Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dnes se můžete těšit na Pohádku pro pamětníky o daru Třetí sudičky v režii Vojtěcha Štursy. Je každému přisouzen v životě díl. Je každému dáván do vínku los. Ten na něj vyhraje, ten nepochodí. Tomu krása a tomu ošklivý nos… Princ (J. Kolařík) dostal při narození od sudiček (M. Barušová, H. Kružíková a V. Fialová) do vínku tři dary: bohatství ducha, laskavé srdce, ale i ošklivou tvář. Když však královský syn dospěje, je to právě jeho podoba, jenž mu brání, aby se zalíbil krásné, ale bezcitné princezně Daniele (A. Bogušovská), po které touží. (Česká televize)

(více)

Recenze (23)

Gig 

všechny recenze uživatele

Pěkná pohádka o vínku, sudičkách a hrou s osudem. Trochu hanketovská a to mám rád, kdy si osoby vhozené v děj kladou otázky. Příbřh může mrazit jen lidi, co znají bolest osudu, umí ji přijmout či s ní bojujou. Kdo nezná bolest z osudu a nikdy s ní nebojoval, nepochopí. Možná trochu patetická pohádka, ale má v sobě mnohá moudra - ach matko, proč jsi mě porodila. Nevíš jak trpím a trpíš i ty. ()

Tommassi3 odpad!

všechny recenze uživatele

"Ach matko, proč jsi mě takového porodila ?!" Vyšeptané duo Štursa, Šimková s brněnským studiem na Bouzově ušilo pohádku temnou a toužící se vzepřít klasickým vzorcům tak mocně, až mnohý divák málem neodhalí, o jak pomýlenou unylost vlastně jde.. Osobně mě nejvíc irituje, když víc než třetinu skriptu tvoří hesla a říkačky.. Příšerná rádoby filohádka bez jediného padoucha.. ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Tak tuto pohádku jsem už strašně moc dlouho neviděl, a nebo si to pletu s jiným filmem o třech sudičkách... Ale docela, jsem byl i potěšen jejím znovu uvedením. Pohádka o veliké lásce, která přemáhá nepřízeň osudu, od scénáristky Boženy Šimkové a režiséra Štursy byla sama o sobě tak za slabé tři, a to jen za výkony všech těch brněnských herců, v čele s Vlastou Fialovovou, jednou z nejvýraznějších temnějších hereček. To bylo tak jediné světlé pozitivum z celého tohoto filmu. Jen za ateliéry a dekorace určitě ne, možná ještě za kostýmy. Interiéry co jsem si všiml se natáčeli na pravém pohádkovém hradu Bouzov. ()

Bart 

všechny recenze uživatele

Ani nemusíte vidět přední brněnské herce, abyste poznali, že pohádka byla natočena v brněnské televizi. Méně kvalitní barevný filmový materiál, chudé dekorace a valná část děje natáčená v ateliéru. V tomto duchu se nese většina počinů z brněnské a ostravské televize, i když samotná kvalita dílka bývá lepší. Hvězdička navíc za výkon Dramomíry Hofmanové v roli královny. Jinak bych dal dvě. ()

Hanule411 

všechny recenze uživatele

Czech fairytail as an 80’s dark fantasy film. Já musela. Tohle mi prostě nedalo. Pohádka svým vzhledem zaujala, ale postavy se rozjímaly do hloubky svých i druhých duší až příliš. Velká řada myšlenek a mouder se tímto ponurým a temným příběhem tahá až do samého konce. Tím neříkám, že to je špatně, ale místy jsem je ani nevnímala a nevyznala se v nich. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se na hradě Bouzově. (rakovnik)

Reklama

Reklama