Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V této epizodě kriminální minisérie čeká na Jana Kanyzu v roli majora Bohuslava vyšetřování tří vražd, které spolu zpočátku zdánlivě nesouvisejí… Vyšetřující tým opět doplní kapitánka Mazancová (V. Cibulková). Ve svém bytě byl nalezen slepý drogový dealer Hes, který kdysi zavinil smrt mladé dívky. Její matka, paní Arnoštová (S. Stašová), si právě odpykává trest, neboť se mu pomstila a způsobila jeho slepotu. Druhou mrtvolu objevují kriminalisté doslova po kouskách, části těla zabalené do igelitu nalézají v řece i jinde a trvá dlouho, než zjistí totožnost mrtvého muže. A poslední, kdo se stal obětí vraždy, byla jedna velmi zvídavá sousedka. Do případu je vtažena i dcera majora Bohuslava, vozíčkářka Lenka (K. Březinová). Co spojuje mrtvé a jak spolu souvisí vraždy, spáchané na různých místech a v různou dobu? I když se tento případ podaří dvojici kriminalistů vyřešit, velkou radost z toho nemají. Totiž, jak říká kapitánka Mazancová, pachatelem byl zpočátku slušný člověk… (Česká televize)

(více)

Recenze (49)

Tosim 

všechny recenze uživatele

I když samotné vyšetřování mě nezaujalo, případ je dobře zamotaný a vztahy Mazancové a Bohuslava a Bohuslava a jeho dcery se mi jevily jako nosné a vůbec mi nevadily. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

První půle k nepřežití. Zmatečné postavy, předvídatelný vývoj souvislostí ústící v absolutně nelogické zvraty. Řemeslo trpí, špatně je prakticky všechno. Od druhé poloviny ultimátní komediální nátřesk plný WTF kupených s neomylnou kadencí. Jen to asi nebyl záměr... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dýchavičná Vilma nedá schody, Clooney Kanyza nedá cigaretu z huby, vrah nedá prostor fotbalu s kotětem a podplukovník Stropnický je špatný z toho, že mu nedá Vilma.. Bezzubá, bídně natočená a až příliš na náhodu spoléhající detektivní historka. Konec se žárovkou byl jak z Columba - on osobně by při něm v nevěřícím úžasu spolkl doutník.. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Mírně podprůměrná detektivka, která si rozhodně nezasloužila tak skvělé herecké obsazení. Ústřední duo Kanyza - Cibulková bylo vynikající. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Taková normální televizní detektivka se zajímavým obsazením, ale poněkud překombinovaným scénářem, který spoléhá na „náhodu“ daleko více, než jsem schopen v tomto žánru tolerovat. Navíc oběti jsou lidé, kteří si svůj osud z pořádné části zasloužili, nebo si ho vyloženě vykoledovali, a sotva se našel někdo, kdo by jejich smrti litoval. Proto i otázka, kdo je vrah, zůstala spíš intelektuálním cvičením, než že by na odpovědi nějak záleželo. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Televizní detektivka s pár dobrými momenty. Strašně mě tam sral Stropnický, špatnej herec. Zato Kanyza a Schmitzer ok. Dokoukal jsem to, ale bylo takové to "najedl jsem se, ale nepochutnal jsem si." ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Poslední detektivka ze série o majoru Bohuslavovi - po zcela debilním druhém filmu se vrátili tvůrci ke scénáristovi Šulcovi a výsledkem je alespoň mírně podprůměrná detektivka. Kanyza sice celou dobu vypadá, jak kdyby si k filmu odskočil z natáčení Hospody, ale vrátila se Mazancová v podání Cibulkový a je to obrovský plus. Jednak jí to sluší (což poznamená v úvodu filmu i výrostek Hugo... teda Kotek) a druhak byla jediná celou dobu rozumná. Milostná linka je tradičně špatná (major se chová jak ješitnej debil) a během vyšetřování případů je pplk. Kadlec celou dobu otravnej svojí nesmyslnou nedůvěrou ve svojí vlastní podřízenou. Ale přesto to tak nějak celý v rámci možností funguje a happy endu se dočká i dcera na vozíčku. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Podprůměrná detektivka, pro mě zajímavá jen jednou pražskou lokací, kterou jsem často chodíval ( a přepadení by mě tam úplně nepřekvapilo... ) ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Slušná televizní kriminálka, kde děj svižně ubíhal, stále se něco dělo a i když motiv první vraždy byl dosti zvláštní (i když to rozčilení chápu), dobře jsem se bavil. Závěr mě vyloženě potěšil, pro mě byl nepředvídatelný. Postavy byly výborně obsazené, přestože někdy herci-kriminalisté mluvili příliš strojeně. Kvalitní film, jakých na našich obrazovkách příliš mnoho nevidím. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší z Bohuslavovi serie. :-D Závěrečné rozuzlení se mi líbilo, a ta chemie a neustálé rytí Cibulkové s Kanyzou, to funguje. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Třetí závěrečný díl z volné trilogie detektivek s Janem Kanyzou jako majorem Bohuslavem je zcela bezesporu nejlepším dílem. Konečně je zde napětí, akce, pořádné pátrání a závěrečné řešení nespadne detektivům jen tak do klína, ale musí se o něj zasloužit sami. Z celé série jediná pořádná detektivka. Rok výroby 2005! ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Průměrná televizní detektivka. Není napínavá a je vlastně jedno jak skončí. Alespoň ti herci hrají jak mají. 60% ()

venison 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála hodně vydařených českých novodobých detektivních inscenací, kterých je v současnosti jako šafránu.. ()

Reklama

Reklama