Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže

  • Česko Piráti z Karibiku 2: Truhla mrtvého muže (více)
Trailer 2

V tomto dobrodružném a velkolepém pokračování filmového hitu z roku 2003, které vzniklo opět pod vedením producenta Jerryho Bruckheimera a režiséra Gorea Verbinskiho, je kapitán Jack Sparrow znovu lapen ve spletité síti záhrobních intrik. Prokletí Černé perly se mu sice podařilo zlomit, avšak nyní musí se svou posádkou čelit mnohem děsivější hrozbě - ukáže se, že Jack se upsal krví legendárnímu Davymu Jonesovi (Bill Nighy), který je vládcem oceánských hlubin a kapitánem tajemné lodě BLUDNÝ HOLANĎAN, jíž se v rychlosti a schopnosti rychlého zmizení nedokáže vyrovnat žádná jiná loď. Pokud se Jackovi nepodaří najít způsob, jak se z této faustovské dohody vyvázat, bude nucen strávit celý posmrtný život jako otrok v Jonesových službách. Překvapivý vývoj událostí přeruší svatební plány Willa Turnera a Elizabeth Swann, kteří se znovu ocitají ve víru Jackových dobrodružství, během nichž dojde na strhující souboje s mořskými monstry, nepřátelský naladěnými ostrovany a výstřední věštkyní Tiou Dalmou (Naomie Harris) a dokonce i na tajemné setkání s Willovým dlouho ztraceným otcem Štruplem Billem (Stellan Skarsgard). Mezitím si nemilosrdný lovec pirátů lord Cutler Beckett (Tom Hollander) z Východoindické společnosti začíná brousit zuby na bájnou Truhlu mrtvého muže. Dávná legenda praví, že ten, kdo se truhly zmocní, bude moci ovládnout Davyho Jonese a celou jeho posádku - a Beckett chce této obrovské síly využít k tomu, aby jednou provždy očistil Karibik od všech pirátů, kteří jej křižují. Časy se mění a skutečnými loupeživými piráty se pomalu stávají draví obchodníci a úředníci... zatímco staromódním bukanýrům jako je Jack, kterému jde především o dobrodružství a nespoutaný způsob života, hrozí vymření. (Magic Box)

(více)

Recenze (977)

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Jednička ve větším vydání. Je delší, dobrodružnější, napínavější, vtipnější..ale ztrácí originalitu. Poslední třetina filmu má ale sákriš šťávu a stylovost. Proto za čtyři plným právem. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Přehnaně dlouhé, komplikované a dosti zmatené. První 2/3 filmu vskutku téměř nudné, přičemž nad vodou to drží hlavně Bill Nighy jako hlavní padouch. Poslední 1/3 filmu ovšem chytne poměrně dobré tempo a pokud by to takhle šlapalo celý film, mohlo to dopadnout výrazně lépe. Inu spíš zklamání, rozhodně horší než první díl, přičemž to zachraňuje poměrně bouřlivé finále. 6/10. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Samotné vyprávění za jedničkou hodně pokulhává. Děj je v podstatě strašně děravý a hluchý. Aby se mohl rozpohybovat, musí vždycky Jack někoho oblbnout nebo vydírat. Nejprve tedy (Pozor Spoiler!) začně vydírat Willa a pošle ho na loď Davyho Jonese. Pak se musí děj zase trochu rozpohybovat a tak zalže Elizabeth, která Jacka hledá, že Will byl lodí Davyho Jonese unesen (Konec Spoileru!). Vážně promyšlená stavba vyprávění jak prase, tohle nemá nic společného s chytrým vyprávěním jedničky. A jinak? Posledních 40 minut akce mělo být zřejmě úchvatným vyvrcholením, mě ale spíš připadalo jako kdyby v nich scénáristé už přímo rezignovali na vyprávění, řekli si, že příběh dokončí ve třetím díle a nechali nás pokochat se plytkou nicneříkající akcí. Ale dvojka Pirátů má i svá pozitiva a jako celek je to celek film, který bych nezavrhnul. Hlavně se budu těšit i na třetí pokračování, protože tvůrci v posledních cca.5 minutách ukončí hloupou akci, na poslední sekundy nechají vykouknout mou oblíbenou postavu z jedničky a příběh ukončí tak, aby se divák mohl těšit až budou Piráti na konci světa. No a taky se ani dvojka Pirátů nebere moc vážně, spíše parodicky, takže ji její chyby dovedu odpustit díky obrovskému nadhledu a humoru. Johnny Depp je zde opět super. Pasáž s domorodci byla úžasná a celkově, co Jackovo slovo, to perla. Ne, že bych se řezal smíchy, ale po celou dobu jsem se tiše bavil a bylo mi u Pirátů fajn i přes ne zrovna vydařený příběh (viz.výše). A pokud se budu moct u Pirátů alespoň bavit, nepůjdu u nich nikdy pod 3 hvězdy. Takže tento díl má ode mě čistou trojku. ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Dvojka pirátů pro mne nebyla ani zklamáním ani překvapením. Především je to film, který patří do škatulky "popcornový" tj. je určen jen pro zábavu. Prostě vyrazíte do multiplexu, na dvě hodiny vypnete mozek a báječně si to užijete. V tomto směru tvůrci neselhali. Výtečná vizuální stránka, pár opravdu vydařených vtípků, spousta akce a charisma Johnnyho Deppa drží snímek pohromadě a stejně jako jednička je to podařená oddechovka na pár podívání. Ale pokračování je prostě pokračování. Některé věci, které v jedničce fungovaly už tady působí poněkud okoukaně. Děj je zbytečně překombinovaný a působí až příliš zmateným dojmem. Ve scénáři se najde celá řada mezer a logických nesmyslů. A kromě Johnnyho většina herců také za moc nestojí. Kupříkladu přítomnost Keiry je čistě dekorativní, jinak je její postava v tomto díle takřka zbytečná. A Orlando Bloom opět dokázal, že čím víc se snaží hrát, tím víc mu to nejde. Proto dávám 3 hvězdičky, ale jsou to zasloužené 3 hvězdičky a možná až uvidím třetí díl a zapadne mi ta skládanka dohromady tak třeba ještě změním názor. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Zásadním problémem prostředních Pirátů z Karibiku je to, že ačkoli jdou od někud někam, to "odněkud" bylo řečeno v díle prvním a to "někam" teprve prozradí díl třetí. Jste tudíž hned na začátku vhozeni do šílené splácaniny plné krásných a dokonalých triků, choreograficky geniálních soubojů, absurdně komických situací a zprstucucaných dějových zvratů. Jo, a ještě prvotřídních grimas a úletů Johnnyho Deppa. Dohromady to nakonec tak nějak funguje, ale nepůsobí to už tak samozřejmým dojmem jako v díle prvním. Chápu, že tady byla vysoká očekávání, která se jen těžko vyplňují, ale to je neprůstřelné alibi jen pro zbabělce. Gore Verbinski se tomu postavil po svém a já nad ním hůl nelámu - trojka to zase vytáhne na tu slušivější čtyřku, kterou si Piráti jako celek jednoznačně zaslouží. PS: Nejsilnější momenty filmu tentokráte odtáhla Keira Knightley - do polibku se jen usmívala, ale poté konečně dostala prostor, kterého využila na jedničku. Tuším, že jí ve trojce konečně Gore nechá hrát. Vždyť to je to, co umí nejlépe. Tři a půl. [prosinec 2006] ()

buldock 

všechny recenze uživatele

Je to o malinko horší , než díl první , ale pořád je to perfektní , zábavný , megalomanský snímek , který potěší nejednoho diváka. V pokračování pirátského dobrodružství pan režisér přitlačil na pilu , film už místy není tak pohádkový jako jednička , to ovšem vůbec nevadí a je to spíše ku prospěchu věci. Hudba je taktéž o malinko horší , respektive se mi méně líbila , ovšem jinak je film po zvukové stránce vynikající , vizuální sránka je samozřejmě také perfektní , opět skvělé masky a kostýmy , přibylo nám několik postav a to hlavně na famózně ztvárněné lodi Bludný holanďan , kde slouží spousta neméně efektně vytvořených pirátů pod vedením kapitána Davyho Jonese , který snese , co se vizuálu týče ta nejpřísnější měřítka. A musím připomenout skvělý comeback kapitána Barbossy v samotném závěru , který je neskutečně parádní. Celkově je to stále výtečná dobrodružná komedie pro celou rodinu , 90%. ()

Tirion 

všechny recenze uživatele

Děj se v tomto "mezidílu" spíše rozehrává, aby nám vygradoval ve třetím "pokračování". Tím docela trpí divák. Připadá mu, že se vlastně nic neděje. Jinak je vidět, že film je vystavěn na hereckém koncertu Johnyho Deppa. Jeho genialita a výborná komediálnost se zde ukazují v plné míře a v ostrých rysech. Naopak - O. Bloom i K. Knightley se zdají být jen do počtu a působí na mně jako ochotníci. Slibované rozehrátí těchto dvou postav se tedy rozhodně nedočkáváme. Velmi mě ovšem překvapil a mile potěšil svým výkonem Bill Nighy. Jeho hlavní záporák je prostě skvostný, ikdyž bych ho docela rád viděl bez chobotničkového obličeje. Mohlo by to být zajímavé srovnání. Tím se vlastně tak trochu dostávám k vizuální stránce filmu. Tady byla odvedena skvělá práce a tak trochu si říkám, že zde byl překonán další milník v tomto směru. Ve srovnání s "Piráty" na mě působí letošní Superman jako chudý příbuzný. Zkrátka vizuální stránka filmu (kamera, střih a vizuální efekty) jsou asi to nejlepší co jsem doposud viděl. K plusům musím ještě přičíst charismatické tóny Hanse Zimmera, který nám zraje jako víno. No co dodat. Filmu pět hvězdiček nedám, jelikož jeho velikost nám asi vyzní až ve chvíli, kdy spatří světlo světa třetí díl "Pirátů" a tak dám zatím krásné 4* a to za chudší dějovou linii a krátký dějový posun a za některé ochotnické kreace některých herců ;o) ()

gogos 

všechny recenze uživatele

První část opusu o jedné truhličce má koule, ráz a šmrnc. Je zábavná, akční, nápaditá a převapivě rychle odsýpá. Efekty jsou i takřka po dekádě na naprosto vynikající úrovni, hudební podkres nestárne a všichni hlavní hrdinové tu stále ještě mají co říct. Zcela zasloužené 4* ()

sonnak 

všechny recenze uživatele

Jestli jsem se z těch 150 minut bavil půl hodiny, je to moc. Příšerně nudná, splácaná, bezdějová hovadina. Hvězdička za Jacka a druhá za nádherně vymakanou posádku Holanďana. Jinak není o co stát. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Také se mi to zdálo trochu překobinované a chvílemi jsem se ztrácela v ději, ale byl to samozřejmě jen můj pocit, se kterým se nemusí ostaní stotožňovat. Pořád je to pěkná sranda. Johny Depp zase exceluje. Vtipné momenty mě donutili nad příběhem moc nepřemyšlet a nechala jsem se unést. ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

Jednotku som bral ako skvelú zábavu a u mňa patrí k najlepším pirátskym filmom. Ale čo bolo toto? Som toho názoru, že dvojka a ani trojka u pirátov nikdy nemala vzniknúť. Jednoducho jednotkou sa to malo všetko skončiť. Lenže, zlaté hollywoodské príslovie hovorí: ,,Keď to veľa vyrobí, tak nakrúť dvojku." A to (u mňa) sériu Pirates of the Caribbean zkurvilo. Ako menší, som bol na tom v kine, tam ma to tradične ohúrilo. Lenže,dnes už zisťujem, že tento suchý film u mňa už asi nikdy nezaboduje ako kedysi (pričom s jednotkou nemám problém). Čo je na tom tak strašné? Film sa tvári ako veľká zábava, ako nespútaná dobrodrúžna jazda - big adventure, lenže opak je pravdou. Dialógy sú úbohé, to mi ale tak na snímke nevadí, príbeh prázdny a akcia je nudná. Efekty tradične skvelé, lenže to už nestačí. A herci? Jediný, ktorý to ako tak drží nad vodou, je Johnny Depp (scéný na ostrove s domorodcami sa fakt vydarili). Lenže takto veľký film, postavený na jednom exceléntnom hercovi nestačí. Ohraná dvojka Orlando Bloom a Keira Knightley nič moc, dokonca mi Keira v mnohých scénach pripadala trapná (hádzanie sa na piesok, kým sa "trojka" - Depp, Bloom, Davenport šermuje). Obsahovo prázdne, formou nijako extra zaujimavé, len krásne nakrútené. Toť všetko. Piráti z Karibiku: Truhlica mŕtveho muža sa tvarí na to, na čo nemá, tvári sa ako veľká jazda plná skvelých šermiarských súbojov, no pritom je to obyčajný film,len s vyšším rozpočtom, u ktorého som sa na DVD po 1 a pol hodine úkrutne nudil. Veľké sklamanie. /55%/ ()

esopesokeso 

všechny recenze uživatele

ja som skôr zastánca hesla,že ked 1 euro pobaví na 3* potom nech 10 euro nech pobaví 5* ... len tento film ma nezaujal ani všetké časti z tejto kravino-ságy...a to radšej ani nejdem komentovať dalšie časti z tejto pakáže ....kde lietali nejaké machy (akože ruky, či čo to vlastne bolo) ...závisí asi podľa veku,ked som to videl (prvý a posledný krát) mal som 20 , ale pre malých faganoch to môže byť eňo - ňuňo...(3* kôli malým deťom) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nepřijde mi to tak vyrovnané jako jednička, jsou zde scény, které až moc vyčnívají a některé, které až moc zapadají. Chce se toho stát strašně moc, ale vlastně se to ani pořádně neskončí a musí se počkat na třetí film. Navíc postavy ožívají, což není něco, co zrovna miluji. Ale je fakt, že u některých jste rádi, že se vracejí. ()

jajinka 

všechny recenze uživatele

Možná zbytečně moc překombinovaný děj, postavy, osudy.. Tolik příběhů, že se v nich ztratíte, ani nevíte jak. Oproti jedničce se přidala spousta zábavných pasaží, množství efektů, grimas Johnnyho Deppa, který je zde zase okouzlující.. Jen ten naprosto otevřený konec kazí dojem celého filmu, vyloženě to be continued.. ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Ano, je to slepenec mnoha více i méně vtipných scének. Ano, je to "slátanina", jejíž dějový oblouk připomíná spíše zříceninu. Ano, je to prostá popcornová zábava z dílny producentského mogula Jerryho Bruckheimera, ale není to vše jedno, když se divák skutečně dobře baví. A navíc - diváci na tento film skutečně stojí fronty! Zatímco první Piráti vidělaly za 184 dnů "pouhých" 654 milionů, ti druzí mají na svém kontě za 32 dnů již 773,5 milionů! Ano, jsou to jenom čísla, ale čísla, která odrážejí divácký zájem, což podle mého není vůbec špatné. No a dodejme s odstupem mnoha dní - 1.065.361.812 dolarů - to jsou celosvětové tržby od premiéry - a tím pádem 3 nejúspěšnější film... ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

65 % - Musím přiznat, že jednička se mi líbila víc. Od ní nikdo nic moc nečekal, tady bylo očekávání až moc velké, možná... Působivé kouzlo pirátů ve dvojce přehlušil nával digitálních efektů, které asi spolkly většinu dolarů z dvousetmiliónového rozpočtu. Víc opravdové "pirátštiny" z masa a kostí by bodlo, než ty digitální příšery. Depp jen opakuje polohu lehce sjetého rock’n’rollového Jacka, víc ale už nepřidává (i to ale ke štěstí stačí, únik z rožniště fakt nemá chybu). ()

Sigurd 

všechny recenze uživatele

Jo-ho-ho! Dlouho očekávaná hitovka léta připlula na vlnách celosvětového úspěchu konečně i k nám. Můžeme však jásat a nadšeně zvolávat jo-ho-ho? Jak tvůrci mnohokráte avizovali vše je opravdu velkolepější, bombastičtější. Více soubojů, více honiček, více dějových zvratů. Možná na jeden film až moc. Je vidět, že penězi se rozhodně nešetřilo. Chlapíci z ILM rozpoutali přímo trikové orgie, kterých se nebudete moci nabažit. Na Davyho Jonese a jeho podmořskou kompanii je radost pohledět. Ten se v podání Billa Nighyho (nevěřili byste kolik se toho dá zahrát jen očima) jistě lehce zapíše do historie filmových kreatur. Ale na piráty se chodí kvůli úplně jinému člověku. Johnny Depp se s chutí vrátil k roli za kterou získal svoji, světe div se, teprve první oscarovou nominaci. Je to ten starý Kapitán Jack, který vás spolehlivě uhrane a baví ať už dělá cokoliv. Navíc jeho postava dostala novou temnější hloubku. Potěší, že Keira má konečně více místa a neplní pouze funkci nějakého doplňku. (I když vedle Deppa jsou vlastně všichni doplňky) Za to Bloom dostál svoji pověsti a nijak mě nepřekvapil. Co předvádí se dá vystihnout mnoha výrazy. Tady je jeden nich: otřesné. Truhla mrtvého muže má typické problémy prostředku trilogie. Ztratila punc originality a chybí začátek a konec příběhu. Nakonec to bude za slabší 4*, přesto věřím, že se třetí díl vytáhne a pěkně pirátské trio uzavře. Avšak kdoví, co se může přihodit Na konci světa ()

Související novinky

Tetované a jiné holky pro Daniela Craiga

Tetované a jiné holky pro Daniela Craiga

10.07.2011

V rozsáhlém interview pro magazín Esquire Daniel Craig tvrdí, že thriller The Girl with the Dragon Tatoo (u nás film půjde pod stejným názvem jako předloha a švédská adaptace, tedy Muži, kteří… (více)

Luxusní protivník pro Jacka Sparrowa

Luxusní protivník pro Jacka Sparrowa

24.02.2010

Upřímně, po scénáristickém guláši v dvojce a trojce Pirátů z Karibiku budili Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides spíše obavy. Tím spíš, že i čtyřku napsali staří pachatelé Terry Rossio a Ted… (více)

S kolty na upíry

S kolty na upíry

18.12.2008

Tento týden jsme psali výhradně o komiksových adaptacích. Dnes tady pro změnu máme... ehm, komiksovou adaptaci. Korejskou „mangu“ Priest (u nás vyšla jako „Kazatel“ – pozor, nezaměňujte s Preacherem,… (více)

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Reklama

Reklama