Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže

  • Česko Piráti z Karibiku 2: Truhla mrtvého muže (více)
Trailer 2

V tomto dobrodružném a velkolepém pokračování filmového hitu z roku 2003, které vzniklo opět pod vedením producenta Jerryho Bruckheimera a režiséra Gorea Verbinskiho, je kapitán Jack Sparrow znovu lapen ve spletité síti záhrobních intrik. Prokletí Černé perly se mu sice podařilo zlomit, avšak nyní musí se svou posádkou čelit mnohem děsivější hrozbě - ukáže se, že Jack se upsal krví legendárnímu Davymu Jonesovi (Bill Nighy), který je vládcem oceánských hlubin a kapitánem tajemné lodě BLUDNÝ HOLANĎAN, jíž se v rychlosti a schopnosti rychlého zmizení nedokáže vyrovnat žádná jiná loď. Pokud se Jackovi nepodaří najít způsob, jak se z této faustovské dohody vyvázat, bude nucen strávit celý posmrtný život jako otrok v Jonesových službách. Překvapivý vývoj událostí přeruší svatební plány Willa Turnera a Elizabeth Swann, kteří se znovu ocitají ve víru Jackových dobrodružství, během nichž dojde na strhující souboje s mořskými monstry, nepřátelský naladěnými ostrovany a výstřední věštkyní Tiou Dalmou (Naomie Harris) a dokonce i na tajemné setkání s Willovým dlouho ztraceným otcem Štruplem Billem (Stellan Skarsgard). Mezitím si nemilosrdný lovec pirátů lord Cutler Beckett (Tom Hollander) z Východoindické společnosti začíná brousit zuby na bájnou Truhlu mrtvého muže. Dávná legenda praví, že ten, kdo se truhly zmocní, bude moci ovládnout Davyho Jonese a celou jeho posádku - a Beckett chce této obrovské síly využít k tomu, aby jednou provždy očistil Karibik od všech pirátů, kteří jej křižují. Časy se mění a skutečnými loupeživými piráty se pomalu stávají draví obchodníci a úředníci... zatímco staromódním bukanýrům jako je Jack, kterému jde především o dobrodružství a nespoutaný způsob života, hrozí vymření. (Magic Box)

(více)

Recenze (977)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Za normálních okolností by to bylo za 4, ale celým filmem se táhne jakási kouzelná linie, která mě donutila jednu bonusovou hvězdičku přidat (ne, kvůli Deppovi to není). TRUHLA MRTVÉHO MUŽE je o hodně temnější než byla ČERNÁ PERLA a příběh je mnohem propracovanější, což je velký klad. TRUHLA je i vtipná a legrační, bohužel ne vždy v dobrém slova smyslu. Některé legrácky jsou zbytečně přehnané a rozhodně příběhu nepomáhají, zatímco jiné jsou perfektní a trefné (smál jsem se, až jsem se za břicho popadal, doslova :). Jako by se Verbinski snažil nacpat dva odlišné druhy humoru do jednoho filmu (kdoví možná se o to opravdu snažil, ale není to dobře). Postavy Elizabeth a Willa, ale prošli úžasnou změnou. Už to nejsou jenom přívěsky kapitána Jacka, ale samostatné a charakterní bytosti. Hlavně Keira je na konci úžasná (připomněla mi DOMINO). Triky byli ještě lepší než posledně a posádka Davy Jonese, kostry z jedničky hravě strčí do kapsy. A Deppův kapitán Jack Sparrow byl samozřejmě bezchybný, škoda jen je, že ztratil moment překvapení... Kouzelná linie se ztratila jak pára nad hrncem. 4 ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Truhla mrtvého muže sází více na humor a fóry potrhlého Jacka Sparrowa,které jsou sice k popukání,ale nemám z toho všeho tak dobrý pocit jako z jedničky.Má to úplně jinou atmosféru (asi chybí ti kostlivci)a tak nějak je to občas zmatené.Jinak oceňuju dění na ostrově a herecké obsazení:) ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

To sladké poprvé... Tentokrát to byl můj první popcorn v kině. Sice jsem ho dojídal po sestřenici, ale to nevadí. Znáte film, který by se k němu hodil lépe? Ale doufám, že trojka nezabředne hlouběji do nesmyslné mytologie a mně na tváři zůstane ten blažený, shovívavý úsměv, pod kterým rád zapomínám na své filmové vzdělání i snaživé rozbory kritiků. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Tak oproti ustráchanej jedničke je toto nekompromisný (triky, výprava, akcia) blockbuster a ako tak lovím v pamäti, tak si od dôb Poslednek Krížovej Výpravy nespomínam na čistokrvejšie popkornové dobrodružtvo. Trochu ma rozladil koniec (na rozdiel od Matrixu, či LOTRa som to nečakal), tak som zvedavý či Verbinski urdrží laťku (navnadený som dosť). Keďže som film videl na dva krát, tak som s tempom nemal problém. Veľké prekvapenie. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Teraz, ked uz viem ako dopadol zaverecny diel, mozem napisat, ze tento film (podobne ako ten posledny) stratil v mojich ociach akykolvek vyznam. O com to vlastme cele je? Digitalne monstrum, ktore zozralo obrovske prachy, ktore si ani v najmensom nezasluzilo. Nikdy viac. (4/10) ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Monstrózní výdělky chápu, neboť se jedná přesně o tu jasně nalinkovanou a technicky dokonale naaranžovanou "eye-candy" zábavu, která je jak šitá na míru střednímu proudu diváků, kteří do kina ani nepáchnou bez pořádné Coca-Coly a několika tun křupavého popkornu. S chladným pocitem na duši však mohu říci, že první díl je lepší a to prakticky v každém možném aspektu. Pokračování má jeden zásadní problém - přeplácanost. Všeho je tu nadbytek. Zbytečně kombinovaný příběh (především pak posledních cca 45 minut), příliš mnoho vtipu, přičemž ne každá situace je vyloženě komická, příliš mnoho střídajících se lokací a příliš mnoho vizuálních efektů. Ty jsou samy o sobě samozřejmě fantastické, ale to je víceméně nepsaná povinnost u projektů takovéhoto kalibru. Postavy jsou vykresleny stejně jako v díle prvním. Depp je opět vynikající a tentokráte potěší i Bloom. Kraken je cool monstrum a hlavní záporák je tak úchvatně namaskovaný, až se tomu věřit nechce. Máme tu několik skutečně nezapomenutelných scén (domorodci, Jack Sparrow - skokan o tyči, souboj na obřím kole atd.). Bohužel však celek působí poněkud nevyváženě, neupřímně a především dost nudí. Jednou a dost. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

První piráti byli jako zjevení, děsně jsem to žral a pak jsem se neuvěřitelně těšil na dvojku a trojku, které se natáčely dohromady a jeden velký příběh mohl být tudíž rozvětvený do dvou menších, ovšem stále nadprůměrně dlouhých filmů. Kromě původního skvělého obsazení zaujme hlavně Davy Jones, což je zkrátka ultimátní záporák. Dvojka mě ani tehdy, ani nyní nezklamala a opět mě velice bavila, ačkoli je vidět, že je závěr natahovaný čistě jen jako zástěrka pro třetí díl, pořád se na to skvěle kouká. No a pak je tu ten fenomenální soundtrack...90% ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem nebyl u hodnocení filmu tak rozpolcený. No, nějak to ze sebe vysypu. Předně, z každičkého záběru filmu čiší snaha bavit, šokovat, rozesmávat... Jsou případy, kdy se mu to daří, jsou chvíle kdy se usmíváte nad neobratností scénáristy a poněkud směšným postavám a scénám (vědma, Jones hrající na varhany) , ale u mě bohužel převládli momenty, kdy jsem se mračil nad do nebe volající vykonstuovaností a umělostí gagů, replik, či celých scén. Další výtky - vše zůstává od jedničky při starém, Depp už se začíná trošičku zajídat (i když je stále tím nejlepším prvkem filmu, který ho drží nad vodou), Bloom je tradičně bezkrevný klaďas a Keira tam toho rozhodně moc neuhála. A ještě jednu, neuvěřitelně dlouhá stopáž, která by se dala klidně osekat, např. celá epizoda na ostrově lidojedů byla dějově naprosto zbytečná a veselé eskapády, které tam Depp a spol. vyváděli patřili k tomu nejslabšímu z celého filmu. Z dalších postaviček mě mile překvapili ztroskotalý komodor s korektně záporným lordem, naopak dost mě zklamal oslavovaný digitoš Davy Jones. Tohle všechno však můžete hodit za hlavu, pokud hledáte jen hollywoodskou zábavu - té dostanete co hrdlo ráčí. A samozřejmě - překvápko na konci je úžasné, určitě nejlepší moment filmu. Těšte se :-) 50% ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Obecně můj nejoblíbenější díl pirátů. Je to hravější, akčnější a zajímavější než jednička (o "zábavě" ve trojce radši nebudu mluvit). Hudba stále super a Jack je prostě sympaťák, i když je vlastně celou dobu na šutr. Pět hvězdiček. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Co říci? Impozantních 135 milionů dolarů na tržbách za první víkend v zaoceánských kinech.. a máme tu více než slušný rekord, který položil na lopatky i takového hrdinu, jakým Spider-Man bezesporu je.. Jerry Bruckheimer našel opět recept, jak namíchat efektní koktejl nejen na letní večer!! V přítmí kina tak sedí natěšené děti s rodiči, které v kině jinak léta neuvidíte. Na pokračování je určitě vidět ta hromada peněz, které byly Verbinskému svěřeny, akční scény jsou geniální, lokace pohádkově nádherné, střih dostatečně rychlý, Zimmerova hudba pěkně rozjíždí jinak neslavně nejednolitý příběh, slizem obalený záporák je dokonalý (Bill Nighy opět nezklamal, ba naopak), stejně jako posádka jeho legendárního Bludného Holanďana. I další herci odvádí slušný standard (příjemně potěší Keira Knightley nebo Stellan Skarsgard, u Blooma je to podstatně horší). Hlavní pozornost je ale po právu namířena na démonického kapitána Jacka Sparrowa. Už jeho vstup na scénu s rakví, krkavcem a jednou bambitkou je dostatečným důvodem k tomu, proč na film zajít. Přestože dostal Depp podstatně více prostoru (než v jedničce), a přestože je stále dostatečně ujetý a zábavný (mnohdy ale spíše násilně), tak mi jinak onen humor (který má dle řady recenzí skákat z jedné scény na druhou) chyběl!! Určitě si zapamatuju Jacka skrytého za květináčem v lokálu plném pirátů, dobrodružství na ostrově s domorodci.. ale místy skutečně nuda!! Sečteno podtrženo. Rozhodně kvalitní (a poctivě zrežírované) pokračování si ode mě nakonec vysloužilo hodně solidní tři hvězdičky – při vyšším nebo plném hodnocení bych lhal sám sobě!! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Z prvej časti som mal rozporuplné pocity. Zdála sa mi moc pojašená a až prehnane popcornová. Skrátka, očakával som niečo seriónejšie. Pri tomto druhom pokračovaní som bol už pripravený na to čo ma čaká a tak som sa celkom dobre bavil. Je to v podstate na tej istej úrovni ako jeho predchodca. Bohatá produkcia, krásne kostímy, dokolnalé filmové triky, odľahčený dobrodružný príbeh a samozrejme nezabudnuteľné herecké kreácie Johnnyho Deppa v úlohe kapitána Sparrowa. *** ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Že by tajemství jež ukrývá Truhla mrtvého muže již nebylo tak lahodné jako Prokletí černé perly? Nemyslím. Já jsem se u dvojky bavil víc než u jejího předchůdce. Jistě, postavy se takřka nikam nehnuly a sám velký Jack Sparrow spíš ztratil než získal (protože už si vystačí jen s opakováním toho, co zabralo v jedničce), to je fakt, stejně jako je smutným faktem absolutní zbytečnost tohoto dílu (protože se v něm nestane takřka nic důležitého), jenže nalejme si čistého rumu - copak se původní Piráti někomu zalíbili jako psychologická studie loupeživých mořeplavců? Copak při nich někdo žasnul nad filozoficky hlubokým obsahem dialogů? Kdepak. Hoši z Karibiku byli od začátku o klukovském okouzlení z humorně dobrodružného příběhu ukuchtěného z těch nejlepších hollywoodských formálních přísad. Co se týče příběhové banality, prázdnosti dialogů či naprosté druhořadosti ústřední dvojky hrdinů (mám na mysli Willa a Elizabeth) se od dob Černé perly nezměnilo nic, zato výprava je ještě promakanější a krásnější, akční scény jsou zábavnější a lépe zrežírované, triky jsou trikovatější, vtípky vtipnější a místo bandy hrdlořezů v pokročilém stadiu rozkladu tu máme geniální mořské potvůrky a hlavně obrovitého krakena. Zkrátka se pirátům podařilo najít si cestičku k mému dětskému já a některými scénami mi radostně rozbušili srdce natolik, že bych jim snad dal i pět hvězdiček. Ale to s čistým svědomím učinit nemohu, neb si uvěduji, že Truhla mrtvého muže je i díky nešťastné poloze prostředního dílu trilogie z obou stran otevřeným interval obsahujícím až příliš dlouhou řadu vychytaných i vycpávkových scén, jimž zoufale chybí jakýkoliv spojující prvek. Ale nač tru(c)hlit, že nemáme co dočinění se sklenkou jiskrného vína? Poctivá flaška řízného rumu nemusí být často na škodu. Tak do dna! Johoho! P.S: Hans Zimmer rulezzz! ()

ripo 

všechny recenze uživatele

V niektorých momentoch až príliš prekombinované a detinsky naivné. Bolo vidieť, že v jednotke si Jack Sparrow získal svojich skalných prívržencov a tak si tvorcovia nedali až tak záležať s vedomím, že im ti diváci zožerú aj s navijakom ... Hudba kvalitná takisto ako aj filmové triky. Ani neviem, či sa mám vôbec tešiť na pokračovanie .... Skôr nie ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Zcela a pouze popcornová zábava,která si na nic nehraje a chce jenom pobavit, stejně jako jednička. Jenže ta byla přece jenom o dost lepší a to z jednoho prostého důvodu. Byla prostě zábavnější, měla rychlý spád a člověk se u ní prostě nenudil. Dvojka sice spoléhá na to samé, ovšem Verbinskimu to už zdaleka tak nevychází. 1. hodinka filmu je totiž velice nudná a nemá vůbec žádný spád a vtipy nefungují tak jak by měly (až na ten ostrov kanibalů). Jenže poté se objeví na scéně vynikající záporák Davy Jones v mistrovském podání digitálně upraveného Billyho Nighyho a začíná ta pravá akční jízda a popcnornová zábava, kvůli které jsem do kina šel a kvůli které jsem měl rád 1. díl. A tato jízda už naštěstí trvá až do samého konce. I když vlastně Piráti ani žádný pořádný konec nemají a to je další nevýhoda. Film v tom nejnápínavějším zkončí a i když bychom chtěli, aby pokračoval, ale přídavek přijde až za rok. No ale to už je jenom další z těch markentingových tahů. Jenom doufám, že trojka bude pokračovat hned od začátku v rychlé jízdě jakou nastavil konec dvojky a že už se dočkáme pořádného konce (i když vzhledem k tržbám to asi úplný konec nebude). P.S.: Johny Depp pokračuje ve Sparowském (nad)standartu),Keira Knightley je ještě lepší než posledně a Orlando Bloom se také snaží seč mu síly stačí, ale stejně u mě zůstane na vedlejší koleji. Zkrátka Sparow a Jones rulez! ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mno řekněme, že je to na úrovni jedničky, ale sledovat podruhé něco úplně stejného a ne zrovna kdovíjak zábavného se rychle přejí a vražedná stopáž to podtrhuje, takže pojďme tedy s hodnocením o hvězdu níž.45% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Pirates of the Caribbean (2003) nepovažujem za nijak vínimočný film ale slušne pobavil a bolo to proste niečo iné a Johnny Depp bol naj a tak od dvojky som toho veľa nečakal, resp čakal som len nastavovanú kašu a ona to bola opäť uletená zábavička, zombie posádku vystriedala posádka všelijkých morských príšer a koralovcov - fajnový - taký kladivohlavý bol len zaujímavý ale ulitový mal svoje číslo, Johnny opäť exceluje hneď od úvodu a útek z ostrova ľudožrútov bol ešte lepší ako scénka s kolesom. Potešili starí známi piráti z jednotky - sympaťáci =) Záver nažhavil na Koniec sveta takže tentokrát sa na ďalší diel teším viac ako na tento... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

V kině mě poměrně šokovalo, do jakého extrému se může promítnout rejžování peněz na divácích, kteří po skvělé jedničce zajdou i na dvojku... Celý film až na pár světlých akčních momentů a Johnnyho Deppa mi přišel neskutečně trapný a nudný. Tohle už fakt nikdy vidět nemusím, a to znám první díl nazpaměť. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Johnny zase válí, Orlando nezahrál nic nového a Keira je opět nádherná. Začátek se rozjížděl hodně pomalu a v některých chvílích i nudil, pak ovšem nastal průlom a já se začal bavit jak už dlouho ne. Bill Nighy je doslova slizká zrůda a v porovnání s Geoffrey Rushem je větší svině.Díky Verbinsky za skvělou podívanou a už se těším na trojku. ()

Související novinky

Tetované a jiné holky pro Daniela Craiga

Tetované a jiné holky pro Daniela Craiga

10.07.2011

V rozsáhlém interview pro magazín Esquire Daniel Craig tvrdí, že thriller The Girl with the Dragon Tatoo (u nás film půjde pod stejným názvem jako předloha a švédská adaptace, tedy Muži, kteří… (více)

Luxusní protivník pro Jacka Sparrowa

Luxusní protivník pro Jacka Sparrowa

24.02.2010

Upřímně, po scénáristickém guláši v dvojce a trojce Pirátů z Karibiku budili Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides spíše obavy. Tím spíš, že i čtyřku napsali staří pachatelé Terry Rossio a Ted… (více)

S kolty na upíry

S kolty na upíry

18.12.2008

Tento týden jsme psali výhradně o komiksových adaptacích. Dnes tady pro změnu máme... ehm, komiksovou adaptaci. Korejskou „mangu“ Priest (u nás vyšla jako „Kazatel“ – pozor, nezaměňujte s Preacherem,… (více)

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Reklama

Reklama