Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyvatele malého městečka jménem Antonio Bay terorizuje děsivá a nenávistná síla, která se ukrývá ve smrtící husté mlze. Pod jejím závojem číhá hrůzyplné tajemství, které musí lidé z města odhalit dříve, než bude pozdě. Přesně před 100 lety na skalnatém pobřeží izolovaného severokalifornského města ztroskotala v tajemné mlze loď s malomocnými. Zakladatelé města ji záměrně navedli špatným směrem, což znamenalo smrt pro všechny na palubě. Teď se duchové mrtvých námořníků vracejí ze svých hrobů, aby se mohli pomstít. Jsou zahaleni do nadpřirozené mlhy, uvězněni v rezidencích odlehlé komunity a hledají potomky těch, kteří město kdysi založili a zabíjejí každého, kdo jim chce překazit jejich vražedné úmysly. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (224)

PauloZ odpad!

všechny recenze uživatele

Ale no tak, to byl asi pokus o vtip že? Horor to určitě neni, to si nechte zdát. A jiné žánry to ani nevidělo. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdičky za... za... za...éééé....tak jedna je za přehrávající Selmu Blair a ta druhá je jen tak, aby se neřeklo... uf. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Křivda a zločin jdou ruku v ruce a nezůstanou bez trestu. Mlha nepřináší nikdy nic dobrého, ale tahle mlha byla snad ještě horší. No, úplná nuda to taky nebyla. Lekla jsem se jednou, asi si budu dávat větší pozor při mytí nádobí, aby na mě někdo nešáhnul. Námět špatný nebyl. S příběhem šlo pracovat mnohem lépe. ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem horší výsledek, musím objetivně přiznat, že to zase není taková tragédie - viděl jsem už mnoho horších filmů. Originál je samozřejmě lepší - jak už o remaků bývá -, nicméně i této verzi se některé věci povedly. Nejprve co se mi nelíbilo: značná délka, která rozmělňuje děj; horší budování atmosféry a přílišný spoleh na provařené lekačky; některé trapné postavy; nijaká ouvertura do děje (vyprávějící děda byl skvělý); vynulovaný kněz Malone. A teď to, co se mi líbilo: sympatičtější hlavní dvojice (Welling - Grace), zdůraznění starých událostí a závěr. Ano, závěr. Bylo dobře, že jej remake pojal zcela jinak než originál, díky tomu je to přece jen alespoň trochu ozvláštněné a zajímavé. I když asi musíte trochu věřit na reinkarnaci, jinak si to totiž nevysvětlíte :) Protože ale zápory převažují nad klady, dávám celkově 2*. ()

YURAyura odpad!

všechny recenze uživatele

NTP!!! Originalni Caprie se mi nejak moc nezamlouval zhruba od pulky, tady tento kus uz od prvniho zaberu - fakt hruuza v tom spatnem slova smylu, co si absolutne nezaslouzi zadnou pozornost ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Vizuálně pěkný, ale jinak zoufale sterilní remake pro náctileté blbky, který táhne dolů především nezáživná první hodina. Kouká se na to dobře, mozek se používat nemusí a za hodinu člověk ani neví, že to viděl. Tahle nová Mlha je především smutným obrázkem toho, kam spěje soudnost našich Hollywoodských soudruhů. Spěje do hajzlu a pánové by se měli raději rozmyslet, jestli "family friendly" horor, není protimluv. Soudě podle téhle neškodné Mlhy, je. A dost velkej. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Přišla šedá mlha. Přišla šedá nuda. Ano, horor to opravdu nebyl, jaksi se sekli žánrem. Líbilo se mi to sice více než třeba 3:15 zemřeš, ale i tak to byla vcelku blbost. Pár dobrých scén to nezachrání. Nebála jsem se a musím říct, že na film jsem se dívala jenom proto, že ho mám doma a byla by škoda, aby se tam jen tak válel... Průměr a vícekrát se dívat nebudu. ()

Jonash87 

všechny recenze uživatele

Původně sem si chtěl pustit Mlhu od S. Kinga, ale náhodou jsem se (a nevědomky) dostal k této. No a kupodivu se mi výsledek líbil! Herecký výkony nic extra, ale po celý film zůstáváte v napětí. A mimo několika nedovysvětlených scén a slabšího závěru se mi film líbil tak, že jsem dal dokonce 4 hvězdy. O to víc tady nechápu ty odpady, ale asi je občas in jít s davem :) ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Reinkarnace Carpenterova horroru u mě dopadla celkem solidně. Atmosféra sice po nadějném hustém počátku poněkud řídla a napětí by se určitě nedalo s přibývajícím časem pro svou řídkost krájet, ale stále ve mě zůstal pocit, že u tohoto horroru jsem se i bál. Ve svém žánru lepší průměr. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Divím se že to tak všichni zatracujete. Je to remake mnohem povedenějšího filmu než z toho ted vzniklo přesto i tohle mělo něco do sebe mělo to akci a napětí. Tvůrci mohli využít současnou techniku což se dobře projevilo ,určitě je dobře že příběh zasadili do současnosti viz mobil či notes. Být potomkem někoho kdo spáchal zločin se nevyplácí pomsta přijde dřív a nebo později stejně. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Některé věci, které jsem postrádal na původní Mlze jsem zde nalezl. Avšak celé to postrádá to nejpodstatnější; onu mrazivou atmosféru Carpentrova filmu. Jako celek ale hodnotím stejně. 65% ()

Související novinky

Nemrtvý, kam se podíváš

Nemrtvý, kam se podíváš

08.10.2008

Chodící shnilotiny jsou pořád v kurzu. Máme pro vás tři projekty, které se zombíky jen hemží. Táta Romero chystá další mozkově-střevní hostinu, Woody Harrelson se musí probojovat skrz Zombieland a 28… (více)

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama