Reklama

Reklama

Silent Hill

  • Francie Silent Hill (více)
Trailer 2

Rose, která má smrtelně nemocnou dcerku, se chopí poslední šance a vydá se za starou léčitelkou. Bohužel však zabloudí do tajemného a opuštěného městečka jménem Silent Hill, kde nakonec svou holčičku ztratí. Rose se při jejím hledání stále hlouběji zaplétá do ponuré historie města, které je mrtvé jen na první pohled. V temných koutech totiž něco číhá… a nemá to zrovna dobré úmysly. Silent Hill je ve světě počítačových her jednou z nejpopulárnějších herních sérií survival hororů, do níž patří např. i Resident Evil. Silent Hill však nestaví na zombies a roztrhaných vnitřnostech, mnohem raději diváka straší po vzoru klasických japonských hororů a představuje mu monstra jak z deníčku nejslavnějších kubistů. Výsledkem je vysoce originální herní koncept, který učaroval i Rogeru Avarymu (scénárista Pulp Fiction), který se rozhodl sepsat scénář, s podporou autora původní hry, Akiry Yamaoky z Konami. Silent Hill režíruje Christophe Gans, zodpovědný za Bratrstvo vlků. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 090)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Laik žasne, odborník se díví. Já jsem kombinace, totiž divící se laik. Dostala jsem, co jsem chtěla: bála se (občas), lekla se (párkrát), ptala se (pořád). Odpovědi bych asi dostala u odborníků - fandů hry. Ale konec mi to položil do úplně jiné roviny, ten konec v "bílém obýváku". Máme své vlastní vnitřní démony, noční i denní můry, které si musíme přeprat sami, protože i ti nejblížší, byť stojí přímo vedle nás, jsou vlastně někde "jinde" ? Ale to zas bude asi úplně jiný "horor". ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Můj první opravdový horor, který jsem vlastně strachy málem ani nedokoukal. Ne třeba dodávat, že jsem ještě v té době nebyl zcela zocelen, ale i tak Silent Hill považuji za jeden z nejlepších strašidelných hororů všech dob. Námět je skvělý a napětí by se dalo krájet. Ještě několik týdnů po shlédnutí mne siréna vyvedla z mé komfortní zóny i v reálném světě. ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Takhle má vypadat pořádný horor. Takhle má vypadat pořádná herní adaptace. Christophe Gans by měl režírovat už jen adaptace, očividně by mu to šlo o několik tříd lépe, než 'kolegovi' Bollovi. Příběh je vyprávěn pomalu a atmosféra houstne každou přibývající minutou. Padající popel, siréna, tma... Radha Mitchell je neuvěřitelně sexy, kéž by to oblečení měla dvoudílné :-) A vůbec, celé herecké obsazení se nadmíru povedlo. Snad až na Kima Coatese, který mi tu moc neseděl. Hudební stránka je perfektní, na stejné úrovni je pak i ta vizuální. Efekty jsou velice nadprůměrné a ani krví se tu nešetří. Geniální konec je už pak třešničkou na dortu. Nechávám si hvězdičkovou rezervu pro tu nejlepší adaptaci všech dob :-) ()

imf 

všechny recenze uživatele

Není to dokonalé a nebude se to zdaleka líbit všem, ale Christophe Gans natočil vynikající herní adaptaci a zároveň dokázal nakrmit laické davy. Silent Hill kráčí po zlaté střední cestě, o které všichni dlouhá léta vykřikovali, že neexistuje. Skvělá Radha Mitchell, atmosféra ve které se utopíte a audiovizuální hrátky promyšlené do posledního detailu. Ještě pár adaptací japonských herních pecek od pečlivých tvůrců a nebudeme muset do tohoto žánru kopat. Mezitím upalujte do kina, abyste si užili horor, který se distancuje od veškeré konkurence. Operuje zkrátka na úplně jiném území a nepodobá se ničemu, co letos vypadlo nebo vypadne z amerických hororových továren. A to je fajn. Moc fajn. (9/10) ()

choze 

všechny recenze uživatele

Vizuální žranice, která si většinu zbytečně dlouhé stopáže vystačí bez příběhu a když se na konci Avery pokusí dát tomu všemu nějaký smysl, akorát člověka znechutí. Strašidelných holčiček snad už po všech těch Kruzích a Temných vodách bylo dost a silenthillské zrůdy jsou až příliš počítačové a moc často ukazované než aby nahnaly strach. A Radha Mitchell opravdu není ženská, na kterou bych se vydržel přes dvě hodiny dívat, jak se prdelí po popelem zapadaném městečku. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (31)

  • Mladá herečka Jodelle Ferland si v tomto filme strihla hneď tri úlohy, a to Sharon, Alessu a dievčatko prevtelené v podobe temnoty. (T2)
  • Aby herci získali co nejlepší představu o atmosféře původní videohry, nechal režisér Christophe Gans vybavit karavan každého z nich videoherní konzolí se "Silent Hillem". Některé z herců pak bylo téměř nemožné od hry odtrhnout. (Divočák)
  • Kromě písně „Ring of Fire“ od Johnnyho Cashe je každá nota hudby převzatá z původní videoherní série "Silent Hill". (imro)

Související novinky

Metal Gear – první Solidní videoherní adaptace?

Metal Gear – první Solidní videoherní adaptace?

31.08.2012

Videohry jsou obrovský byznys, který se zisky vyrovná filmovému. Hollywood se proto úporně snaží něco z toho vytřískat. Už dlouhá léta. Bohužel, nedaří se. Kvalitní herní adaptace sečtete na prstech… (více)

Del Toro vs. Gans: Kráska a zvíře

Del Toro vs. Gans: Kráska a zvíře

15.02.2012

Včera jsme se divili nad soubojem tří různých Sněhurek. Inu, je tady další pohádka na roztrhání. Tentokrát Kráska a zvíře. Loni jsme viděli (nebo spíš neviděli) zmodernizovanou verzi Beastly, nedávno… (více)

Christophe Gans mění plány

Christophe Gans mění plány

30.03.2008

Onimusha se odkládá. Adaptace videoherní samurajské fantasy se už rýsovala ve velmi konkrétních konturách (Takeši Kaneširo v hlavní roli, stanovený rozpočet, lokace i termíny natáčení), ale několik… (více)

Šermíři R. E. Howarda nastupují

Šermíři R. E. Howarda nastupují

13.01.2008

Obrovské zklamání z tržeb Zlatého kompasu (srovnatelné s rozčarováním z vlažného přijetí Superman se vrací, takže se vážně pochybuje o pokračování) a následné urychlené odsunutí Inkoustového srdce … (více)

Reklama

Reklama