Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prasátko Wilbur mělo být jako nejslabší utraceno. Hvězdy mu jsou ale nakloněny, a tak se v poslední chvíli objeví pomoc v podobě holčičky Fern, která se ho ujme, krmí ho, opatruje a povídá si s ním. Když začne škola, musí ho Fern prasátko nechat u příbuzných na venkovské farmě, pravidelně ho však navštěvuje. Je ráda, že se má čile k světu, netuší však, že hravý a roztomilý Wilbur skončí o Vánocích jako sváteční šunka. Prasátko, které se stále víc bojí budoucnosti, malované cynickým krysákem Templetonem v černých barvách, se spřátelí s laskavou pavoučicí Šarlotou, která si udělala pavučinu u stropu stodoly. Ta mu slíbí, že se šunkou nestane, a do velké pavučiny vetká nápis Skvělé prase. Ten vzbudí senzaci, která přitáhne spoustu zvědavců a novinářů. Nebezpečí je sice zažehnáno, ale jen na krátký čas. A protože čas uzení se blíží, odhlasují zvířata další nápis. Slovo Úchvatné sice také vyvolá nadšení, ale už ne tak velké. Je jisté, že pokud má být Wilbur zachráněn, je potřeba přijít s něčím novým. A tak Fern podstrčí farmáři leták, který zve na soutěž pro zemědělce. Cena je lákavá, a tak farmář přihlásí Wilbura do soutěže o nejlepší prase. Konkurence je však veliká a Šarlota, která s Templetonem a Fern Wilbura doprovází, hledá poslední vhodné slovo, které by mu pomohlo… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Nevěřila bych, že to kdy řeknu, ale fakt jsem skoro brečela, když umíral pavouk a samozřejmě to nebyl nikdo jiný než Šarlota. Musím uznat, že co se týče příběhu nic moc, ale ty slova, co ve filmu byly řečeny, byly strašně krásné. A jak tkala pavučina v noci, za svitu měsíce na níž byly rosy..to byla krásná podívaná. Nádherný příběh (ani bych to nenazvala pohádkou) pro myslím si, děti každého věku včetně těch dětských duší v dospělých. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Sviatočné dopoludnie na Angelike pokračuje tak tu pripravme dačo aj pre malých vegetariánov, hovoriace zvieratá na farme robia plány aby ich kamaráta prasiatko nedali do Vianočných klobások, myšlienka pekná, pre deti určite celkom milé, no keby dali zvieratá napríklad do pralesa a tam ukázali ako bojujú za život by sa mi to určite pozdávalo viacej .... ()

Reklama

IsaacNewton 

všechny recenze uživatele

Obyčejné prasátko, v obyčejné vesnici s obyčejným příběhem... Milá Dakotka, krásná zvířátka a nemoc holčičky, které se říká dětství...A k tomu roztomilé zcela obyčejné prasátko a zvenku ošklivý leč uvnitř krásný pavouk Šarlota. Milá hudba Dannyho Elfmana a doktor Beau "generál Lendry" Bridges. Prostě obyčejný milý příběh s obyčejným průměrným hodnocením. ()

Beatle 

všechny recenze uživatele

Jak se to vezme. Je to proste standartni film pro deti, kterym pak bohuzel ve vyssim veku nevymluvite, ze prasatka opravdu nemluvi. Jinak je to moc hezky pribeh. Sice malinko klise o prasatku, ktere je vyjmecne a vsichni ho miluji (myslim, ze film Babe uz hodne z nas spatrilo), ale jinak prinasi uplne novy pohled na pavouky. Ne ze bych se jich kvuli tomu prestala stitit, ale rozhodne je to ukazuje v lepsim svetle nez jen jako "vysavace rozlozenych vnitrnosti much" :)...ale co se obsazeni tyce, divak si nemuze stezovat..jen me porad nedochazi, co tam dela Dakota Fanning..od mimozemstanu k mluvicim prasatkum ale asi neni dlouha cesta ;) ()

dawe04 

všechny recenze uživatele

Pohádka o neobvyklém přátelství mezi pavoučicí a prasátkem. Roztomilé, vtipné, rozhodně NE nudné a zároveň nenásilně poučné. Už dlouho jsem neviděl film s mluvícími zvířaty, který by na mě udělal jakýkoli dojem. A přes mou arachnofobii děkuji Julii Roberts za propůjčení tomu ošklivému pavoukovi ohromného charisma, které odteď možná zachrání nejednoho osminožce od mojí ruky. Jistě, je to naivní a dětsky poučné, ale podáné tak laskavou a kouzelnou formou, že čtyři hvězdy si Pavučinka zaslouží. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (17)

  • Z bezpečnostních důvodů byly kopie snímku převážené do kin pod falešným názvem „Bacon“. (imro)

Související novinky

Drew Barrymore je rozmazlená čubka

Drew Barrymore je rozmazlená čubka

17.06.2007

Vlažné přijetí Šarlottiny pavučinky je důkazem, že mluvící zvířata ve stylu Prasátka Babe už nikoho nezajímají. Ve studiu Walt Disney to však někdo očividně nepochopil ;-). Jinak by Raja Gosnell… (více)

Reklama

Reklama