Reklama

Reklama

X-Men: Poslední vzdor

  • USA X-Men: The Last Stand (více)
Trailer

Mutanti  – bez Jean Greyové (Phoenix), která zahynula v jezeře, a bez Scotta Summerse (Cyclopse), jenž se její smrtí trápí – trénují simulaci boje s lidmi. Eric Lehnsherr (Magneto) je stále na útěku. Vědcům se mezitím podaří vyvinout v laboratořích Worthington lék na potlačení genu X. Jeho zdrojem je mutant Jimmy (Leach). Profesor Charles Xavier s Ororo Munroeovou (Storm) navštíví doktora Hanka McCoye (Beasta), mutanta a ministra pro záležitosti mutantů, který jim o léku vypráví. Americký prezident pronese projev před laboratořemi, které lék vyrábějí. Je přesvědčen, že může mutanty osvobodit. Storm je rozhořčena. Tvrdí, že nejde o lék, protože nejsou nemocní. Řada mutantů je odhodlána proti medikamentu bojovat.  Cyclops ve svém žalu odjíždí k jezeru a slyší, jak ho volá Jean. Když se to profesor Xavier dozví, pošle k jezeru Wolverina a Storm. Najdou Cyclopsovy sluneční brýle a živou Jean. Xavier brzy zjistí, že v rozdvojené osobnosti Jean převládl Phoenix bojující za svobodu. Zabila Cyclopse, který ji miloval. Když se Jean probere, žádá Wolverina, aby ji zabil, než ona zabije někoho jiného. Wolverine to však odmítne.  Když se Raven Darkholmeová (Mystique) po výstřelu stráže změní působením léku v člověka, Beast obviní prezidenta, že si lidé udělali z léku zbraň. Prezident je však přesvědčen, že někteří z mutantů představují hrozbu. Magneto začne v ilegalitě budovat armádu. Protože je Jean opravdovou hrozbou, vydají se Xavier s Magnetem za ní. Jean však Xaviera zabije. Magneto si ji odvede do vojenského tábora v lesích. Nechce ji omezovat. Oznámí, že boj za svobodu mutantů začíná... (TV Prima)

(více)

Recenze (952)

Dever 

všechny recenze uživatele

Síce iný režisér, no Brett Ratner svoju úlohu vzal do rúk pevne a natočil rovnako skvelý akčný sci-fi thriler, ako bola jednotka či dvojka. Veľa pekných scén, vizuálnych efektov , akcie , hudby............... Soundtrack John Powell: 1. 20 Years Ago ,2. Bathroom Titles ,3. The Church of Magneto, Raven Is My Slave Name ,4. Meet Leech, Then Off To The Lake ,5. Whirlpool of Love ,6. Examining Jean ,7. Dark Phoenix ,8. Angel's Cure ,9. Jean and Logan ,10. Dark Phoenix Awakes ,11. Rejection Is Never Easy ,12. Magneto Plots ,13. Entering the House ,14. Dark Phoenix's Tragedy ,15. Farewell to X ,16. The Funeral ,17. Skating On the Pond ,18. Cure Wars ,19. Fight In the Woods ,20. St Lupus Day ,21. Building Bridges ,22. Shock and No Oars ,23. Attack on Alcatraz ,24. Massacre ,25. The Battle of the Cure ,26. Phoenix Rises ,27. The Last Stand , ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Kecy jdou stranou a začíná řežba. Pro někoho zklamání, pro mě vůbec. Trošku to ubírá na atmosféře, která se nesla předchozími díly, ale nemůžu si pomoc, mně se prostě ten ohnivý přeliv Jean hrozně líbil, Wolverine byl ještě drsnější než před tím (počáteční scéna s doutníkem prostě nemá chybu) a Magneto ukázal, jak se má správně jezdit na mostě :o) Pro mě jednoznačně nejoblíbenější díl :o) Jediné, co se mi nelíbilo, jak scénárista „vyjebal“ s Mystique :o( Věřím ale, že se vrátí :o) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Ne tak emotivní a takřka dokonalé jako první díl a ne tak comicsové a ucelené jako díl druhý, přesto i přes změnu režiséra adekvátně x-menovské a nezaměnitelné. Wolverine s tváří tradičně nabroušeného Hugha je sázka na jistotu a nelze se divit tomu, že zůstal hlavní postavou. Ostatní za ním tentokrát až překvapivě zaostávají, což zamrzí zejména u tolik upřednostňované Storm, od které se žádného nového překvapení nedočkáme. O to větší škoda je pak nerozvinutí velmi zajímavých postaviček v pozadí (Angel a hlavně Kitty). Před Singerovým odchodem se slibovalo velkolepé finále celé mutantí ságy, což se nakonec překvapivě nekoná. Neměl jsem totiž pocit, že bych sledoval poslední díl, spíše snad jeden z finálních. Po prvních pár projekcích jsem hodnocení vlivem mojí lásky ke škole pro nadanou mládež viděl až někam k 90%, protože jsem po tříletém natěšeném čekání a následném strachu z výsledku cítil vysokou spokojenost s cestou, kterou se Ratner vydal. S odstupem to ale taková sláva není, hlavně kvůli zbytečně slátanému scénáři. Pro díl, kde se skloubí dvě velké zápletky v podobě řádění Phoenix a léku na mutaci, je škoda zahodit takové eso v rukávu jakým je Juggernaut. Jeden z nejkultovnějších záporáků komiksu mohl být tahákem dalšího dílu, takhle je jen řadovým nevýrazným pěšákem. S odstupem a porovnáním se zbývajícími díly (včetně Loganových sólovek, První třídy i Budoucí minulosti) je pak potřeba přiznat, že se skutečně jedná o nejslabší dobrodružství Dětí atomu. Naštěstí to pořád znamená jasnou výhru. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Mne to v prvom rade príde strašne ponižujúce v tom zmysle, že to brutálne zhadzuje predchádzajúce dva (skvelé) diely. Dôležité postavy odchádzajú v neveľmi ikonických scénach a často je ich odchod banalizovaný. Dve postavy boli v jednotke a dvojke síce nepriatelia, ale bývalí priatelia a i ako nepriatelia sa navzájom rešpektovali, no keď v trojke jedna z nich umrie, druhá to vezme s takým pokojom, akoby minulé časti neexistovali. Magneto vnímal Mystique v jednotke a dvojke ako dcéru (milenku?), v trojke ju behom dvoch sekúnd bez zaváhania hodí cez palubu s tým, že šak čo už, nech ide preč. Alebo Rogue: jedna z najdôležitejších postáv jednotky je v trojke zjavne len preto, aby v nej bola. Akcie je veľa a nie je úplne zlá, ale zároveň sterilná. Ako celý film. Na facku sú aj CGI, hlavne Angel je neuveriteľný. Jean Grey ma nebavila už v minulých častiach a v tejto má zatiaľ najväčší priestor – a je to čistý horor, Famke Janssen je fakt hrozná, nesympatická herečka. Nové postavy sú úplne mimo, jednému napr. useknete ruku a behom SEKUNDY mu dorastie nová; to ide absolútne proti realistickému štýlu Bryana Singera. Juggernaut, môj miláčik z komiksov, je tu za totálne hovädo s tvárou nemožného Vinnieho Jonesa v ultradebilnom kostýme (niečo na spôsob Banea z Batmana a Robina, pričom obe postavy sú v komiksoch stonásobne komplikovanejšie - a lepšie). Kelsey Grammer je ako plyšový modrý Beast presne taký nemožný, ako si myslíte, že by v takej úlohe mala byť hviezda sitkomu. Hugh Jackman je dotlačený do absurdnej zamilovanej pozície, ktorá mu vôbec nesedí k účesu. No a Storm bola na zaplakanie už u Singera, nieto ešte u Ratnera. Pri pozeraní som si neustále kládol otázky. Prečo toto? Prečo tamto? Prečo urobil toto a nie tamto, veď tamto by bolo lepšie, ako toto (napr. jedna postava hádže autá a druhá ich vo vzduchu zapaľuje a hádže na nepriateľov, tým ale až pri milióntom aute napadne, že by mutant, ktorý vie veci zmrazovať, mohol zapálené vozidlá meniť na kocky ľadu). Kuriózne pôsobí i dva a pol dielov sľubovaná vojna medzi ľudstvom a dobrými a zlými mutantami a výsledkom je niečo, čo zo všetkého najviac pripomína pouličnú šarvátku. Zároveň trojka popiera nielen jednotku a dvojku, ale i samú seba, čo je ozaj WTF (viď. posledná scéna so šachovou figúrkou + potitulková scéna – aký teda malo zmysel paprať sa celý čas s „liekom“ a smrťou danej postavy, keď to nakoniec dopadlo takto?!). Jednoznačne nedôstojné zakončenie niečoho, čo mohla byť – ale nie je – parádna trilógia. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak Ratner me mile prekvapil, ale az zas takova bomba to neni. Akce je naprosto bombasticka s vynikajicima trikama (az misty na most a na mutanta s usekavanejma rukama), takovou rezbu uz sem dlouho nevidel, ale to je vse. Ratner z latky rozhodne moh vytezit vic (treba z rezby na mostu nakonec nic neni), ale udelal jen komiksovej film s vybornejma scenama, ale ne nic vic, jako to dovedl Singer. Clovek, pokud uz nezna postavy z minuleho dilu, tak se tu o nich nic noveho nedozvi. Zadna poradna zapletka nebo vysvetlovani dalsich tajemstvi okolo Wolverina, jen jednoduche rozliseni na hodne a zle mutanty. Sice tu je spousta novejch mutantu, ale vetsina z nich se ani poradne nepredvede a fungujou jen jako anonymni armada a tech par novejch dulezitejsich zname jen jmenem a udelaj jen jednu nebo dve akce a par mutantu je vylozene zklamani (Angel). Navic par scen je predvidatelnejch a par scen je jak vykradenejch z jinyho filmu a jsou tu i chyby z nepozornosti (Wolverinovo triko). Ratner zkratka vypravi film po svem a na to, ze existujou nejake dva predesle dily, kasle. Ale aspon to dela mega efektivne a mega cool, takze jsem se vubec nenudil a uzival si perfektni akci doplnenou o perfektni hudbu. Myslim, ze Ratner to v ramci svejch moznosti zvlad dobre a ackoliv je to slabsi nez oba dily od Singera, stejne musim dat 5*. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Při celkem vlažném rozjezdu člověk kouká na to, co už dnes počítače dokážou, a říká si, kdy ho to sakra chytne. A pak přijde ta strhující bitka v rodném Jeanině domě a jste v tom až po uši. Nadupaná akční jízda, která je tak dobrá právě díky propracované psychologii postav v Singerově dvojce. Rozhodně velmi dobrý důstojný konec, který nemůže urazit. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Ratner vykastroval v prvních dvou dílech pečlivě budované vztahy postav, několika z nich existenci šmahem ukončil, a cestu kupředu si razí téměř výhradně pomocí vizuálních efektů a hromotluka Juggernauta. Víc mi v hlavě nezůstalo. Pravda, Magnetova fatalita s Golden Gate Bridge nebo "smuchlování" a odhazování auťáků na dálku vypadá výborně. Jinak všechno vyčpělo na průměrný akční film se samoúčelným a série X-men nedůstojným scénářem. 210 miliónů dolarů(rozpočet)/459 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Stejné postavy, na první pohled zápletka podobného stylu zasazená do známého světa, ovšem přesto je Poslední vzdor pokračování hodně vzdálené svým předchůdcům. Za prvé vše je příliš jednoznačně nalajnované, psychologie i emoce z filmu naprosto vymizely, i míra napětí je snížena. Nelze však říct, že by film byl nudný, na jednotlivé scény se dobře kouká, rozhodně si nemyslím, že triky by byly nedostačující, naopak vizuální stránka je hlavní a téměř jedinou předností filmu. Jde však o to, že i efektní akční scéna, či sled obsahově rádoby velkolepých dialogů působí v podání Posledního vzdoru dutě / prázdně / bezpohlavně / samoúčelně. Brett Ratner si promyslí, u čeho se asi publikum horkého letního večera chce zchladit, podstrčí až pod nos a vyspělá komiksová adaptace je ta tam... 6/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Poslední vzdor očividně naštval spoustu lidí. Já si ho dokážu užít téměř jako Singerovy kousky. Zřejmě není tak hluboký a chytrý, ale zábavný je zrovna tak. A to se přece počítá. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Velice dobré. Líbilo se mi to víc než Dvojka. Rattner si sice hází klacky pod nohy odstraněním spousty postav, nicméně jinak je to natočeno přinejmenším velice zručně. Úvodní bitka sice vykrádá Terminátora, ale je naprosto skvělá, Jackman se svým doutníkem je naprosto k sežrání, a na jejím konci se dokonce potutelně uchechtnete. Herci jsou velmi dobří, více prostoru si vydupala Halle Berry, což je jen dobře, protože konečně měla možnost ukázat, že taky umí hrát, bohužel na úkor Allana Cumminga, který z týmu po odchodu Singera vypadl. Famke Janssen, jako Phoenix je výborná, byť veškerý herecký projev se omezil na pouhé stání a tváření se velice zle, nicméně i díky makeupu a trikům, které jsou celkově na velice dobré úrovni, tato herecká póza funguje. Patrick Stewart moc prostoru nedostal (jako bohužel vždycky) ovšem Ian McKellen je naprosto strhující, majestátný, skutečný vůdce. Co se nových postav týče, je jich mnoho a nemají příliš prostoru až na Beasta, ovšem některé starší charaktery jsou použity vcelku zajímavě, a bezesporu největším úspěchem filmu je fakt, že Anna Pauqin je relativně koukatelná :) 4,5 ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Musim se přiznat, že po shlédnutí několika druhů trailerů jsem byl přesvědčen, že to bude nejlepší díl a naprosto perfektní zakončení, jenže ono tomu tak nakonec vůbec neni. Nakonec Ratner nedokázal navázat a ani se vyrovnat předchozím dílům. Ze začátku to ještě drží krok a já se fakt skvěle bavil, akce střídá akci a triky jsou prostě dokonalý a dívá se na to parádně, přibylo ještě pár dalších mutantů a může začít skvělá řežba v domě Jean, tam byly ty triky asi úplně nejlepší. Jenže postupem času Ratner neodolá a začíná tam šoupat těch mutantů až moc, většinou jsou dost neznámý a stejně jsou jejich schopnosti v příběhu skoro nevyužitý, protože se většinou jedná o schopnosti s kterými se nedá v ději moc dobře manipulovat a starý dobrý a prověřený mutanty odsouvá na druhou kolej. Stejnětak Magneto už neni takovej kruťák, mnohem větší pozornost je zaměřena na Phoenix, u který se mi moc nezdály ty ultra schopnosti a jako záporáka jsem jí prostě nikdy nepřijal. Ovšem největší zklamání bylo u Beasta to byl tak neskutečnj chudáček, to bylo fakt strašný, i když měl na sobě nějakej obleček, aby vypadal jako že jde do boje, tak pořád spíš vypadal jako nějakej ten politik. Beast by měl být zuřivej a trhat lidi a ne jen tak poskakovat kolem a tu a tam někoho praštit, od něj sem čekal mnohem mnohem víc. Aspoň Wolverinea nechal Ratner napokoji a tak je pořád stejnej a porád drsnej. Co se týká dějě, tak ten sice neni moc zajímavej, ale stavět se na něm dalo, což potvrdili první 3/4 příběhu, ale ten konec ratnerovi prostě nezapomenu, toho Beasta bych ještě přežil a i tu přeplácanost mutantů, ale že dokáže zkazit i tu řežbu na mostě, která podle traileru vypadala na největší masakr pod sluncem, to prostě nejde zapomenout, na to jsem se prostě nejvíc těšil a on z toho udělal nudnou bitku, ve který se sice všichni řezali, ale tak nějak nezáživně a vizuálními napady zrovna tady Ratner nehýřil, spíš naopak, spokojil se jen s obyčejnou bitkou lehce podporovanou pár nezávisle na sobě se odvíjejícími souboji mez hlavními mutanty a Magnetem, který se ale moc nesnažil. Závěr mezi Wolverinem a Phoenix už byl o ničem. Když to vemu v porovnání s tím jaký jsem měl od toho očekávání, tak to prostě zklamáním je, ale pokud to budu brát jako film bez skvělých předešlých dílů, tak to je víc než nadprůměrný akční snímek, který by s trochou pomoci dokázal vyšplhat na 5*, ale neni tomu tak a víc než 4*, prostě dát nemůžu, i když jsem se bavil velice dobře. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Za poslední záběr jednu přidám. Jinak mi to bohužel přijde jako veskrze průměrný a zbytečný film, který se převážně veze na úspěchu svých předchůdců. Scénář je úplně pitomý, ale efektní pičičančičky to aspoň částečně zakrývají. Co filmu chybí nejvíce je nějaký konec, protože jestli tohle má být úplný závěr série, to, k čemu předtím všechno spělo, tak je to trestuhodná slabota. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Ve "velkolepém" finále Ratner podkopává vše, co Singer v předchozích dvou dílech tak pečlivě budoval. Některé postavy doslova smazává (Profesor X, Scott, Mystique), některé násilně a s ohledem na předešlé nesmyslně vrací a mění (Jean) a některé hrubě nevyužívá (Warren, Rogue). Pak k tomu přidejme několik nelogičností (banální osvobození Mystique, postava Josefa Sommera je jednou prezident, podruhé ministr) a uměle napasovaných dílčích zápletek (večerní bruslovačka Bobbyho a Kitty a následný odchod Rogue ze školy, dvojí konfrontace Logana a Jean) a megapaskvil je na světě. Každopádně je vidět, co si po Budoucí minulosti Singer o tomhle Ratnerově veledíle myslí. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Kdo by si to byl pomyslel, že Rattner dá letos Singerovi s jeho Supermanem takhle na prdel. Popcornovější než předchozí díly, ale stále solidní završení trilogie. Ellen Page jako Kitty Pryde potěšila. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Přemutantováno, až z toho má Halle Berry vlasy jak Fabrizio Ravanelli.. I když pominu-li tu poslední půlhodinu od doby, kdy lenoch Magneto odmítl jet na Alcatraz jako normální turista lodí, přiblížili se X-Men: Poslední vzdor svou schopností bavit až nebezpečně blízko k předchozím dvěma dílům. Otázkou zůstává, jestli je to ostuda Singera nebo úspěch Ratnera.. Ten očividně dokáže pomocí telekineze vštípit do lidského mozku představu, že je dobrý režisér, ovšem jakožto mutant I. kategorie to zatím dokáže praktikovat pouze sám na sobě.. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Ratnerův přístup (pro celou rodinu) se opravdu do X nehodí, stejně tak tempo, jakým příběh vypráví. Na vině jsou i sami scénáristé, viz. to, že postavy umírají naprosto bezúčelně. Snad Singer zvolil dobře, když odešel točit Supermana, každopádně má u mě velký vroubek (a jestli potkám Ratnera, ať radši zdrhá). ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

perfektní zakončení, takové jako bylo třeba po dlouhém rozvíjení a charakteristice postav v Singerových X-men eposech.. Brett Ratner si řekl, k čertu s tím, a předvádí nám finální film jako finální bitvu, od začátku až do konce strhující a wolverinovsky charismatickou.. Postavy se konečně všechny postaví tam, kde to s nima směrovalo, samozřejmě se objeví i plno nových, v tomto díle je jimi amerika doslova přecpána, žel nemají už takový šmrnc a zábavnost, o nějakém vybudování vztahu k nim nejde hovořit.. Ale to přesně sedí do ratnerovské vize.. Ano, pro mnohé to je zklamání, ale mně to nijak nepřekvapilo.. A dočkal jsem se vydatného kousku s pár nezapomenutelnými scénami. Nejakčnější díl ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Simon Kinberg, Zak Penn / Based on characters by Stan Lee, Jack Kirby | Hudba: John Powell | Produkcia: Avi Arad, Lauren Shuler Donner, Ralph Winter | Distribúcia: 20th Century Fox | Štúdio: 20th Century Fox, Marvel Entertainment, Ingenious Film Partners | Rozpočet: 210 miliónov $ | Tržby: 459,359,555 $ || ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tento ohlasovaný záver série filmov o mutantoch mi priniesol presne to, čo som očakával. Po dvoch excelentných častiach, kde akcia nebola vždy na prvom mieste mi to táto časť do posledného písmena vynahradila. Ratner vedel, že po nadhľadovej stránke nebude s filmom siahať predchodcovi Riamimu ani po členky, tak sa vrhol na to, čo on vie najlepšie a tu musím priznať, že sa prekonal. Samozrejme, keby mal sériou začínať, nebolo by mu to nič platné, ale chodníček mal vyšlapaný bravúrne. Navyše zvraty ako smrť Scotta, profesora a Jean, "vyliečenie" Magneta tiež nasvedčujú len o bezradnom upútaní divákov. Ale ja som na to skočil! A záver naznačuje, že by nás Wolverine a spol. mohli ešte niečím prekvapiť. Bol by som rád. 85%. ()

Související novinky

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

17.10.2023

Režisér Matthew Vaughn (Hvězdný prach, X-Men: První třída) se čerstvě zúčastnil newyorského Comic-Conu, kde mimo jiné propagoval svůj nadcházející špiónský film pro Apple Argylle s Henrym Cavillem a… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Z Jamese Franca bude nový X-Men

Z Jamese Franca bude nový X-Men

24.11.2017

Mutantí série to v posledních letech zkouší se spin-offy a rozhodně v nich hodlá pokračovat. Po úspěchu Logana a Deadpoola totiž dostane vlastní film nejen Gambit, ale i Multiple Man, jehož by si měl… (více)

X-Meni vs. Jessica Chastain

X-Meni vs. Jessica Chastain

15.06.2017

Simonu Kinbergovi, dlouholetému producentovi a scenáristovi x-menovské série, se splnil velký sen. Po mnoha letech se totiž probil do režisérské sesle a dohlédne na X-Men: Dark Phoenix, přímé… (více)

Reklama

Reklama