Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva agenti CIA jsou přivoláni do Rumunska, aby zde odhalili pozadí podivných únosů. Obětí jednoho zmizení se stal i syn amerického velvyslance. Poté, co se nepodaří předat výkupné, je nalezeno tělo oběti nabodnuto na kůl uprostřed jednoho nechvalně proslulého chrámu. Mizení lidí se začalo odehrávat po skončení archeologického bádání v oblasti. Vše nasvědčuje tomu, že při pracích byla narušena hranice mezi nynějším světem a dávno v zemi uloženým zlem. Zlo je vypuštěno ze svého podzemního úkrytu, kam bylo před několika staletími uvězněno. Legenda opět ožívá (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (30)

curunir 

všechny recenze uživatele

,,CELÝ TENTO HROZNÝ PRÍPAD JE AKO POVIEDKA OD EDGARA ALLANA POEA." __ Tento druh filmov si vždy rád pozriem i keď od nich žiadne veľké umenie nečakám. Po zhliadnutí Gargoyla som si len neveriacky povedal: Tento film má len 23%? Samozrejme, že ako i jeho ,,kolegov" aj jeho trápia rôzne nešváry kde logika pár krát silno zaškrýpe. Gargoyl má však aj množstvo kladov - predovšetkým atmosféra (síce nie bohvieaká, no iným filmom z tohto súdka zase úplne chýba), obomletý ale fungujúci príbeh, obstojné efekty ale hlavne fantastickú HUDBU (soundtrackom by som nepohrdol) za ktorú by sa nemusel hanbiť hociktorý z popredných filmových skladateľov. Trocha mi vadil mierne uponáhlaný záver a akože vtipná možnosť pre pokračovanie, aj tak som bol minimálne za 3*. A keďže je film v žánri vlastne svetlou výnimkou (oproti nedávno videnému Kyklopovi je Gargoyl Forrest Gump), nemám nič proti aby som ešte mierne neprilepšil. Zrejme najlepší film Jima Wynorského. 3.5* ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Chvilku mi trvalo (po přehlédnutí titulku: Rumunsko 2004), než jsem zjistil, že se nejedná o osmdesátkový horror (hlavně na začátku ta potvora nevypadala moc pixelově, tudíž jsem ji bral, že je dělána stop-motion animací). Jinak klasický snesitelný příběh (jakých jsou stovky) o mýtickém démonovi, který se ukáže jako skutečný. Oddechovka, nestěžuji si, dokonce mě dostala i jedna lekačka v kostele. Škoda, že tvůrci nevyužili více krásné rumunské přírody, o gore efektech raději pomlčím (dobře, utržená hlava docela šla, ale nabízel se větší masakr v přímém přenosu). Vetřelčí vajíčka mě rozesmála! Prostě Wynorski, no... ()

Reklama

gumli 

všechny recenze uživatele

Videl so už tri filmy s tymýto obludami,ale tento bol z nich asi najhorší.Ani scenár nebol najlepší,obluda vypadala ako vymodelovana z hliny alebo z plastelíny.No je pravda,že zasmiať sa pri tom dá.Tu vôbec nejde o to,že je to produkt skupiny B,na tom filme nie je dobré nič.Začína sa to síce dobré,kdesi v 16.storočí v Rumunsku,ale za pár minút už to nestojí za nič.O dialógoch už ani nehovoriac.Len pre ortodoxných milovníkov takýchto filmov. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Velký Jim a malý Michael ve své další pecce, tentokrát v, do Rumunska zasazené, variaci na monster téma. Bohužel je to legrace jen tak na půl, Jim se až moc snaží být vážný, navíc naprosto nepochopitelně nenutí herečky odhalovat ňadra, čímž automaticky snižuje můj přísun hvězdiček. Technicky je to samozřejmě bída s nouzí, ale kvůli dokonalým trikům se na to snad nikdo nedívá. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jakmile příběh nějakého filmu začíná v Rumunsku roku 1532 a hraje v něm sekáč Paré (a ještě k tomu pod režisérskou taktovkou Wynorského), nemůže to být špatný film. A taky, že ne. Jeden z těch tak špatných, až si je dokonale užijete. A já si ho užil. Parého i ty dvě buchty, kolek kterých se motal. Že tam lítaly nějaké digitální okřídlené opice? Skoro jsem si ani nevšiml :-). A až si budu někdy kupovat kuši, chci rozhodně rumunskou. Ona mu ji hodí nenataženou, on ji chytí již nataženou. Dokonalý výrobek. A jsem velmi rád, že mé hodnocení pozvedlo celkové hodnocení filmu o celé jedno procento (na 27). ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama