Reklama

Reklama

X-Men: Poslední vzdor

  • USA X-Men: The Last Stand (více)
Trailer

Mutanti  – bez Jean Greyové (Phoenix), která zahynula v jezeře, a bez Scotta Summerse (Cyclopse), jenž se její smrtí trápí – trénují simulaci boje s lidmi. Eric Lehnsherr (Magneto) je stále na útěku. Vědcům se mezitím podaří vyvinout v laboratořích Worthington lék na potlačení genu X. Jeho zdrojem je mutant Jimmy (Leach). Profesor Charles Xavier s Ororo Munroeovou (Storm) navštíví doktora Hanka McCoye (Beasta), mutanta a ministra pro záležitosti mutantů, který jim o léku vypráví. Americký prezident pronese projev před laboratořemi, které lék vyrábějí. Je přesvědčen, že může mutanty osvobodit. Storm je rozhořčena. Tvrdí, že nejde o lék, protože nejsou nemocní. Řada mutantů je odhodlána proti medikamentu bojovat.  Cyclops ve svém žalu odjíždí k jezeru a slyší, jak ho volá Jean. Když se to profesor Xavier dozví, pošle k jezeru Wolverina a Storm. Najdou Cyclopsovy sluneční brýle a živou Jean. Xavier brzy zjistí, že v rozdvojené osobnosti Jean převládl Phoenix bojující za svobodu. Zabila Cyclopse, který ji miloval. Když se Jean probere, žádá Wolverina, aby ji zabil, než ona zabije někoho jiného. Wolverine to však odmítne.  Když se Raven Darkholmeová (Mystique) po výstřelu stráže změní působením léku v člověka, Beast obviní prezidenta, že si lidé udělali z léku zbraň. Prezident je však přesvědčen, že někteří z mutantů představují hrozbu. Magneto začne v ilegalitě budovat armádu. Protože je Jean opravdovou hrozbou, vydají se Xavier s Magnetem za ní. Jean však Xaviera zabije. Magneto si ji odvede do vojenského tábora v lesích. Nechce ji omezovat. Oznámí, že boj za svobodu mutantů začíná... (TV Prima)

(více)

Recenze (952)

gogo76 

všechny recenze uživatele

B.Singer je naozaj vynikajúci režisér.Zatiaľ nenatočil jediný zlý film.Prvé dve časti X menov sú absolútnym vrcholom v danom žánri.Keďže Singer odletel za Supermanom, voľba padla na Rattnera a skalný fanúšik tušil, že to už pravdepodobne nebude ono. Akcie a trikov si teda užijeme, ale niečo tomu chýba. Príbeh má v sebe veľký potenciál, téma lieku nie je zlá, pribudlo veľa postáv, ale všetko je to akési plytké, nedotiahnuté a o nových postavách sa toho veľa nedozvieme. Xmen3 je premarnená príležitosť. Singer by s toho určite urobil najlepší diel série. Na druhej strane som si vedomý aj toho, že to mohlo dopadnúť oveľa horšie, takže som vďačný aj za toto.Ojektívne skôr za tri ,ale celkovo dávam štyri, lebo tie postavy mám naozaj rád. 70%. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Mno, je to určitě skvělej film, jenom mi tam prostě chybí ta "singerovská" atmosféra. Co mě ale totálně nasralo je jak trapně to odnesla moje milovaná Mystique. Když už tak to mohla koupit v nějaký kulervoucí scéně. Ale abych film , neztrapňoval tak třeba Hugh Jackman je jako vždy skvělej, Famke Janssen je taky hustá a scéna vé které honí Juggernaut Kitty se hodně povedla. Jediný co mi od začátku trilogie trochu vrtá hlavou: Proč neprohodlili Iana McKellena s Patrickem Stewartem? Určitě by to film vyneslo o třídu vejš. ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Pokud budu srovnávat s předešlými díly, tak je to opravdu slabé. Hlavní problém spočívá v tom, že trojka X-menů je až překvapivě nevýrazná a mdlá. Nový režisér ještě jakžtakž zvládá akční scény, ale děj se mu drolí pod rukama a mezilidské ehm...mezimutantní vztahy jsou taky dost odbité. Ve filmu se navíc oběvuje až zbytečný přehršel vedlejších postav, jejichž dějové linky nikam nevedou a jsou tu spíš pro okrasu. Poslední vzdor není až taková katastrofa, jak se čekalo, i tak mohlo být zakončení jedné z nejkvalitnějších komiksových serií, víc důstojné. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Překvapivé zjistění, trojka není vůbec tak špatná, jak jsem si kdysi myslel. Dokonce zde vidím občasné hororové záblesky (scény s Jean Grey). Jestliže v prvním díle padnuli Toad se Sabretoothem, tady přišla řada na Cyclopse, Profesora, Jean Grey a smrt "vyléčením" si prožili Magneto s Mystique. Takže potenciální 4. díl snad ani nemohl přicházet v úvahu, protože z původní sestavy vlastně nikdo nezůstal. Trojka je narvaná hodně zajímavou akcí a já jí určitě budu bránit proti psychologicky vestavěným jedničce a dvojce. Závěrečná bitva je vskutku velkolepá. 75% ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Ne, ne, a jeste jednou ne. Po bombasticke dvojce, ktera nasledovala za naprosto nemastnou neslanou jednickou opet prichazi strmy pad na sinusoide. Ratneruv pristup k veci se mi nikdy ve filmove tvorbe prilis nezamlouval a cestnou vyjimku tak tvori jen serial Prison Break, na kterem se take podili. Jinak je jeho vedeni hercu naprosto priserne, ona chemie podle meho nazoru vubec nefunguje "na place". Do toho naprosto priserny a misty az nelogicky scenar se sekvencemi, ktere pusobi bud jako zaplaty ci tapani mezi nekolika napady. Uvodni scena je cool, dalsi uz jsou jen nudne a "posledni vzdor" mezi Gene a Wolverinem je pramalo efektni. Kdyz si jeste vzpomenu na misty prkenne vystpovani nekterych zucastnenych (ano, styd se Halle) a nejruznejsimi klise nabite dialogy, je mi smutno. Dvojka je pro me jeden z nejlepsich snimku na comicsove tema a tento kousek me dokazal akorat zase odradit od dalsich pokusu nejaky takovyto prepis shlednout... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Ha, konečně i mutantí Dušínové dostali trochu na prdel a snížily se jejich počty. Já mám všeobecně s touto sérií tak trochu "problém", že Gandalf... pardon, Magneto a jeho parta asociálů jsou mému srdci bližší než zmutovaná strana dobra. Slušně jsem si užívala festival efektů, příběh mě neurazil, nad četnými lochnami v logice přivírám oka a doufám, že si sir Ian McKellen přece jen ještě zasurfuje na mostech, zažongluje s eiffelovkou nebo alespoň zahraje petanque s hořícími auty. Na pitomý blockbuster pro popcornžrouty jsem se nečekaně slušně pobavila, hodnotím tedy na skoro stejné úrovni jako singerovky (jakkoliv jsou nejspíš objektivně lepší - hlavně dvojka). 77,7% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Svět X-Menů pořád funguje, triková stránka je bezchybná (byť si budem všichni pamatovat asi jen stěhovačku mostu), dialogy malinko zdementněly. Co je ovšem největší šutr úrazu - SPOILER - Wolverine versus Jean Grey. Celý film staví na strašlivě monumentální osudovosti, kterak Jean Grey podlehla svému potlačovanému druhému já a kterak musí být od své bolavé existence očištěna. Takže superodolný Wolverine jde a zapíchne ji. Což nefunguje jednak kvůli nedostatečnému podkladu (celému platonickému románku W+JG je v celé trilogii věnováno pár nevýrazných minut), druhak kvůli nedomrlému zpracování. Jo, je to poněkud blbé. Stejně jako načrtnutá centrální linka s antimutantími injekcemi, jelikož na tomhle stominutovém tobogánu ve finále na nic a na nikoho nezbyde místo (krásným příkladem budiž vskutku "nadupaný" souboj bratří ohně a ledu, sfouknutý stylem "budem se několik sekund přetlačovat a pak půjdem do hajzlu, jo"). ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Tak jsme se všichni fanoušci dočkali posledního společného pokračování. Největší hvězda Wolverine to teď potáhne už sám a já věřím, že stejně perfektně jako u téhle brilantní trilogie. Záměrně říkám trilogie, protože i tohle - avšak bez SIngera - je kvalitně natočeno! Už né s takovým klidem a nadhledem, ale pořád na dosti dobré úrovni. Jackam perlí hlášku za hláškou, McKellen podává nejlepší Xmenovský výkon a Berry má výbornou barvu vlasů. Škoda za Jennsenku :) ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Také necítím zklamání ani nadšení. X-Men do posledního vzdoru setrval ( u mě v červené barvě ), tzn 4x*. Více akce, méně keců- ale ty moudrosti tam prostě chybí. Každopádně se nezapomeňte podívat až do konce, aby jste věděli kdo tam nakonec ještě jenom přežije, i když je to neuvěřitelné stejně jako znovuzrození Jean (( :: ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ak sa vám páčili minulí X-meni, pozrite si aj nových a neutrpíte žiadnu ujmu. Možno je predchádzajúci text príliš prísny, ale je to dané hlavne porovnaním s predošlými dvoma dielmi. Zábava je to stále celkom dobrá a v rámci žánru niečo nad priemerom. Posledný vzdor nie je zlý film, ale videl som aj oveľa lepšie. Úmrtia niektorých postáv sú skôr smiešne než smutné ... celkový štýl rozprávania je trochu zmätený. Posledný vzdor je slušným zakončením trilógie. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Mutanti sú späť, ale už nie v takom štýle ako v predošlých dieloch. Škoda, že to opäť nenatočil Singer. No herci, efekty, vizuál atď. to všetko ostáva. A to tento film zachraňuje. Akcie a efekty sú síce pekné, ale kúzlo prvých dielov sa už vytratilo. Obľúbené soundtrack: Whirlpool of Love, The Phoenix Arises. 80% - 4* ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Ve výsledku nakonec průměrný počin s velmi dobrými a efektními, ale i se zbytečnými a lacinými scénami. Pokud nebude očekávat nic extra, rozhodně vás to nezklame, takový lehce nadprůměrný akčňák (pokud bychom neinklinovali k srovnávání s předchozími díly, určitě by z toho tenhle film vyšel mnohem mnohem líp). P.S. Co měla znamenat ta scéna na konci titulků? Že by přeci jenom zadní vrátka pro další díl?? ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Zbytečně hejtované a podceňované. Brett Ratner tu dodává vrchol mutantí trilogie který je možná přeplácaný a nedosahuje kvalit dvou předchozích Singerových X-Menů, některé klíčové momenty ale prodává super. V rámci Ratnerova rutinérství velmi nadprůměrné. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Ne tak špatné, jak by se mohlo na první pohled zdát. Ratner všechny ty různorodé mutantí figurky zbožňuje a jde mu v prvé řadě o to, aby se před diváctvem co nejvíce předvedli, a až v druhé řadě o to, aby jejich dovádění a silácké přetahování pořádně rozvíjelo příběh a staralo se o udržení osudovosti, přítomné v obou předchozích Singerových filmech. Kouká se na to moc dobře a pořád se něco děje, ale rozvrstvení mezi tolik postav už chvílemi poněkud skřípe a tempo je tak zběsilé jako v libovolné akční guilty pleasure jednohubce. Závěrečná akce fajn, jenom se mi vůbec nelíbí to schéma, kdy někomu, o němž nepochybujeme, že není svině, začne v hlavě harašit, a jeden nezranitelný týpek se k němu musí skrze bolest proklestit a domluvit mu, že tohle se prostě nedělá. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

X-men 3 připomíná v některých chvílích jatka. Hlavní hrdinové umírají, místo nich se na scéně objevuje otylý "Džagrnaut" připomínající komickou figurku z kindrvajíčka a trio potetovaných přiblblých mutantů, jejihž zasazení do filmu byl asi největší úlet. Škoda. Některé scény jsou totiž vážně dobré. Snad nám chuť spraví aspoň Kitty (dívka procházející stěnou) a větší prostor pro Pyra a jeho závěrečný souboj s Bobbym - Icemanem. Další dobrou zprávou je, že už se mezi "mutanty" konečně nebude plést Marie/Rogue. Nechápu co dělala v elitním týmu už na začátku, natož v bojích, kde byla k ničemu. Závěr je celkem působivý, je zajímavé sledovat, jak má Wolverine postupně v každém dílu stále větší a rychlejší regeneraci. Přeměna Jean v Phoenix je také povedená a docela i nahání hrůzu. Asi nejvíc to odnesla postava Anděla. Obsah říká, že dobře známá skupina mutantů je posílena o Šelmu a Anděla, který si ve filmu sice zahrál, ale jeho role se smrskla na poletování sem a tam a odhodlané pohledy když čelí ve svých 4 minutách role nebezpečenstvímu. Aspon má ale obdivovatele. Plešatého chlapečka na izolaci, za kterou by se nemusel stydět ani člověk po transplantaci srdce, který neustále čumí udiveně ven. Tři hvězdičky a čtvrtá za hudbu. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Jako zábava pro teenagery s popcornem v multiplexu se to docela povedlo, Xmeni při sledování nenudí. Když jsem ale po skončení začal nad vším přemýšlet, objevilo se pár chyb a nedostatků. Ovšem hlavně tomu chybí více emocí a vypjatějších scén, ze kterých by mě mrazilo nebo mě zvedly ze židle. Což je vzhledem k nevyužitému potenciálu škoda. 70 % ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Aj keď nie som veľkým fanúšikom Singerových X-Menov, jedno sa mu uprieť nedá a to jeho poctivosť a snahu robiť veci inak. Brett Ratner je na druhej strane remeselník a rutinér najväčšieho razenia so všetkým, čo k tomu patrí. Síce poskytuje len povrchovú spotrebnú romantiku/psychológiu/emócie a (napriek mnohým smrtiam hlavných hrdinov) šablónovitý príbeh, výsledkom je jednoduchá no kvalitne nakrútená zábava, o nič horšia než Raimiho Spider-Mani. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

V kině mě to bavilo, po letech sem se u toho celkem nudil a říkal sem si, že ten film je fakt blbej a celkem i nudnej. ()

Související novinky

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

17.10.2023

Režisér Matthew Vaughn (Hvězdný prach, X-Men: První třída) se čerstvě zúčastnil newyorského Comic-Conu, kde mimo jiné propagoval svůj nadcházející špiónský film pro Apple Argylle s Henrym Cavillem a… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Z Jamese Franca bude nový X-Men

Z Jamese Franca bude nový X-Men

24.11.2017

Mutantí série to v posledních letech zkouší se spin-offy a rozhodně v nich hodlá pokračovat. Po úspěchu Logana a Deadpoola totiž dostane vlastní film nejen Gambit, ale i Multiple Man, jehož by si měl… (více)

X-Meni vs. Jessica Chastain

X-Meni vs. Jessica Chastain

15.06.2017

Simonu Kinbergovi, dlouholetému producentovi a scenáristovi x-menovské série, se splnil velký sen. Po mnoha letech se totiž probil do režisérské sesle a dohlédne na X-Men: Dark Phoenix, přímé… (více)

Reklama

Reklama