Reklama

Reklama

Silent Hill

  • Francie Silent Hill (více)
Trailer 1

Rose, která má smrtelně nemocnou dcerku, se chopí poslední šance a vydá se za starou léčitelkou. Bohužel však zabloudí do tajemného a opuštěného městečka jménem Silent Hill, kde nakonec svou holčičku ztratí. Rose se při jejím hledání stále hlouběji zaplétá do ponuré historie města, které je mrtvé jen na první pohled. V temných koutech totiž něco číhá… a nemá to zrovna dobré úmysly. Silent Hill je ve světě počítačových her jednou z nejpopulárnějších herních sérií survival hororů, do níž patří např. i Resident Evil. Silent Hill však nestaví na zombies a roztrhaných vnitřnostech, mnohem raději diváka straší po vzoru klasických japonských hororů a představuje mu monstra jak z deníčku nejslavnějších kubistů. Výsledkem je vysoce originální herní koncept, který učaroval i Rogeru Avarymu (scénárista Pulp Fiction), který se rozhodl sepsat scénář, s podporou autora původní hry, Akiry Yamaoky z Konami. Silent Hill režíruje Christophe Gans, zodpovědný za Bratrstvo vlků. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

jarkolar

jarkolar (hodnocení, recenze)

MEGAJOHN

Spousta může být použito jako podstatné jméno, stejně jako příslovce v případě příspěvku tady dole, kdy je to gramaticky v pořádku :).

na příspěvěk reagoval MEGAJOHN

MEGAJOHN

MEGAJOHN (hodnocení, recenze)

darthhokro

.. a měli spolu spousta pokémonů .. a měli spolu hromada pokémonů .. a měli spolu skládka pokémonů Opravdu ti to nezní blbě?

na příspěvěk reagoval jarkolar

darthhokro

darthhokro (hodnocení, recenze)

princ usekl hlavu princezně, políbil draka, pak se vzali a žili šťastně až do smrti :) Jo a měli spolu spousta malejch pokémonů :D

na příspěvěk reagoval MEGAJOHN

Uživatel f.com smazal svůj příspěvek.

JanMarek

JanMarek (hodnocení, recenze)

Jinak tak nízké hodnocení nechápu. Podle mě perfektní film a jsem naopak rád, že to není jen kopie hry, ale bere si z ní inspiraci. Když už bych se chtěl koukat na hru, pustím si na youtubu gameplay. 

Gyorgy

Gyorgy (hodnocení, recenze)

Neji1453

Tak ber to s rezervou, mezi filmem a hrou je rozdíl a 100% stejné to být nikdy nemůže, tudíž já jsem rád, že Gans si ve své fantasii pohrabal trošku víc a udělal z toho město, kde hoří podzemní uhlí. Zní to reálněji.. A s tím obsazením máš pravdu, ale na mě ženská role působí víc.. protože mezi matkou a dítětem je to spojení a s mužem by to zase tolik nefungovalo, viz. "Mother is God in the eyes of a child." Navíc to Radha Mitchell zahrála skvěle, tak why not. :)

Neji1453

Neji1453 (hodnocení, recenze)

Nechápu proč si vybral pan "režisér" obsadit do hlavní role ženu. Dále o andělovy smrti Samaelovy nepadlo ani slovo. Co je to za ubohou imitaci hry? Co, že to tam vyhořelo nějaké uhlí bo co? :D Co si to tam vymýšlel vůbec za píčoviny? V klasickém Silent hill podle hry prostě sněží, proč z toho udělal popel?

na příspěvěk reagoval Gyorgy, Akira777, JanMarek

Uživatel Gyorgy smazal svůj příspěvek.

Gyorgy

Gyorgy (hodnocení, recenze)

JohnnyBane

Je to s cz titulky, ale obávám se, že to jinde než na dvd neseženeš. Podle mě Gans neposral nic, dal nám prostě film s originálním příběhem, který někam vede a záleží na nás, jestli se na něj budeme koukat jako na film podle herní předlohy a hledat v tom vše , co jsme si s hrou prožili, nebo normální, dobrý celovečerňák. Je kravina furt porovnávat hru s filmem. Jsou to dvě odlišné věci. Já jsem se Silent Hill spokojený a myslim, že nijak herní předlohu nenarušil. To spíš to blbé pokračování, i když bych řekl, že to už spíš odpovídá hře. Silent Hill Revelation je příkladem toho, jak by zfilmování detail po detailu dopadlo. 

na příspěvěk reagoval JohnnyBane

JohnnyBane

JohnnyBane (hodnocení, recenze)

Gyorgy

DVD už nemám... jen se chci zeptat je ten film o filmu alespoň s cz titulky ?

Gans má pravdu že je to těžké ale většinu věcí zbytečně posral sám a pokud se dá spoléhat na zajímavosti : ("Režisér Gans chtěl původně film natočit podle druhého dílu videohry, který se mu zdál nejlepší. Nechtěl ovšem diváky připravit o vysvětlení celého děje a proto je výsledná verze poskládána z dějových střípků a příšer z prvních tří dílů videohry." ) tak za ten vyslednej nudnej nehorrorvej parazitickej feministickej termix může sám

na příspěvěk reagoval Gyorgy

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Gyorgy

Gyorgy (hodnocení, recenze)

JohnnyBane

Pokud máš DVD, zajeď do bonusů a najdeš tam film o filmu - jak se točil Silent Hill. Sám Christophe Gans tam říká, že je/bylo dost těžké natočit film, který bude odpovídat herní předloze a fanouškům hry, ale zaujme i ty, kteří třeba hru vůbec neznaji. Kdyby Christophe točil detail po detailu, moc by to u těch dalších 80% diváků neuspělo.

na příspěvěk reagoval pravdovravny, JohnnyBane

NoxArt

NoxArt (hodnocení, recenze)

Taky nechápu tu invektivu ohledně věku. I když "ostuda" mi také přijde přestřelené a pro horor je přece jen lepší se koukat sám o půlnoci než v sobotu po poledni s příbuznými...

Co pro tebe mělo např. SH zkazit? Hru neznám, takže hodnotím nezávisle na tom z hlediska příběhu, atmosféry apod. a to se mi zdálo velmi dobré. Ne, že by se mi to kvůli tvému názoru přestalo líbit ... jen ze zvědavosti.

na příspěvěk reagoval JohnnyBane

Příspěvek byl smazán administrátorem.

JohnnyBane

JohnnyBane (hodnocení, recenze)

pravdovravny

To víš, že jsem ho pochopil "kámo", akorát mi vadí to, že herní předloha stavěla na něčem trochu jiném a film nenaplnil moje očekávání jako příznivce hry, tak ani jako hororového fandy.

Nemusíš se bát, viděl jsem to na DVD a potom i v bdripu ale to rozhodně nemá vliv na to, jaký názor si na film udělám, i kdyby to byla 100mb verze a  já koukal v neděli po obědě, v úterý po snídani nebo dokonce v pátek po večeři.

Jo a ty fabulace o věku si nech od cesty ty rádoby dospěláku.

na příspěvěk reagoval pravdovravny, Gyorgy

Uživatel JohnnyBane smazal svůj příspěvek.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

JohnnyBane

JohnnyBane (hodnocení, recenze)

8HitBoy

Alone in the dark určitě to je pravda, Far cry jsem bohužel nehrál hru ani neviděl film tak nemůžu soudit ale Silent hill (hra) je moje srdcovka a film zkazil co se dalo proto pro mě  "ostuda"

NoxArt

NoxArt (hodnocení, recenze)

Peam

Rozhodně! Pro mě je to červené, na tenhle film nedám dopustit. Atmosféra hutná, že by se motorovkou dala krájet. Nádherný vizuál, herci, příběh ... a u finální scény jsem zůstal chvíli zírat. Hru jsem nikdy nehrál, problém s tím nebyl.

Navíc imho vlajková loď toho, že i podle hry jde udělat skvělý film.

Škoda toho pokračování

Peam

Peam (hodnocení, recenze)

Jedička byla a je originální. Krásná atmosféra, člověk musí při sledování zapojit mozek, kamera supr a i herecké obsazení supr. A teď? Návrat do Silent Hillu mě dost sklamal. Christophe jim neměl dávat žádný autorský práva. On sám chtěl i natočit pokračování, ale byl ve vězení..Je mi to líto a bez trojky bych se klidně obešel. Ať Gans točí další originální filmy.
Btw. Silent Hill by si zasloužil větší hodnocení. :) 

na příspěvěk reagoval Janko_Vlyrd, NoxArt

playboxguest

playboxguest (hodnocení, recenze)

Jestli bude trojka, kéž jí opět dostanou na starost pánové Gans a Avary, jináč nástin na konci dvojky by nebyl pro další film špatný, Sean Bean hledající Radhu Mitchell na Tichém Kopci, to vůbec dle mého měla být už story druhého filmu...

Perth

Perth (hodnocení, recenze)

Dneska jsem si první filmový SH připoměl (před cestou do kina na druhý) a nedá mi to sem nenapsat, že je to jeden z nejlepších hororů bez zbytečných infarktových lekaček, s šíleně hutnou atmosférou a skvělým zpracováním (od prolínání světů, stvoření, hudby... až po výkon nejmladší herečky) co jsem kdy viděl. Tak nějak si představuju survival horor.

Bohužel pro diváky neznalé Silent Hillu docela chápu, že první (možná i druhé) shlédnutí bude působit zmateně, protože v tomto světě je vše tady opravdu komplexní a ne vše je divákovi úhledně naservírováno. Proto asi aktuálních 67%, no snad si druhý počin povede lépe i u lidí, kteří hry neznají.

yinloveyang

yinloveyang (hodnocení, recenze)

Viděno před týdnem. Musím říct, že mám lepší horrory než je tento, ale na to, že jsem byla na začátku filmu k tomuto typu horroru skeptická a myslela si, že půjde prostě o horror plný stvůr, tak mě skutečnost překvapila. Ke konci filmu jsem byla už filmem naprosto pohlcená. Pro mě velice dobrý film. Před druhým dílem se ještě jednou na film kouknu.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Akira777

Akira777 (hodnocení, recenze)

PetrVabruscak: Tak proč myslíš že zmizela temná Alessa a při tom bylo u Sharon. A navíc on sám je fanoušek Silent Hillu, ale zkus se orpavdu zeptat lidí co to hráli.

PetrVabruscak

PetrVabruscak (hodnocení, recenze)

Akira777: To mi uniklo, že se převtělila. Já prostě pochybuju, že režisér dělal film jen pro ajťáky.

Akira777

Akira777 (hodnocení, recenze)

PetrVabruscak: A jedna poznámka kdyby opravdu ty dvě byli mrtvé tak pro temnou Alessu nemá cenu se vtělovat do Sharon a odjet s Rosou pryč.

Akira777

Akira777 (hodnocení, recenze)

jarkolar: Tak tohle už se dá snad odhadnout ve filmu. Sharon je tkaová světlá strana Alessy. Protože když jí to začalo táhnout k Silent Hillu tak jí v podstatě tam chtěla zatáhnout temná strana Alessy.

jarkolar

jarkolar (hodnocení, recenze)

Můžu se zeptat, proč to vůbec tu jejich holku táhlo k Silent Hillu a proč tam taky nakonec zmizela? Já hru nehrál a taky jiný  info o tom nemám ,ale pořád nechápu, co měla jejich dcera společnýho s mrtvým těžařským (nebo jakým) městečem ...

Akira777

Akira777 (hodnocení, recenze)

PetrVabruscak: Tak víš co já nejsu úplný expert an Silent Hill ale jsou tací kteří hráli i hru a řekjí že nejsou ty dvě po smrti tak je běž opravit.

PetrVabruscak

PetrVabruscak (hodnocení, recenze)

Akira777: Vždyť těla zmizely do jiný dimenze jako ty těla, co nikdy nenašly :D Praštit? Vždyť tě může zabít i to, když se praštíš o nízkej strop a bude ti krvácet do mozku.

Akira777

Akira777 (hodnocení, recenze)

Ramirez85: Ano to se tak dá říct, ale jak jsem psal Harry se třeba vrátil. A prosím tě myslíš že když čelem s pasem prašítš hlavou do volántu tak zemřeš? To nemá logiku, kdyby neměa pás dejme tomu, ale měla. A navíc těla nemůžou zmizet.

Související novinky

Metal Gear – první Solidní videoherní adaptace?

Metal Gear – první Solidní videoherní adaptace?

31.08.2012

Videohry jsou obrovský byznys, který se zisky vyrovná filmovému. Hollywood se proto úporně snaží něco z toho vytřískat. Už dlouhá léta. Bohužel, nedaří se. Kvalitní herní adaptace sečtete na prstech… (více)

Del Toro vs. Gans: Kráska a zvíře

Del Toro vs. Gans: Kráska a zvíře

15.02.2012

Včera jsme se divili nad soubojem tří různých Sněhurek. Inu, je tady další pohádka na roztrhání. Tentokrát Kráska a zvíře. Loni jsme viděli (nebo spíš neviděli) zmodernizovanou verzi Beastly, nedávno… (více)

Christophe Gans mění plány

Christophe Gans mění plány

30.03.2008

Onimusha se odkládá. Adaptace videoherní samurajské fantasy se už rýsovala ve velmi konkrétních konturách (Takeši Kaneširo v hlavní roli, stanovený rozpočet, lokace i termíny natáčení), ale několik… (více)

Šermíři R. E. Howarda nastupují

Šermíři R. E. Howarda nastupují

13.01.2008

Obrovské zklamání z tržeb Zlatého kompasu (srovnatelné s rozčarováním z vlažného přijetí Superman se vrací, takže se vážně pochybuje o pokračování) a následné urychlené odsunutí Inkoustového srdce … (více)

Reklama

Reklama