Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyvatele malého městečka jménem Antonio Bay terorizuje děsivá a nenávistná síla, která se ukrývá ve smrtící husté mlze. Pod jejím závojem číhá hrůzyplné tajemství, které musí lidé z města odhalit dříve, než bude pozdě. Přesně před 100 lety na skalnatém pobřeží izolovaného severokalifornského města ztroskotala v tajemné mlze loď s malomocnými. Zakladatelé města ji záměrně navedli špatným směrem, což znamenalo smrt pro všechny na palubě. Teď se duchové mrtvých námořníků vracejí ze svých hrobů, aby se mohli pomstít. Jsou zahaleni do nadpřirozené mlhy, uvězněni v rezidencích odlehlé komunity a hledají potomky těch, kteří město kdysi založili a zabíjejí každého, kdo jim chce překazit jejich vražedné úmysly. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (225)

Specs 

všechny recenze uživatele

Hlášky: Stevie Wayne: - "Něco je špatně, protože vítr fouká na západ. Jak může jít mlha proti větru?" & Elizabeth Williamsová: - "Jedem zpátky domů." Nick Castle: - "Na divoký sex?" & otec Malone: - "Takže teď už to víte." Elizabeth Williamsová: - "Otcové zakladatelé zavraždili všechny muže, ženy i děti na Elizabeth Dane? A tohle místo bylo vybudováno na lži." otec Malone: - "A nyní se přišli pomstít." ()

jatamansi 

všechny recenze uživatele

„Něco je pod vodou.“ „Ale já už nic nevidím.“ A pak už nebyl. Jak je to vlastně s tou sochou a kdo měl držet dalekohled, pardon, triedr? A copak že s to chytilo na kotvu a zase spadlo dolů? S Harrym Potterem by se chtělo říci, že zlo se vrátilo do bradavic, zde vyplavalo na povrch. Doslova i do písmene. Otázky narůstají. „Úcta k minulosti šlechtí přítomnost.“ Ale Pol Pot a Hitler a Stalin byli také minulost. „Víš, jaký je rozdíl mezi trosečníky? Jedny moře vyplaví na břeh, s druhými smýká po celý život.“ Ale někde musí být mlha. Mlhová stěna, zlověstně se blíží, aby vše zabalila, obalila, přikryla. A začnou se dít věci. Symboly, nože, hodinky, váhy, koruna. Ze šlápot na stropě kape voda, mrtvol přibývá. Tajemný ostrov s leprou, hm, hm. Strach má už i kněz. Náznaky minulosti se skládají jako puzzle. Loď, socha z přídě, jméno lodi. Starý deník. A Elizabethiny vize. Vše se motá kolem otců zakladatelů, ale pozor, nebylo jich vlastně pět. No jistě, ta scéna ze začátku filmu. Chlapče, chlapče, měl jsi poslechnout maminku a nechodit k moři. Že se jeho maminka zachrání bylo nabíledni, ostatně hned na začátku jsem si ji tipla jako přeživší. Nápis na zdi „Spočteno, zváženo a rozděleno“, myslím že to bylo MÉNĚ TEKEL. Konečně víme kdo a proč, kdo se mstí potomkům. „Hříchy otců padají na hlavy jejich dětí.“ Počestnost se rozpadá jako zvětralý pískovec. Konečně je potrestán hlavní viník, smlouva naplněna. Mrtví mizejí, docházejí klidu. S nimi ovšem mizí i …. (*, alespoň hudba a některé záběry, a pro mne lepší než Bud Spencer.) ()

Anticque 

všechny recenze uživatele

Nevim kde začít, ale pro mě je tento remake velkým zklamáním, neboť od originálu je film od začátku čím dál tím víc nudnější, snaha režiséra zaujmout lekacími scénami je také na špatné úrovni, atmosféra jako by tu ani nebyla a rozplynula se v mlze, herecké výkony zrovna taky nebyly bůh ví jaké, jediné co mě na filmu celkem zaujalo byly celkem slušné efekty mrtvých námořníků, které mi zase v originálu chyběly, asi nejlepší na filmu byl závěr, který mě dokázal alespoň trochu přinutit se zase dívat na obrazovku. Nevím co vedlo režiséra udělat remake na průměrný horror Carpentera, ale když už si to vybral za svůj cíl, tak do budoucna by měl vybírat v lepších vodách... ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Ono dělat remake nevýrazného originálu je sama osobě odvaha a sebevražda zároveň.Zde se dá navíc film rozdělit do tří částí.1/3 filmu je neskutečná nuda k nepřežití,2/3 naopak má atmosféru,spád i napětí,ovšem 3/3 vrhá film zpět do naprosté mizérie.Herci jsou mdlí,efekty slabé,prostředí nevýrazné.Kdyby celý film bavil jako ve své 2/3,mohlo jít alespoň o průměrnou podívanou,takhle jde jen o velmi špatnou kopii již špatného předchůdce. ()

Zemi11 

všechny recenze uživatele

Místo: Přímělkov, čas: 01:00: Z ryb od řeky mě vyhnala nějaká ondatra tajemně šustící v tmavém rákosí za mými zády. Doufám, že ondatra... A abych nebyl posranej málo, připosral jsem se ještě po návratu u sledování mlhy. Zasraná noc! ()

Circumscriptor 

všechny recenze uživatele

Toto bolo čo!? Takto to vyzerá, keď niekto nakrúti geniálny film, ktorý však nepatrí medzi najväčšie kulty a potom ešte niekto z toho spraví béčkový remake. ,,rádobystrašidelná" atmosféra tej starej hmle od Carpentera nesiaha ani po členky. ()

Han22 odpad!

všechny recenze uživatele

Totální katastrofální remake který z nudného původního filmu udělal ještě něco mnohem nudnějšího a zoufalejšího. Nudil jsem se od začátku do konce, valící chuchvalce mlhy, toho jsem se měl bát? Záverečné debilní finále je jen třešnička na dortu. Ruce pryč! ()

Kanibal 

všechny recenze uživatele

Ten film je neuvěřitelný, absolutně chybí gradace, scény jsou nesmyslné a prakticky nenavazují a konec se nese v duchu "aha". Navíc když je hlavní hvězdou filmu Selma Blair, zavání to průserem - ona si vlastně ani moc nezahraje, je tam jen jako "tenznámejherec". ()

killjezor 

všechny recenze uživatele

Celkově dobře koukatelné béčko s netypickým koncem. Bohužel by to chtělo vidět i předlohu, takhle mám spíš pocit, že se Wainwright snažil až moc natočit ne remake, ale úplně stejný snímek na jiné kamery s jinými herci. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Originál nebyl kdovíjak dokonalý, nedalo se mu však popřít, že má skvělou atmosféru. Remake nemá vůbec nic. Jen směšné duchy, co vystraší jak prd v plném výtahu. Toto rozhodně ne. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Velmi konzistentní nuda. Ani to není ten případ, kdy je film tak blbej až je vtipnej. Tohle je čirá zoufalost postrádající akci i napětí. ()

Teabag 

všechny recenze uživatele

Velmi špatné, ale mohlo to být horší. Atmosféra mě vůbec nechytla a film nenabídl snad jedinou napínavější scénu... ()

Související novinky

Nemrtvý, kam se podíváš

Nemrtvý, kam se podíváš

08.10.2008

Chodící shnilotiny jsou pořád v kurzu. Máme pro vás tři projekty, které se zombíky jen hemží. Táta Romero chystá další mozkově-střevní hostinu, Woody Harrelson se musí probojovat skrz Zombieland a 28… (více)

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama