Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prasátko Wilbur mělo být jako nejslabší utraceno. Hvězdy mu jsou ale nakloněny, a tak se v poslední chvíli objeví pomoc v podobě holčičky Fern, která se ho ujme, krmí ho, opatruje a povídá si s ním. Když začne škola, musí ho Fern prasátko nechat u příbuzných na venkovské farmě, pravidelně ho však navštěvuje. Je ráda, že se má čile k světu, netuší však, že hravý a roztomilý Wilbur skončí o Vánocích jako sváteční šunka. Prasátko, které se stále víc bojí budoucnosti, malované cynickým krysákem Templetonem v černých barvách, se spřátelí s laskavou pavoučicí Šarlotou, která si udělala pavučinu u stropu stodoly. Ta mu slíbí, že se šunkou nestane, a do velké pavučiny vetká nápis Skvělé prase. Ten vzbudí senzaci, která přitáhne spoustu zvědavců a novinářů. Nebezpečí je sice zažehnáno, ale jen na krátký čas. A protože čas uzení se blíží, odhlasují zvířata další nápis. Slovo Úchvatné sice také vyvolá nadšení, ale už ne tak velké. Je jisté, že pokud má být Wilbur zachráněn, je potřeba přijít s něčím novým. A tak Fern podstrčí farmáři leták, který zve na soutěž pro zemědělce. Cena je lákavá, a tak farmář přihlásí Wilbura do soutěže o nejlepší prase. Konkurence je však veliká a Šarlota, která s Templetonem a Fern Wilbura doprovází, hledá poslední vhodné slovo, které by mu pomohlo… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Neskutečný dětský peklo, ve kterým hnusný pavouk zachraňuje prase s ,,roztomilým" kukučem před zabijačkou tím, že udělá nějaký nápis z pavučiny. Divný, říkáte si? Tak si k tomu připočtěte ještě další protivný zvířata, neskutečně vlezlou Dakotu Fanning a skutečnost, že se tam každej tváří jakou pecku, že to nenatočili. Ne vážně nenatočili. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Scénář sice (tradičně) podceňuje dětského diváka a valí mu morality a poučení do hlavy palicí, ale všechno ostatní je velice povedené. Efekty jsou vynikající, zvířata tedy opravdu vypadají jako živá, jejich interakce s živými herci je také bez nedostatků. Skvělá je i hudba. Český dabing vás sice připraví o skoro všechna známější jména ze seznamu v záhlaví, ale jinak patří k těm povedenějším. S původním anglickým dabingem ovšem stejně laťka stoupne až na slušných 70%. ()

Reklama

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Rozkošná hláškující zvířátka, výborný výkon Dakoty Fanning a dobré triky. Ano, je to film spíše pro děti s jednoduchým přímočarým dějem a pár zápletkami, ale má své kouzlo. Jen je trochu škoda, že Elfmanova úžasná hudba se pořádně rozjede až ke konci. Úvodní a závěrečné animované titulky krásně dokreslují infantilnost celého filmu. *** Ve zkratce: Krysa vítězí! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Od amerického spisovateľa Elwyna Brooks Whitea som bohužiaľ neprečítal ani knihu o myšiakovi Stuartovi Littlovi a ani tú o malom prasiatku Wilburovi. Zrejme sa už ku tímto literárnym titulom asi ani nedostanem. Nevadí. Videl som však hollywoodske filmové spracovania oboch týchto diel. No a musím priznať, že omnoho viacej na mňa zapôsobila "Šarlotina pavučinka". Jednoduchý, detský príbeh, v ktorom sú hlavnými hrdinami rozprávajúce zvieratá žijúce na peknej farme, je nádherne vizuálne spracovaný. Miestami som v tom cítil ľahký závan burtonovskej poetiky. *** ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Jasné, že na Babe to nemá, ale deti, ktorým je to predovšetkým určené spokojné budú. Zvierat je tu plná farma, vždy kecajú o dušu a prasiatko je sympatické aj keby nepovedalo za celý film ani slovo. Nápad s pavučinami mi príde taký divný a zvláštny ako pripadal všetkým obyvateľom mestečka, ale prečo nie? Z môjho pohľadu pozerateľný priemer, ale ak mám hodnotiť objektívne podľa žánru a detského či rodinného pohľadu, tak sa musím prikloniť k slabším štyrom hviezdam. 70%. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (17)

  • 47 čuníků se vystřídalo v roli pašíka Wilbura. Každé bylo "specialistou" na něco jiného. Jedno se umělo mazlit, jiné zase třeba chodit správně určeným směrem... (Pumiiix)
  • 3 miliony dostala za film hlavní lidská hrdinka, teprve třináctiletá Dakota Fanningová. (Pumiiix)
  • Snímek byl z větší části natáčen v Austrálii, kde ale nebylo to správné roční období. Proto štáb musel nasprejovat ekologickou barvou všechny stromy na podzimní odstín. (imro)

Související novinky

Drew Barrymore je rozmazlená čubka

Drew Barrymore je rozmazlená čubka

17.06.2007

Vlažné přijetí Šarlottiny pavučinky je důkazem, že mluvící zvířata ve stylu Prasátka Babe už nikoho nezajímají. Ve studiu Walt Disney to však někdo očividně nepochopil ;-). Jinak by Raja Gosnell… (více)

Reklama

Reklama