Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zbierka prác režiséra Spikea Jonzea obsahuje videoklipy:

"California" - Wax
"Sure Shot" - Beastie Boys
"Drop" - The Pharcyde
"Cannonball" - The Breeders (co-directed by Kim Gordon)
"Sabotage" - Beastie Boys
"Da Funk" - Daft Punk
"What's Up Fatlip?" - Fatlip
"Undone (The Sweater Song)" - Weezer
"Praise You" - Fatboy Slim (Directed by the Torrance Community Dance Group with Roman Coppola)
"Feel the Pain" - Dinosaur Jr.
"If I Only Had a Brain" - MC 900 Ft. Jesus
"Sky's the Limit" - The Notorious B.I.G.
"Weapon of Choice" - Fatboy Slim
"Buddy Holly" - Weezer
"Elektrobank" - The Chemical Brothers
"It's Oh So Quiet" - Björk (juditik)

(více)

Recenze (6)

Dadel 

všechny recenze uživatele

Kolekce klipů a dokumentů Spikea Jonze. Narozdíl od Gondryho velkolepých mozaik jsou Jonzeovy klipy velmi levné, postavené na nějakém originálním nápadu. Z těch zajímavějších vybírám: Wax-California - Hořící muž utíká na autobus, aniž by mu kdokoli z kolemjdoucích věnoval pozornost. Velice úsměvný kousek. Weezer-Buddy Holly - Populární klip vypadající jako z nějakého sitcomu z 50. let. Beastie Boys-Sabotage - Populární klip vypadající jako z nějakého krimiseriálu z 70. let. Natočeno během skutečného silničního provozu. Zde je ve verzi nezmrzačené cenzurními zásahy MTV. Daft Punk-Da Funk - Další legrační kousek o chodícím psovi s nohou v sádře a magneťákem. Fatboy Slim-Praise You - Jakési domácí video zachycující skupinu amatérských tanečníků v obchodním domě. Dinosaur Jr.-Feel the Pain - Dva chlápci hrají golf v ulicích Manhattanu a mlátí lidi golfovýma holema. Fatboy Slim-Weapon of Choice - Další populární kus s Christopherem Walkenem tančícím a poletujícím v hotelové lobby. Chemical Brothers-Elektrobank - Gymnastický závod, kde právě absolvuje své vystoupení Sofia Coppola (!). Musím uznat, že je fakt dobrá (a její dublérka taky:) Bjork-It´s Oh So QuietSkvělé muzikálové číslo. Předzvěst Tance v temnotách.______________Bohužel dokumenty na druhé straně disku nejsou moc zajímavé, uvítal bych místo nich víc klipů. viz také: Chris Cunningham, Michel Gondry, Stéphane Sednaoui, Mark Romanek, Jonathan Glazer, Anton Corbijn. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Dost jsem uvažoval o čtyřech hvězdách, ale tenhle chlápek si pět zaslouží, byť ze tři klipy na disku mě moc nevzaly. Jeho síla tkví zejména v tom, že přijde vždy s něčím, co ještě nikdo před ním nezkusil. Pak se není co divit, že se na něj ceny jen sypou a je považován za nejlepšího videoklipového režiséra všech dob. Jedním z prvních klipů je California od Wax, která údajně vznikala bez jakékoli postprodukce ("prostě ho zapálil a nechal běžet"). Nejslavnějšími kousky pak jistě Praise you, za něž si odnesl tři ceny MTV včetně té za nejlepší taneční choreografii:); Weapon of Choice - 6 cen MTV a pravidelné umisťování na čele historických žebříčků a pak samozřejmě Sabotage od Beastie Boys - pastiš na kriminálky 70. let, zejm. Starskyho a Hutche. It's oh so quiet je klipem, který Björk prosadil v hitparádách USA a UK. atd atd... ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Na druhém disku je takový krátký klípek o tom, jak na protilehlých chodnících kráčí dívka a chlapec. Napodobují své pohyby. Až nakonec přijde dosti morbidní zakončení. To musíte vidět;-) ()

AdaMM 

všechny recenze uživatele

povedené klipy, některé dokonce moc: třeba daft punk nebo fatboy slim... pro milovníky videoklipů - klidně si to zaokrouhlete na plných pět hvězdiček :) ()

Horak 

všechny recenze uživatele

Vzdy originalni Spike Jonze, vynikajici klipy k vynikajici muzice. Nesouhlasim s Dadelovym hodnocenim druheho disku, uz jen ten uvodni filmecek s paralelne bezici dvojici joggeru, ktery me vzdy znovu dokaze rozesmat, dokument o silenem choreografovi amaterske tanecni skupiny, ktera se stala slavnou diky jednomu z nejslavnejsich videoklipu 90.let - Praise You a mnoho dalsiho. Prave Spike Jonze je reziser, ktery definitivne zviditelnil a proslavil videoklip jako plnohodnotnou filmarskou disciplinu. ()

Reklama

Reklama