riad a nie cez hocijakú škáročku vo dverách alebo ventiláciou? Len tak, pre efekt! Postavy chovajúce sa divne – chľastajúci, vyšinutý farár alebo nejaký rybár s krvácajúcim zranením na tvári. Čo sa im asi stalo? No to a všetko ostatné čo sa okolo toho deje sa dozvieme asi 10 min pred koncom. Až vtedy sa dej stane o niečo zaujímavejší. Dovtedy sa môžete maximálne pokochať na efektnú hmlu rútiacu sa na mesto alebo nejakú obeť utekajúcu pred ňou a zopár pekných záberov nehôd alebo vrážd, bez akejkoľvek krvi – aby prístupnosť filmu bola čo najväčšia. Na filme vidno, že mal slušný rozpočet, no Carpenterovmu originálu sa v atmosfére nevyrovná. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Celkově vzato hodně trapný film. Naštěstí v kině mi to rychle uteklo, takže jsem moc netrpěl. Špatní (seriáloví) herci, hrozný scénář, děsná pointa a... prostě brak! Sledovat jen při hororovém suchu s dívčinou po boku. ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Wainwright se nespoléhá pouze na dementní lekačky, ale (hlavně ze začátku) buduje docela strašidelnou atmosféru. Na Maggie Grace se dobře kouká a Selma Blair je jako vždy solidní, jen televizní Superman Tom Welling je nevýrazný a v záplavě digitální mlhy se jeho výkon úplně ztrácí. Závěrečné překotné dějství skutečně není žádné terno, ale Mlha přeci jen ve výsledku není tak špatná, jak se píše. Originál neznám a proto jsem se možná u tohohle podprůměrného hororu docela dobře bavil. ()

Související novinky

Nemrtvý, kam se podíváš

Nemrtvý, kam se podíváš

08.10.2008

Chodící shnilotiny jsou pořád v kurzu. Máme pro vás tři projekty, které se zombíky jen hemží. Táta Romero chystá další mozkově-střevní hostinu, Woody Harrelson se musí probojovat skrz Zombieland a 28… (více)

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama