Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jack Stanfield má vše, po čem může muž jako on toužit. Jako specialista na ochranu bankovních kont má dobrou práci v bance v Seattlu a šťastnou rodinu. Jednoho dne se v jeho voze objeví Billy Cox a oznámí mu, že jeho rodina byla právě unesena. Zpět ji získá pouze tehdy, pokud podle přesných pokynů převede z účtů nejbohatších klientů banky po deseti tisících dolarů na jeho účet, celkem sto milionů. Což se však zdá nemožné, protože potřebný terminál byl v rámci probíhající fůze převeden na ústředí ve Wichitě. Jack se proto pokusí uplatit Williho - jednoho z únosců. Cox je odposlouchává a Williho před Jackem a jeho ženou Beth chladnokrevně zavraždí. Zatímco Jack se další den v práci snaží najít způsob, jak Coxovi vyhovět a provést požadovanou transakci, Beth doma přesvědčuje jeho komplice, že se jich bezohledný šéf po akci chladnokrevně zbaví. Má zoufalý muž, improvizující v téměř beznadějné situaci, šanci porazit chladnokrevného zločince s dokonale promyšleným plánem? (TV Nova)

(více)

Recenze (277)

POMO 

všechny recenze uživatele

Harrison Ford je vzorný a bohatý otec "dokonalej rodiny" a teraz o ňu musí bojovať... Americká thrillerová pásovka, ktorá si viacej požičiava, než prináša. Prvá polovica silne rutinná, nezáživná a naťahovaná. Druhá polovica sa príchodom zvratu, ukradnutého z nemenovaného thrilleru s Melom Gibsonom zdynamiční a strieda dobré scény s klišé "poistkami". Harrison hrá Harrisona, záporák Paula Bettanyho je prekvapivo jednorozmerný. Ostatní sú iba do počtu. Celkovo relatívne zábavná, miestami napínavá a miestami nechcene smiešna žánrovka. Osobne ma v záverečnej sekvencii potešilo staré auto a preslnené vidiecke lokácie - jednak hrejivá nostalgická spomienka na Hitchcockove dobrodružstvá a tiež príjemný kontrast k predchádzajúcemu hi-tech vizuálu (modré filtre). Za ten posledný záber to proste nemôžete odsúdiť :-) ()

Cival 

všechny recenze uživatele

"Musím najít psa!" WHAT THE FUCK?! Hrůzostrašný a co do logiky maximálně děravý scénář, nic moc natočený a nejistě zahraný (překvapivě i Fordem). Potrat za 30%- ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Bezbolestný klystýr s Harrisonem Fordem, který se v příštím Indianu Jonesovi bude v domově důchodců rvát s ošetřovatelkou za to, že mu nevynáší bažanta..... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Dobyvatelé ztracené archy, Jackie Brown, Bokovka, Terminátor 2 – v jakém filmu se střetli herci z těchto čtyř filmů? Odpověď hledejte mezi řádky. Je to příběh starého hipíka, který rozumí počítačům líp než všichni ti mladí nýmandi a hlavně miluje svou manželku (Virginia Madsen) a děti. Takže nějaký parchant se zásobou sušenek pro jeho alergického synka a záluskem na sto milionů dolarů mu žití jeho amerického snu nemůže narušit na dlouho. Nevím, na jakém principu měl Firewall fungovat. Jestli tvůrci disponovali nějakou deus ex machinou dělající thriller thrillerem, jestli si vařili kávu z půdy, do které byl pohřben Alfred Hitchcock… Nevím, každopádně to v tomto případě nezafungovalo. S padouchem příliš chladným (Paul Bettany by strašně rád něco zahrál, je mu to vidět na očích, ale scénář mu nedává prostor), s hlavním hrdinou příliš obyčejným (v amerických filmech není Rambo-tatík od rodiny ničím nezvyklým), abyste mohli fandit alespoň jednomu z nich (i když ve skrytu duše jsem přál úspěch Bettanymu – ano, za ty sušenky). Scénář je plný laciných náhodiček k pokoukání a k pousmání. Již méně k pousmání je znuděná a nudící režie Richarda Loncraina. Ten má přitom na triku o poznání svižnější, zdaleka ne tak vláčný a bezdějový Wimbledon. Je to takový thriller pro důchodce, kteří nemají o nějakých informačních technologiích ani šajnu a neotravuje je sto minut sledovat nervózně pobíhajícího vrstevníka Harrisona Forda. Abych mu nekřivdil, jednou za dvacet minut se s někým pohádá (nejdrsnější hláška: „Změna plánu, parchante!“), jednou za hodinu dokonce i (sedíte?) s někým porve! Jenom ho přitom co chvíli bere mrtvice. Jo, a taky tam hraje Robert Patrick a Robert Forster. 40% Zajímavé komentáře: POMO, Morien ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nejvíc mě zaujala scéna převodu peněz. Jeden ještě nedá "enter" a ten druhej už začne řvát, že prachy jsou na účtě. Já kolikrát volám do firmy, kde mám svoje prachy a oni mě řeknou, že už to poslali a teď nějakej ten den musím čekat. Jinak je to taková klasika z Harrisonem Fordem. Všichni mu říkají A a on udělá B, aby nakonec všcihni společně udělali C . Taková večerní jednohubka po které se Vám neudělá špatně. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dvě hlavní hvězdy filmu Harrison Ford a Paul Bettany mám vcelku rád, ale je škoda, že se chytli v tak čiště nudném a průměrném filmu, který z průměrnosti vyhrabává snad až scéna převodu peněz, která za to rozhodně stála. Hlavní bod filmu je příběh, který je neskutečně omletý až to bolí, nedokáže ničím překvapit a ani akční scény nestojí za zmínku. Možná je škoda, že je film tak nevýrazný. On špatný určitě není, jenže nemá co nabídnout nového. --- Právě jsem se proboural k vašim účtúm. - To není možné. - Právě jste přišli o dvacet miliónů. Tak teď víte, jaké to je, když ztratíte něco, co milujete. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $48,751,189Tržby Celosvetovo $82,751,189Tržby za predaj DVD v USA $21,119,507 //počet predaných kusov 1,286,609║ Takýto tip filmu aký nám je ponúknutý nám už nemá dohromady čo povedať, lebo takéto podobné vydieracké príbehy, kde išlo o nejaké vykrádanie(bank, sejfov) tu už boli a v určite v omnoho kvalitnejšom prevedení, tu to príde všetko tak nedoladené, otrepané. Okrem toho tu ani tie postavy až tak pre dej nefungujú a potenciál Paula Bettanyho ako vodcu zlodejov je nevyužitý, určite by mal na viac ak by sa do toho poriadne obul. Filmu dosť chýba strhujúcejší a premyslenejší dej. /50%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Trochu jiný film, než byste možná čekali podle adrenalinových upoutávek. Musíte se smířit s tím, že Harrison Ford už má svoje léta, Richard Loncraine se tentokrát neměl o co opřít a i Paul Bettany si umí vybrat slabší chvilku. I proto Firewall vypadá tak trochu jako Willisův Hostage, což je poměrně smutná vizitka, kterou svižnějších patnáct minut na konci nad vodu rozhodně nevytáhne. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Průměrný akční thriller, v kterému nedokážu za žádnou cenu uvěřit, že Harrison Ford rozumí počítačům. Asi předsudek. Jinak potěší Paul Bettany, krátká stopáž a slušná rychlost vyprávění, kdy se divák příliš nenudí a vše rychle plyne. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Přesně to samé jste již viděli na tisíc a jeden způsob jinde. Z toho minimálně v osmi stovkách případů mnohem lépe. Přiznám se, že jsem čekal směšnou splácaninu nehodnou Harrisona Forda. Nehodné ho to sice nesporně je, ale směšné to zase tak moc není. Bohužel. Tady vládne jedno slovo; nuda. První "technická" polovina je utahané nic, takže tuctově průměrná "akční" část v závěru je ve výsledku vítaným osvobozením. Thriller, který sice nikoho nanadchne a pár lidí snad i urazí, ale jako kulisu k jiné činnosti ho lze doporučit. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Důchodce Ford zachraňuje rodinu a má asi nejloajálnější sekretářku v galaxii, když vezmete v potaz, že ji z jejího pohledu, v podstatě sexuálně obtěžoval, vyhodil z práce, pak se jí vloupal do baráku a ona s ním bez keců jede vstříc lupičům zabijákům. Paul Bettany je úplně debilní záporák. Nejenže neměl vůbec propracovanej plán, ale Ford na něj celej film úplně sere a on jeho rodině nejenže nic neudělá, ale ještě střílí svoje noshledy. Přesto to byla zábava, já si odpočal a fakt jsem Harrisonovi fandil ať toho psa najde. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

H. Fordovi se někdo hrabal v odpadcích a teď dluží 95 000 dolarů za sázky po síti. Jenže to za chvíli nebude jeho největší problém........ . Občas tady sice něco zaskřípe, někdy se škodolibě pousmějete, ale jisté je, že palce Jackovi držet budete. Zvlášť když P.Bettany a jeho partička jsou pěkně hnusný a šáhnou mu na rodinku. Mě se Ford a jeho ,,nasranej“ ksicht líbil. Po těch kravinách, který jsem v poslední době viděl, to aspoň mělo šťávu. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alexandre Desplat: 1. Firewall ,2. Surveillance ,3. Breaking In ,4. The Bank ,5. First Night ,6. Hostages ,7. The Camera Dances ,8. The Epi-Pen ,9. The Family Theme ,10. Escape From The Bank ,11. Looking For Help ,12. Exchanging The Files ,13. The Fight ,14. Rainy Day ,15. Together Again , ()

tron 

všechny recenze uživatele

„A už mi nevolaj.“ Ošemetné, režisér bez WIMBLEDONU, Robert Patrick bez Camerona, Robert Forster bez Tarantina, Bettany bez Russella Crowea, Harrison bez širáku a Virginia bez CANDYMANA v podpriemernom akčnom trilery, v ktorom musí správny chlap „zo starej školy“ urobiť zlú vec kvôli mladým neslušne vychovaným grázlom, ktorí bijú deti a zastrašujú ženy, aby zachránil svoju rodinu. Po remeselnej stránke fajn, ale toto bolo nudné už v 80. rokoch 20. storočia. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Filmově podprůměrné, zato on-line digitální vloupání do banky. Harrison Ford coby šéf síťového zabezpečení banky je zde strážcem pokladu, obětí i výkonnou rukou loupeže, když jsou jeho žena a děti vzaty za rukojmí v jeho vlastním domě. Bezradná režie vyústí v bezcílné pobíhání Forda i padouchů a to jaksi není to hlavní, co bych od akčního filmu čekal, že? Trailery: http://www.csfd.cz/film/194899-firewall/videa/ ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Pohled na to, jak se moji oblíbenci Ford a Bettany pokoušejí z Firewall vykřesat aspoň jiskřičku, dokáže i ze sobotního večera v oblíbené hospůdce udělat záležitost otravnější než pondělní ráno. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem mnohem větší hrůzu. Zcela rutinní, stokrát viděný příběh má však docela svižné tempo a vůbec jsem se u něj nenudil. Nenáročná zábava, která si na nic nehraje. Bettanyho by měli přestat obsazovat jako záporáka, fakt na to nemá (i když tady to nebyla taková tragedie jako v Šifře). ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Skutečně naprosto standartní. Což je možná dobře. Betany neurazí, Ford je i na svůj věk skvělý, tempo proměnlivé, posledních 10 minut ujde, pasáž v Bance je IMHO hodně dobrá a likvidace hlavního záporáka velice nečekaná, a dost dobře řemeslně zmáknutá. Nakonec to sou dost poctivý SKORO 4 hvezdičky ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Forde, Forde, vždycky na tě dojde. Tahle úprava oblíbeného úsloví mojí mamky, byť se nerýmuje tak dobře jako s jejím Freudem, by celkem dobře popisovala celý nový Harrisonův film. Stejně jako starého psa novým kouskům nenaučíš. Ano, přistupovala jsem k Firewallu s určitým despektem, vždyť "Indy" už skutečně není nejmladší a na akční běhání z dob "Uprchlíka" může už jen vzpomínat, ale ono to vypadalo, že tvůrci si to uvědomují taky a proto byla první polovina filmu opravým drnkátkem na divákovy nervy. Přibližně od druhé poloviny, kdy se od vydírání a braní respirátorů malým dětem přešlo k činu, poměrně solidně budovaný thriller mění skořápku a mutuje v klasickou akčňárnu se zbytečně násilnými prvky, jakých jsme už viděli stovky a i s mladším protagonistou. A to je škoda, protože ten začátek sliboval něco rozhodně lepšího. I tak je Firewall vcelku slušnou řemeslnou prací, která za víc než za jedno podívání nestojí. A to říkám takřka se slzou v oku, protože na jiné filmy s Paulem Bettanym bych nejraději koukala pořád dokola. ()

Reklama

Reklama