Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyvatele malého městečka jménem Antonio Bay terorizuje děsivá a nenávistná síla, která se ukrývá ve smrtící husté mlze. Pod jejím závojem číhá hrůzyplné tajemství, které musí lidé z města odhalit dříve, než bude pozdě. Přesně před 100 lety na skalnatém pobřeží izolovaného severokalifornského města ztroskotala v tajemné mlze loď s malomocnými. Zakladatelé města ji záměrně navedli špatným směrem, což znamenalo smrt pro všechny na palubě. Teď se duchové mrtvých námořníků vracejí ze svých hrobů, aby se mohli pomstít. Jsou zahaleni do nadpřirozené mlhy, uvězněni v rezidencích odlehlé komunity a hledají potomky těch, kteří město kdysi založili a zabíjejí každého, kdo jim chce překazit jejich vražedné úmysly. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (10)

  • Producentka původního filmu a zároveň také remaku Debra Hill zemřela krátce před začátkem natáčení. (imro)
  • Selma Blair natočila skoro všechny kaskadérské kousky sama a strávila tak například 12 hodin ve vodě při natáčení podvodních scén. (imro)
  • Mlha dostala zelenou ještě dříve, než Revolution Studios napsali scénář. (imro)
  • Během přípravy filmu si v něm měla zahrát také Julia Stiles, které byla role Elizabeth upravená na tělo a měla v průběhu více prostoru. Když herečka opustila produkci a na její místo přišla Meggie Grace, postavu přepsali na mladší a nevinnější dívku. (imro)
  • Remake klasického hororu stál producenty 18 milionů a během prvního víkendu promítání (14. – 16. 10. 2005) vydělal v USA 11,7 mil. dolarů. Celkový výdělek dosáhl na 29,5 milionu. (imro)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 9. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (martin1m2)

Související novinky

Nemrtvý, kam se podíváš

Nemrtvý, kam se podíváš

08.10.2008

Chodící shnilotiny jsou pořád v kurzu. Máme pro vás tři projekty, které se zombíky jen hemží. Táta Romero chystá další mozkově-střevní hostinu, Woody Harrelson se musí probojovat skrz Zombieland a 28… (více)

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama