Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva agenti CIA jsou přivoláni do Rumunska, aby zde odhalili pozadí podivných únosů. Obětí jednoho zmizení se stal i syn amerického velvyslance. Poté, co se nepodaří předat výkupné, je nalezeno tělo oběti nabodnuto na kůl uprostřed jednoho nechvalně proslulého chrámu. Mizení lidí se začalo odehrávat po skončení archeologického bádání v oblasti. Vše nasvědčuje tomu, že při pracích byla narušena hranice mezi nynějším světem a dávno v zemi uloženým zlem. Zlo je vypuštěno ze svého podzemního úkrytu, kam bylo před několika staletími uvězněno. Legenda opět ožívá (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (30)

kombajn 

všechny recenze uživatele

Tohle nejde ani nazvat béčkem. Místo škatulky akční sci-fi bych film zařadil spíš do krabičky "nechtěné parodie". Už jen fakt, že Gargoylové jsou stvoření jako skřeti s křídly, mají DNA podobnou jako netopýři a k tomu se klubou z vajíček ne nepodobných těm z Vetřelců... Efekty mizerné i do televize. Film je prošpikovaný nudnými a nesmyslnými dialogy a scéna ve které agenti CIA pátrající po únoscích syna vlivného muže vejdou do kostela a restaurátorka, která je vidí poprvé se jich zeptá, jak pokračuje konkrétní případ je opravdu drsným důkazem. Nebo digitální fotoaparát nalezený na hřbitově. Agent jej zvedne za pomoci tužky, aniž by jej zapnul, řekne že tam jsou ještě nějaké snímky. Opravdu diletantský pokus o film, který by propadnul i v TV po půlnoci. Tu hvězdičku dávám ze to, že jsem se mnohokrát u filmu zasmál a mnohokrát kroutil hlavou nad neschopností tvůrců (zcela jistě to nebylo tvůrčím záměrem)... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Co se týká filmových triků, jsme na mrtvém bodě. Kostýmek monstra by mě nevylekal ani na Halloweenské párty po 12ti pivech a vlastně vše, co mělo monstrum na sobě, vypadalo naprosto směšně (gumově). Vajíčka z nichž se mělo narodit nové pokolení byly zřejmě myšleny a navrženy podle samotného Aliena – jenže zcela bez úspěchu. Výkony amatérských herců byly naprosto, ale naprosto otřesné. Chaotické navazování děje a nesmyslné prvky v něm mě přiváděly k zoufalství. Gargoyle si létá v pohodě po městě a zabíjí lidi, ale nikdo ho nevidí, je rychlejší než auto, naprosto mu nevadí kulky ze samopalů (no mohl bych pokračovat). ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1532 terorizoval obyvateľov rumunskej roľníckej dediny pekelný netvor. Okrýdlená, krvilačná beštia. Za pomoci kňaza sa im ho podarilo zneškodniť. Jeho telo vrhli do jamy v zemi a zavalili obrovkým balvanom. Po takmer päť sto rokoch sa toto démonické stvorenie preberie k životu a začne zabíjať nič netušiacích ľudí. Vždy keď sa americkí filmári vyberú točiť film do niektorej post komunistickej krajiny vo východnej Európe, vznikne z toho hlúpy, lacný brak. Presne tak je to i v tomto prípade. * ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Skúste trošička zaexperimentovať pri sledovaní tohoto umeleckého veľdiela a puste si jednotlivé kapitoly na vašom dvd v náhodnom poradí, ak náhodou niečo zopakujete aj dvakrát, nevadí. Dokonca je tu šanca, že to bude vyzerať lepšie ako v originálnom zostrihu, len treba mať trošku šťastia, ja som ho mal a tak možem smelo vykúzliť tu jednú hviezdičku... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Chvilku mi trvalo (po přehlédnutí titulku: Rumunsko 2004), než jsem zjistil, že se nejedná o osmdesátkový horror (hlavně na začátku ta potvora nevypadala moc pixelově, tudíž jsem ji bral, že je dělána stop-motion animací). Jinak klasický snesitelný příběh (jakých jsou stovky) o mýtickém démonovi, který se ukáže jako skutečný. Oddechovka, nestěžuji si, dokonce mě dostala i jedna lekačka v kostele. Škoda, že tvůrci nevyužili více krásné rumunské přírody, o gore efektech raději pomlčím (dobře, utržená hlava docela šla, ale nabízel se větší masakr v přímém přenosu). Vetřelčí vajíčka mě rozesmála! Prostě Wynorski, no... ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama