Reklama

Reklama

Silent Hill

  • Francie Silent Hill (více)
Trailer 2

Rose, která má smrtelně nemocnou dcerku, se chopí poslední šance a vydá se za starou léčitelkou. Bohužel však zabloudí do tajemného a opuštěného městečka jménem Silent Hill, kde nakonec svou holčičku ztratí. Rose se při jejím hledání stále hlouběji zaplétá do ponuré historie města, které je mrtvé jen na první pohled. V temných koutech totiž něco číhá… a nemá to zrovna dobré úmysly. Silent Hill je ve světě počítačových her jednou z nejpopulárnějších herních sérií survival hororů, do níž patří např. i Resident Evil. Silent Hill však nestaví na zombies a roztrhaných vnitřnostech, mnohem raději diváka straší po vzoru klasických japonských hororů a představuje mu monstra jak z deníčku nejslavnějších kubistů. Výsledkem je vysoce originální herní koncept, který učaroval i Rogeru Avarymu (scénárista Pulp Fiction), který se rozhodl sepsat scénář, s podporou autora původní hry, Akiry Yamaoky z Konami. Silent Hill režíruje Christophe Gans, zodpovědný za Bratrstvo vlků. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 090)

Fr 

všechny recenze uživatele

Domů, domů! SILENT HILL !! Je tedy čas vydat se na cestu!.... Bavila mě vizuální stránka se zajímavou kamerou. A parádní zvuk! Díky zpracování si vobčas opravdu připadám jako ve hře a navíc mě to podpráhově nutí si ji zahrát. Seděl mně vypravěčskej styl, protože jsem ochotnej přimout postupný odhalování tajemství na úkor krve (dočasně!) a nesmyslnejch vražd. A za odměnu se mi dostalo pravdy... ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Christophe Gans natocil snad jako prvni (doufam, ze ne posledni) bezchybnou herni adaptaci. Herni serii znam, ale hral jsem pouze jednicku, jeste v dobe PSone, ale i tam byla dokonala atmosfera, ktera nechybi ani v samotnem filmu. Skvele vizualni hratky s prichodem temnoty, kdy film nabira vzdy 100% tempo. Bezchybne herecke vykony, hlavne Radha Mitchell zarila, Sean Bean nedostal moc prostoru. Jednou bych urcite chtel videt Silent Hill HD, musi byt zase o neco vetsi prozitek s vybornych efektu a originalniho zpracovani mestecka Silent Hill. 10/10* Nejlepsi herni adaptace.. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Rád vyhledávám nové lokality pro trávení dovolené, ale Silent Hill v tomto směru jednoznačně neuspělo. Počasí nic moc, žádné moře na dohled, obchody bez zboží a ani ti bubáci se svým bububu a huhly huhly nejsou kdovíjakou atrakcí. Nemohu s klidným svědomím napsat, že jsem se tam nudil, protože ty dvě hoďby uběhly celkem svižně, ale mě moc nebaví zamotávání lidí do ostnatého drátu ani upalování čarodějnic a když to srovnám s tím výletem na Kokořín ... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Gans určitě dobře věděl, že u herních adaptací musí mít forma vždy drtivě navrch před obsahem (aby dala zapomenout na jeho plytkost) a proto hned od začátku zaútočil působivým vizuálem hornického města duchů, či chcete-li popelavého předpeklí. Jenže párkrát zazní siréna, dozpívá Johnny Cash, Pyramid Head dokončí noc velkých nožů a přechází se ke geologii. A ta je, jak už kdysi správně řekl Andy Dufresne, naukou o čase (přemrštěná stopáž) a tlaku (víček na zavření očního krámu). Když se k tomu přidá, že motiv černovlasé pobledlé holčičky mstící na sobě kdysi vykonaná příkoří je již vyčichlý jak zvětralé saké a linie luštěninového Seana vykazuje zbytečnost prodejny slunečníků v Silent Hillu, je výsledkem sice zaznamenání hodná, ale úlitbou mainstreamu rozmělněná rozpačitost.. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Největším kladem tohoto hororu je rozhodně Alice Krige, která si krade film doslova sama pro sebe. Bohužel další klady se hledají jen těžko. Christophe Gans se opět ukazuje jako režisér, který ač má všechno dokonale promyšleno, nedokáže všechny prvky svázat dohromady. Dobrá, trochu přeháním, samozřejmě že je tu ještě plno povedených věcí, jako příklad uvedu hudbu (zakomponování do záběrů ale ne vždy funguje), monstra, výpravu... Jenže současně je tu plno prvků, které zasluhují kritiku. Podle toho, co uvádějí tvůrci hádám, že filmu hodně chybí vlastní invence. Tvůrci se báli přijít s něčím novým a tak raději dali na rady fanoušků, což se neukázalo jako dobrý nápad. Máme tu také plno rušivých elementů - manžela, tajný spolek a hlavně přihlouplý pohyb kamery, která se až moc soustředí na nohy postav. Nic ve zlém, ale co funguje ve videoherních sekvencích nemusí fungovat ve filmu a právě Silent Hill to dokazuje. Na druhou stranu jsem byl paradoxně spokojen se statickými záběry z dálky, které jsou jak vystřižené z herních survival hororů (i když ve filmu jsou většinou aplikovány pomocí podhledu nebo v rámci normální výšky dospělého člověka). Hodně jsem se těšil na vizuální stránku snímku, neboť obrázky (i trailer) slibují opravdu mnoho, úžasná výprava a filtry však právě díky zvýše zmíněnému moc nefungují. Jistě, najde se tu pár povedených záběrů (pozor, teď opravdu nemluvím o scénách), ale bohužel je jich naprosté minimum. Silent Hill je ukázkou špatně povedeného řemesla, kde jednotlivé segmenty /krom hrozného scénáře/ fungují, ale jejich spojení není na dobré úrovni. Shrnu to trapným slovem nuda, ale monstra potěšila. Videohře tenhle shit nesahá ani po hranu obalu. [TOP 19/11 60%] ()

Galerie (62)

Zajímavosti (31)

  • Film vznikl podle stejnojmenné videoherní série japonské firmy Konami. (Reiniš)
  • Pro vytvoření kulis samotného městečka Sillent Hillu použili výtvarníci mimo jiné i fotodokumentaci z opuštěného města Černobyl po nehodě v Černobylské jaderné elektrárně. Zdrojem inspirace byly i fotky z Hirošimy po shození atomové bomby. (Divočák)

Související novinky

Metal Gear – první Solidní videoherní adaptace?

Metal Gear – první Solidní videoherní adaptace?

31.08.2012

Videohry jsou obrovský byznys, který se zisky vyrovná filmovému. Hollywood se proto úporně snaží něco z toho vytřískat. Už dlouhá léta. Bohužel, nedaří se. Kvalitní herní adaptace sečtete na prstech… (více)

Del Toro vs. Gans: Kráska a zvíře

Del Toro vs. Gans: Kráska a zvíře

15.02.2012

Včera jsme se divili nad soubojem tří různých Sněhurek. Inu, je tady další pohádka na roztrhání. Tentokrát Kráska a zvíře. Loni jsme viděli (nebo spíš neviděli) zmodernizovanou verzi Beastly, nedávno… (více)

Christophe Gans mění plány

Christophe Gans mění plány

30.03.2008

Onimusha se odkládá. Adaptace videoherní samurajské fantasy se už rýsovala ve velmi konkrétních konturách (Takeši Kaneširo v hlavní roli, stanovený rozpočet, lokace i termíny natáčení), ale několik… (více)

Šermíři R. E. Howarda nastupují

Šermíři R. E. Howarda nastupují

13.01.2008

Obrovské zklamání z tržeb Zlatého kompasu (srovnatelné s rozčarováním z vlažného přijetí Superman se vrací, takže se vážně pochybuje o pokračování) a následné urychlené odsunutí Inkoustového srdce … (více)

Reklama

Reklama