Reklama

Reklama

X-Men: Poslední vzdor

  • USA X-Men: The Last Stand (více)
Trailer

Mutanti  – bez Jean Greyové (Phoenix), která zahynula v jezeře, a bez Scotta Summerse (Cyclopse), jenž se její smrtí trápí – trénují simulaci boje s lidmi. Eric Lehnsherr (Magneto) je stále na útěku. Vědcům se mezitím podaří vyvinout v laboratořích Worthington lék na potlačení genu X. Jeho zdrojem je mutant Jimmy (Leach). Profesor Charles Xavier s Ororo Munroeovou (Storm) navštíví doktora Hanka McCoye (Beasta), mutanta a ministra pro záležitosti mutantů, který jim o léku vypráví. Americký prezident pronese projev před laboratořemi, které lék vyrábějí. Je přesvědčen, že může mutanty osvobodit. Storm je rozhořčena. Tvrdí, že nejde o lék, protože nejsou nemocní. Řada mutantů je odhodlána proti medikamentu bojovat.  Cyclops ve svém žalu odjíždí k jezeru a slyší, jak ho volá Jean. Když se to profesor Xavier dozví, pošle k jezeru Wolverina a Storm. Najdou Cyclopsovy sluneční brýle a živou Jean. Xavier brzy zjistí, že v rozdvojené osobnosti Jean převládl Phoenix bojující za svobodu. Zabila Cyclopse, který ji miloval. Když se Jean probere, žádá Wolverina, aby ji zabil, než ona zabije někoho jiného. Wolverine to však odmítne.  Když se Raven Darkholmeová (Mystique) po výstřelu stráže změní působením léku v člověka, Beast obviní prezidenta, že si lidé udělali z léku zbraň. Prezident je však přesvědčen, že někteří z mutantů představují hrozbu. Magneto začne v ilegalitě budovat armádu. Protože je Jean opravdovou hrozbou, vydají se Xavier s Magnetem za ní. Jean však Xaviera zabije. Magneto si ji odvede do vojenského tábora v lesích. Nechce ji omezovat. Oznámí, že boj za svobodu mutantů začíná... (TV Prima)

(více)

Diskuze

yinloveyang

yinloveyang (hodnocení, recenze)

(psáno z mobilu)..... to nej nakonec, druhý díl uvidím až zítra. Ale další díly už nedávaj. Což o to, budoucí minulost je stále top, vidět to v kině bylo dosud nej filmové rozhodnutí.

yinloveyang

yinloveyang (hodnocení, recenze)

Lol ta prima cool je ale v*l Teda její programové oddeleni. Napsat do popisku režie B. Singer a tady jistý Ratner ale znovu si oživit první díly bylo super navíc jsem si nechala to nej na

Saraph

Saraph (hodnocení, recenze)

Kincl

To bych odhadoval na chybu, protože když je ve scéně, kde je paralyzován, ho hraje James McAvoy (jako mlaďase), ale tady chodí jako Patrick Stewart (starší). Přitom v Days of Future Past hrají oba herci, takže je blbost, aby tady byl Patrick Stewart jakoby ve věku Jamese McAvoye.

Filip41

Filip41 (hodnocení, recenze)

to si robia srandu alebo ma Ellen Page v čestine ako dabérku 10 ročné dievča ? :D

Kincl

Kincl (hodnocení, recenze)

Dotaz když na uplném začátku jdou do baráku kde bydlí Jean (nebo jak se to píše) tak Xavier chodí jakto? :D 

na příspěvěk reagoval Saraph

tempus

tempus (hodnocení, recenze)

Zdravím. Prosím nevíte, jak se jmenuje ta skladba co je slyšet v traileru od 1:43? Už mi to vrtá hlavou skoro celou věčnost.

Kincl

Kincl (hodnocení, recenze)

Chápu dobře, že dějově je tendl díl uplně poslední ze všech co vznikli a nový x meni Budoucí minulost by měl být taky dějově před tímto? :)

PiperW

PiperW (hodnocení, recenze)

Naprosto úžasné filmy a to každý díl. Tenhle mám ale nejraději

ElessarDeny

ElessarDeny (hodnocení, recenze)

Tak teprve teď zjišťuju jaký to klenot v podobě Ellen Page jsem v X-menech přehlídl... teď si říkám jak sem mohl? No asi to bylo jmény jako Stewart, McKellen, Jackman...

Ria Kon

Ria Kon (hodnocení, recenze)

Chcete mi říct, že se po 6ti letech dozvím, že na konci je ještě sakra důležitá ukázka?! Kterej dežo to v tom avíčku ustřih!!

petero

petero (hodnocení, recenze)

LeStAtKa: Presne ako hovoríš, začiatok Posledného vzdoru sa odohráva zhruba v dobe First Class ;-). Keďže v Second Class by sa mali Xavier s Magnetom pohnevať, mala by byť v týme aj Jeane.

LeStAtKa

LeStAtKa (hodnocení, recenze)

petero: No jako já to chápu :)...asi :), ale myslela jsem si, že když se půjde po dějové linii od nejstaršího až k soušasnosti :) tak Poslední vzdor má být jakože poslední nejmladší díl ne? :) Jako že první byl dějově Příběh o Wolverinovi pak First Class(kde se stal Xavier "pojizdným") a pak X-men 1,2,3 :) ...nebo ten začátek toho Posledního vzdoru, když jde Xavier s Magnetem za Jeane (Phoenix), má být v té době, když se ještě "foromovala" First Class? :)

petero

petero (hodnocení, recenze)

LeStAtKa: Profesor X nebol celý život na vozíčku, čo ukazuje nie len úvod trojky ale aj záver X-Men Origins: Wolverine a X-Men: First Class ktoré sa odohrávajú pred X-Men 1 a 2.

LeStAtKa

LeStAtKa (hodnocení, recenze)

Vysvětlete mi někdo prosím, proč sakryš na začátku filmu "stojí" profesor Xavier na svých? xD dyť před tím byl jen na vozejku :-)

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Tyler

Tyler (hodnocení, recenze)

Už je to nějaký ten pátek, co jsem tenhle film viděl, ale pokud si to vybavuji správně... Byl to Profesor Xavier, kterého sice předtím zabila Jean, ale on byl schopný přenést svoje vědomí do toho těla v komatu a probrat se. Tak jsem to pochopil já... Takže vlastně Jean ho nezabila.
 
Tahle poslední scéna mi vyloženě zhnusila konec filmu.

Gabo-BJ

Gabo-BJ (hodnocení, recenze)

Kdo byl ta postava na lehátku ve scéne po záverečných titulcích ?

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

Asi tak nejlepší díl ze všech 4 pokud počítáte aj Wolverina ..... konec je nelepší a v tom lese jakt je tam Wolverine sám .... nenic co dodat nejlepší díl ....

gemball

gemball (hodnocení, recenze)

Rozhodně nemá takovou váhu a propracovanost jako předchozí dva filmy a je natočen spíše pro fandy což já sem a velkej takže u mě prostě spokojenost a zdejší hodnocení je hodně dobré čekal jsem tak max 65%.

zlattucky

zlattucky (hodnocení, recenze)

Mne sa páčili všetky 3 časti X-menov, a najnovšiu som ešte nevidel, ale chystám sa to čoskoro napraviť :-)

gemball

gemball (hodnocení, recenze)

Sice The Last Stand ztrácí proti svým předchůdcům ale i tak je to pro mě nad míru další skvělej snímek z řady X jen tak dál a budu spokojenej jako do ted :-)

lekr

lekr (hodnocení, recenze)

Nevíte prosím vás z jakého komiksu tenhle film vychází??

Phobia

Phobia (hodnocení, recenze)

Maynarde, rozesmáls mě, díky:-). James Marsden je fakt kočka, když Ti nevadí holky s ohryzkem;-).

oLí

oLí (hodnocení, recenze)

to uz jako zadni dalsi x-meni nebudou, jo ? ( komiks ani kresleny serial neznam ) :-(

Rigs

Rigs (hodnocení, recenze)

Pro mě je to asi nejlepší díl z celé thrilogie. Jako milovník žánru sci-fi nemůžu jinak než za 5*

pakobylka

pakobylka (hodnocení, recenze)

Tak jsem se na Poslední vzdor podívala ještě jednou a následně jsem vymazala, co jsem původně napsala. Není to až tak hrozné, jak se mi napoprvé zdálo, ale stejně si myslím, že pan Ratner měl raději zůstat u Křižovatek smrti, protože na tohle zkrátka neměl. Bohužel. Mimochodem úplně první film o Supermanovi byl na svou dobu dost dobrý, ale mě osobně nijak zvlášť k srdci nepřirostl možná i proto, že jsem ho viděla s mnohaletým odstupem. A tak je mi dvojnásob líto, že Bryan Singer vyměnil X-meny právě za Supermana, mohla to být úžasná trilogie. Ale na druhou stranu právě díky panu Singerovi byly první dva díly tak mimořádné, takže se na něj nemohu nějak zvlášť zlobit.

jakobo

jakobo (hodnocení, recenze)

Ukázka jak z dobré myšlenky prvního dílu učinit ve třetím brak. V tomto díle se dozvíme, že vše bylo jinak než jsme si mysleli. Najednou se dozvídáme, že ta byla rozdvojená osobnost, tam se vynoří zase nová souvislost... Dějová i obsahová kontinuita byla postavena na hlavu. Snad jedině efekty stojí za to, když už obsah byl dle mého názoru zklamáním... Nemluvě o závěru, kde si nechávají zadní vrátka pro 4. díl. To se však bojím, co bychom se zase dozvěděli a pochybuji, že bych na to šel do kina.

Isherwood

Isherwood (hodnocení, recenze)

Tak jsem si to dal včera podruhé... a krutě jsem vystřízlivěl. Ze 4'> točím na 2'> a smutním za mutanty, kteří svůj poslední vzdor bohužel prohráli... :(

Renton

Renton (hodnocení, recenze)

Nečekal, jen jsem naivně uvěřil marketingové lži o závěrečném finále před uvedením filmu. A Ratner operaci mozku IMHO určitě prodělal :o)
BTW samotná trojka je dost pádný (a UBOHÝ!) podklad pro čtyřku..

Vesman

Vesman (hodnocení, recenze)

údajně se už začali chystat podklady pro natáčení 4.dílu...snad se Singer vrátí

Tyler

Tyler (hodnocení, recenze)

Isherwood : Tak to zrovna ne, ale doufal jsem, že se vymačká jako citron a natočí svůj nejlepší film, když už měl takový velkohubý prohlášení...

Související novinky

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

17.10.2023

Režisér Matthew Vaughn (Hvězdný prach, X-Men: První třída) se čerstvě zúčastnil newyorského Comic-Conu, kde mimo jiné propagoval svůj nadcházející špiónský film pro Apple Argylle s Henrym Cavillem a… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Z Jamese Franca bude nový X-Men

Z Jamese Franca bude nový X-Men

24.11.2017

Mutantí série to v posledních letech zkouší se spin-offy a rozhodně v nich hodlá pokračovat. Po úspěchu Logana a Deadpoola totiž dostane vlastní film nejen Gambit, ale i Multiple Man, jehož by si měl… (více)

X-Meni vs. Jessica Chastain

X-Meni vs. Jessica Chastain

15.06.2017

Simonu Kinbergovi, dlouholetému producentovi a scenáristovi x-menovské série, se splnil velký sen. Po mnoha letech se totiž probil do režisérské sesle a dohlédne na X-Men: Dark Phoenix, přímé… (více)

Reklama

Reklama