Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže

  • Česko Piráti z Karibiku 2: Truhla mrtvého muže (více)
Trailer 2

V tomto dobrodružném a velkolepém pokračování filmového hitu z roku 2003, které vzniklo opět pod vedením producenta Jerryho Bruckheimera a režiséra Gorea Verbinskiho, je kapitán Jack Sparrow znovu lapen ve spletité síti záhrobních intrik. Prokletí Černé perly se mu sice podařilo zlomit, avšak nyní musí se svou posádkou čelit mnohem děsivější hrozbě - ukáže se, že Jack se upsal krví legendárnímu Davymu Jonesovi (Bill Nighy), který je vládcem oceánských hlubin a kapitánem tajemné lodě BLUDNÝ HOLANĎAN, jíž se v rychlosti a schopnosti rychlého zmizení nedokáže vyrovnat žádná jiná loď. Pokud se Jackovi nepodaří najít způsob, jak se z této faustovské dohody vyvázat, bude nucen strávit celý posmrtný život jako otrok v Jonesových službách. Překvapivý vývoj událostí přeruší svatební plány Willa Turnera a Elizabeth Swann, kteří se znovu ocitají ve víru Jackových dobrodružství, během nichž dojde na strhující souboje s mořskými monstry, nepřátelský naladěnými ostrovany a výstřední věštkyní Tiou Dalmou (Naomie Harris) a dokonce i na tajemné setkání s Willovým dlouho ztraceným otcem Štruplem Billem (Stellan Skarsgard). Mezitím si nemilosrdný lovec pirátů lord Cutler Beckett (Tom Hollander) z Východoindické společnosti začíná brousit zuby na bájnou Truhlu mrtvého muže. Dávná legenda praví, že ten, kdo se truhly zmocní, bude moci ovládnout Davyho Jonese a celou jeho posádku - a Beckett chce této obrovské síly využít k tomu, aby jednou provždy očistil Karibik od všech pirátů, kteří jej křižují. Časy se mění a skutečnými loupeživými piráty se pomalu stávají draví obchodníci a úředníci... zatímco staromódním bukanýrům jako je Jack, kterému jde především o dobrodružství a nespoutaný způsob života, hrozí vymření. (Magic Box)

(více)

Recenze (977)

Xavi6 

všechny recenze uživatele

Nic lepšího nikdy nebylo a nikdy nebude. Taková je pro mě sága Pirátů z Karibiku v čele s nejvíce vtipnou a charismatickou postavou Kapitánem Jackem Sparrowem. Dvojka není žádná výjimka, ba naopak dokázala se vyrovnat dokonalosti jedničky. Je pravda, že děj není pořádně dotáhnout, ale to nevadí, protože zbytek byl dořešen ve trojce. Myslím, že humor je zde na místě, jako na první příčce. Děj už se neodehrává v moc v přístavech či někde na tajuplných ostrovech, ale jedná se hlavně o plavbu Karibikem, zastavování na ostrovech atd. Nejvíce se mi líbí scéna na ostrově, kde leží Truhla mrtvého muže, kde všichni bojují o tuto truhlu nesmírně vtipným způsobem. Poprvé, co zde je existence pořádného záporňáka, lepšího už snad ani nemohli sehnat. Nejedná se o žádné epické bitvy, ale zatím jen o malé šermování, či kecání Jacka. Celkově to hodnotím nadprůměrně a to hlavně díky tomu, že se jedná o moji neoblíbenější sérii a za druhé, že se jedná o povedené pokračování, no a hlavně kvůli Jackovi, ten nikdy nezklamal a bude mě bavit svým humorem asi už navždy. ()

Hanes88 

všechny recenze uživatele

Toto pokračování se mi líbilo mnohem míň než jednička. Johnny Depp sice opět skvělý, efekty byly stejně dobré, ale děj už nebyl opravdu tak dobrý. Nemůžu dát více než 60%. ()

J*A*M*A*L 

všechny recenze uživatele

I dvojka byla perfektní snad ještě možná trošičku místy lepší než jednička, ale jen někdy.Herci opět předvádí skvělé výkony, režisér to opět natočil skvěle a film stejně dobrý a i stejně vtipný.Dvojka byla fakt skvělá bomba s opět skvělou dávkou adrenalinu a humoru, co dodat.Opět nic nemůžu.Prostě jsem jen hleděl smál se a užíval si ty dvě a půl hodiny skvělého filmu.100% ()

Hadriel 

všechny recenze uživatele

Opět výborný Depp. Méně pohádkovější díl než jednička. Pasáž se soubojem o truhlu a klíč je výborná. Davy Jones v Nighyho podání je skvělý, jeho chobotnicové já je výborně digitálně zpracované. Kamera dokazuje že lze udělat parádní akční scény i bez přehnaně rozklepané "akční" kamery. Opět jsem viděl už několikrát, takže stejně jako první díl, bych se spíš nyní klonil k čtyřem hvězdám, ale nechávám pět. + Krásně zpracované lodě. + Moře. Moře. Moře. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Úspešným zlomením kliatby Čiernej perly sa starí známi pustili do hľadania záhadnej truhlice. Rôzne motivácie ich dostanú do strelených situácií, kde znovu nechýba humor, nadhľad a vysoká dávka dobrodružstva. Pokračovanie zdedilo po predchodcovi prestrelenú minutáž, avšak vynikajúce triky, ohlušujúci Zimmer (varhania pasáž s chapadlami je majestátna) a ďalšie exotické prírastky (morskí ľudia, postava Jonesa či kraken) našťastie nevyrovnané tempo prevyšujú. Druhý diel z karibských vôd má stále čo do série povedať, aj keď jeho vykalkulované rozdelenie sa podpísalo na výslednej kvalite. ()

Patrik256 

všechny recenze uživatele

Ocenění: Oscar '06 - vizuální efekty; nominace: výprava, střih zvuku, mix zvuku Zlaté glóby - nominace: herec v muzikálu/komedii (J. Depp) BAFTA - vizuální efekty; nominace: kostýmy, masky, výprava, zvuk Tržby v USA za první víkend: 132 028 000 $ (4133 kin) Náklady na výrobu: 225 mil. $ ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

3,5  V zásade podobná úroveň ako pri prvom diele, platí väčšina z toho čo som písal v danom komentári, takže ide o nenáročnú zábavu s dosť premrštenou stopážou. Čo je určite lepšie, je hudba, ktorá už neotravuje ale dobre sa počúva, veď sa toho chopil majster Hans Zimmer. Ešte mi to subjektívne pripadalo zábavnejšie, bolo tam viac humoru. Najviac mi v tomto smere utkveli v pamäti 2 scény, ktoré boli až neodolateľne roztomilé. Prvá bola útek z ostrova kanibalov (útek v guľatých klietkach bol úžasný), druhá bola zase mnohostranný súboj o truhlicu so srdcom (s neskutočným bojom na kotúľajúcom sa mlynskom kolese). Vtedy som sa bavil kráľovsky. Škoda, že takých scén nebolo viac. ()

rybitvi 

všechny recenze uživatele

Jako film pro celou rodinu si nemůžete vybrat lépe. Druhý díl pirátů splnil svoji úlohu letního blockbusteru téměř dokonale. Film má spád od začátku až do konce,i když stopáž 150 minut je poměrně náročná,nudit se nebudete. Depp je jako Sparrow znovu okouzlující,speciální efekty jsou opravdu vydařené,Kraken se od dob Souboje titánů opravdu změnil,příběh je dostatečně temný a konec dává příslib,že se i příští léto budeme ve společnosti Pirátů dobře bavit. ()

Jeržik 

všechny recenze uživatele

Jak by řekl Roger: "I´M TOO OLD FOR THIS SHIT!" Zbytečně dlouhý(!!!), překombinovaný(přeplácaný), rozvleklý(nudný) a (neskutečně)předvídatelný příběh zabalený do humoru se značkou: "Určeno pro jedince s mentální úrovní né vyšší než desetileté dítě". Katastrofálně napsaný Depp(jeho repliky nesahají těm z jedničky ani po podrážky utopené na dně oceánu), nesnesitelná Keira(vyzerá ještě hůř než v jedničce) a Orlando s drsňáckým výrazem a hlasem teplouše po Mínkovické discotéce. Nepřijatelná ostuda a degradování pirátů do pozice vymaštěných přizdisráčů. Dejte do toho létající smrtijedy a máte vymalováno. 30% ()

Macik 

všechny recenze uživatele

Vizuální orgie jenž nezakryjí totálně stupidní scénář, kterej by se dal natočit za 70minut čistého času.. Johnny je skvělej, sice pro mě místama přehrává, ale pro zbytkové osazenstvé kina (rozmezí 11 - 16 let) je to nová modla.. :-) Keira je sexy jak nikdy předtím a když svádí Jacka Sparrowa myslel jsem, že v kině vybouchnu.. :-) další hvězda navíc za triky, na kterými zůstává rozum stát.. Bill Nighy a celá jeho posádka jsou perfektní, škoda jen, že nemají víc prostoru.. ale to by museli vystřihnout tu nicneříkající, dopředu neposunující zápeltku, kdy Jack je bohem jakéhosi lidožravého kmene... pokud na tom nebudou stavět 3 díl, tak mi uniká, proč to tam vlastně dali.. ikdyž počkejte.. aha! vždyť to byla sranda.. :-/ ()

spiritus 

všechny recenze uživatele

Mě to přišlo lepší jak jednička. Více akce, zábavy, efektů.... Možná to místy bylo trochu překombinované, a přehnané ale bezproblémů jsem to dokázal skousnout. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Tak první polovina filmu neskutečně přeplácaná, nesrozumitelná a v podstatě i celkem nudná. Fakt jsem uvažoval, jestli se mám koukat dál nebo ne. Druhá polovina se docela rozjelo, bylo tam plno akce a minimum hluchých momentů, takže ta mě bavila. I když žáden zázrak to také nebyl. Celkové hodnocení tedy takových 60%, možná trošku slabších. Čekal jsem něco lepšího. Na jedno podívání stačí bohatě, podruhé už není proč, leda tak druhá polovina. Howgh! ()

Ollie235 

všechny recenze uživatele

Za toto pokračování jsem Verbinskimu vděčen. Oproti prvnímu dílu sice ubylo originality a mnohé věci se opakují, ale zatím se to drží v únosné mezi. Co je ale škoda, je postupné vytrácení zajímavých postav a zbytečné množství prostoru pro již trochu okoukaného Deppa. ()

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

No... Naslibováno toho bylo mnoho. Otázkou je zda to bylo splněno a pokud ano, zda to prospělo kvalitě a úspěchu filmu. Co se týče otázky peněz. Celosvětová odpověď zní jasně - ANO. Co se týče kvality snímku, je to poněkud komplikovanější. Přibylo více akce, přibyla i nová monstra a nový nepřítel. Úžasné vizuální efekty nás nenechají na pochybách, že zobrazované nemůže být reálné. Soundtrack se také pozměnil - přibylo pár nových a úspěšných "fláků" včetně hry na varhany. To vše je k dobru.Výbornou volbou bylo obsazení hlavního záporáka - Davy(ho) Jones(e) Billem Nighy(ym) a zároveň ponechání postavy kapitána Barbossy, kterého výborně hraje Geoffrey Rush. To stejné pro postavu pana Gibbse a postavy Pintela a Ragettiho. I když tento film postrádá něco z Prokletí Černé perly, já byl spokojen. Verdikt: 4* a 80 %. ()

TwoFace 

všechny recenze uživatele

Pokračování Pirátů z Karibiku je oproti prvnímu rodinnému filmu temnější, místy až hororové, a rozšiřuje svět a lore. Scénář je komplikovanější, stejně tak postavy a otevřený konec skvěle navnadí na další díl. Je třeba zmínit i dokonalé CGI, které i po letech stále vypadá parádně, hlavně Davy Jones, který je skvělým a děsivým záporákem a moc se mi líbí, jak Piráti legendu o Bludném Holanďanovi přepracovali a ztvárnili. ()

H4ku11 

všechny recenze uživatele

Bál som sa, že po tom, čo sa v jednotke vytratil kapitán Barbossa bude problém nájsť Jackovi poriadneho súpera. Davy Jones a Bludný Holanďan ma však presvedčili, že som sa mýlil. Trochu dlhšie, trochu prekombinovanejšie, ale je to stále Jack!! ()

Související novinky

Tetované a jiné holky pro Daniela Craiga

Tetované a jiné holky pro Daniela Craiga

10.07.2011

V rozsáhlém interview pro magazín Esquire Daniel Craig tvrdí, že thriller The Girl with the Dragon Tatoo (u nás film půjde pod stejným názvem jako předloha a švédská adaptace, tedy Muži, kteří… (více)

Luxusní protivník pro Jacka Sparrowa

Luxusní protivník pro Jacka Sparrowa

24.02.2010

Upřímně, po scénáristickém guláši v dvojce a trojce Pirátů z Karibiku budili Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides spíše obavy. Tím spíš, že i čtyřku napsali staří pachatelé Terry Rossio a Ted… (více)

S kolty na upíry

S kolty na upíry

18.12.2008

Tento týden jsme psali výhradně o komiksových adaptacích. Dnes tady pro změnu máme... ehm, komiksovou adaptaci. Korejskou „mangu“ Priest (u nás vyšla jako „Kazatel“ – pozor, nezaměňujte s Preacherem,… (více)

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Reklama

Reklama