Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rodinná komedie Jana Jílka vypráví příběh pilota Ondry (V. Preiss), který své ženě Kateřině (J. Preissová) opatřil zahraniční rekreaci a slíbil, že se v té době postará o jejich dceru, pětiletou Katušku. Ta však odmítá chodit do mateřské školky a Ondrovi tím způsobí právě v období leteckých zkoušek velké nesnáze. Nezbývá, než aby si Ondra bral Katušku sebou do práce. Brzy mu přijede na pomoc babička (V. Fabianová), jenže s sebou přiveze i malého bratrance Honzíka. Potíže vrcholí, muž si vyslouží dokonce podezření z nevěry s letuškou (N. Konvalinková). Tenhle zmatek vyřeší snad jen návrat Kateřiny… (Česká televize)

(více)

Recenze (10)

kingik 

všechny recenze uživatele

Obraz socialistické rodinky, kde tatínek létá v povětří (doslova), maminka létá kdovíkde (obrazně) a jejich holčička nechce chodit do školky (fakticky), má prvky vyprávěcí originality. Nečekejte, že dobrá herecká jména spasí vše, když vtip nevylezl. Na místo činu se sjedou dvě babičky - jedna hořekuje a je stižena hypochondrií, druhá nedá dopustit na své slepice, které neváhá převézt do města a dočasně je ubytovat ve vaně. Malý televizní film nachází oporu v hereckých jménech, komediální lehkosti ani tak ovšem není schopen dosáhnout. Čím to, že to celé působí zmateně, ukřičeně a divně. Charaktery postav jsou značně nevěrohodně posazeny. Úsměvně působí pilotování dopravního letadla, Preiss usiluje o to stát se kapitánem, má před sebou zkoušky, a s dcerou na zabití má až svatou trpělivost. Preiss ale zkušeně uhraje i nástrahy scénáře. Paní Fabiánová je druhý velký kalibr a její kreace nesnesitelné babizny je výrazným přídavkem, ačkoliv její "návaly" už působily trochu trapně. Zbytek herců se nedokázal prosadit, herecky i komicky disponovaná Preissová je v příběhu jen na začátku a na konci, divák byl tedy ve větší míře ochuzen o autenticitu, která pramenila z obsazení herců, kteří i v civilním životě tvoří manželský pár. Zub času je znát citelně, divák je nucen smířit se s černobílým formátem a tristním zobrazením míst jako je letiště a školka, kdy je vše vyřešeno papundeklem. Hudečkova režie nemá sílu věčně zelených evergrýnů, je ale dobré, že i zapomenutý tv film vyplul ze zapomnění a připomenul tvorbu sedmdesátých let, která na duchaplné počiny byla poměrně skoupá. 4/10 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Holka modrooká a ono je v čiernobielej verzii. Tak to má aký k*rva zmysel, to si mám tie oči dokresliť fixkou? A to človek len kvôli modrookej Preissovej chcel vidieť. 😞 ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Strasne hloupy, trapny a prehravany pokus o komedii. Zachranuje to snad jen trio krasavic Preissova, Konvalinkova a Hlavacova. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Moralizační úsměvný televizní snímek o správné výchově svého potomka. Jednoduše řečeno je dějově vyobrazen dopad rozmazlování malého dítěte, v tomto případě, otcem. Přísnost matky naopak poukazuje na nutnost tohoto výchovného skutku. Příběh je postaven dobře, avšak něco takového natočit jako televizní inscenaci je spíše neúcta k dokonalému námětu. Tohle mělo být zpracováno jako celovečerní úsměvná, ne-li přímo bláznivá, filmová komedie se vším všudy. Jako televizní studiový počin spíše vyznívá coby záznam podivnosti hodna spíše na divadelní prkna. Takřka nic nepobaví, i když snaha je. Herci hrají dané charaktery tak jak mají, čímž vyniká preciznost vzniklých konfliktů a ztřeštěností. Ale to je asi tak vše. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Náhodou je to dobrá komedie. Mohlo tam být méně křiku, ale jinak se mi to líbilo. Ne, že bych to musel vidět zase. Frackovi bych urval hlavičku a zahodil. ()

Aniki 

všechny recenze uživatele

CT3 v těchto dnech reprízuje starší české inscenace a tv filmíky. Zatímco některé nepostrádají spoustu dobrého humoru a drží si určitou kvalitativní úroveň, tento snímek k takovým rozhodně nepatří. Slaboučké. ()

Reklama

Reklama