Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V. Galatíková coby vypravěčka uvádí hranou pohádku o třech bratrech (R. Kuba, O. Havelka a F. Renč), kteří byli chudí a zdědili po svém otci jen kosu, kohouta a kocoura. Přesto svou chytrostí dokázali svoje dědictví dobře zpeněžit. Veselá pohádka je variací na známý Kocourkov. (Česká televize)

Recenze (14)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pohádka pro hodné dítko před odpoledním schrupnutím. O úroveň výš než tvorba druhé poloviny devadesátých let. Zaujme pochopitelně především Petr Nárožný ve své typicky cholerické roli - tentokrát zabarvené silně do pitoma. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdo nezná kosu, kohouta a kocoura, je nepochybně hlupák. Do absurdna hnáno, třeba bylo v téhle pohádkové zemi hloupé království někde, kde běžně znali klokana, ptakopyska a bumerang. Každopádně, závěr je, že pokud máte dostatečně velkou sumu, můžete být klidně i mizerný hospodář a chronicky nezaměstnaný, stejně můžete žít z toho, co máte pod polštářem a nemusíte pracovat. Krásné, že nás pohádky naplňují takovým optimismem. Po hvězdě za ta živá zvířata a sympaticky důvěřivého krále, tohle zpracování mě nijak nenadchlo. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Herci hráli na půl plynu a to je na této pohádce vidět. Kostra příběhu je stále stejná, vždy záleží jen na tom, jak to herci, pod tktovkou dirigenta zvládnou. Kdo by tehdy čekal, že z F. Renče vyroste tak veliký režisér. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Té Věře Galatíkové tady ten čepeček tak nesluší. :-( Taky Havelka lépe hraje ty podrazácké a škudlivé bratry, než hodné, vtipné a moudré. Celou zábavu tak nakonec obstarávají Nárožný a rádci. Poprvé je to ještě zábavné, a i ten Rostislav Kuba to slušně uhraje, podruhé to poněkud zavání opakováním (a Havelkovi to hraní moc nejde), nakonec už je to prostě nuda a Renč je absolutní herecká šmíra. Jinak pánové, kteří obdrží za bezcenné kusy věcí tisícinásobek jejich ceny a nedokážou si udržet peníze, ti tedy měli z pr.dele kliku a nějak sympatičtí mi nejsou. ()

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mini pohádečka o třech bratřích, kteří jeden po druhém chodili do Hloupého království prodávat svoje po otci zděděné dary. Král jako Petr Nárožný a jeho komorník Vlastimil Bedrna byli bezkonkurenční :). Pohádkovou vypravěčku ztvárnila Věra Galatíková. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pohádka o hloupých lidech, jako by se v ní odrážela dnešní doba. Jedni jsou hloupí a nakupují draze to, co je (skoro) zadarmo. Druzí jsou sice vychytralí a snaží se napálit hlupáky a vytáhnout z nich peníze za (skoro) nic. Protože jsou ale hloupí, tak peníze brzy utratí a opět nemají nic. Petr Nárožný je roztomilý a na pohádku lze jednou za čas i koukat. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně povedená pohádka zcela v zajetém stylu cyklu Stromu pohádek. Na krátkém prostoru rozehrává příběh tří synů, kteří po tátovi zdědí kosu, kohouta a kocoura. Protože neumí hospodařit, musejí se vždy vydat do světa, přičemž vždy přijdou do hloupého království, kde za spoustu peněz prodají své dědictví. Na závěr se samozřejmě naučí hospodařit a ještě k tomu se divák dozví, jak vzniklo království Kocourkov. Jedna z těch opravdu povedených a zábavných pohádek, samozřejmě především díky Petru Nárožnému v roli hloupého krále. Zaujme hodně mladý a herecky zcela toporný dnešní režisér Filip Renč. Hudba: Ladislav Štaidl & Pavel Krejča ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebýt Petra Nárožného, který hrál hloupého, přihlouplého nebo minimálně natvrdlého či přitroublého krále mnohokrát - a režiséři dobře věděli, proč ho do těchto rolí obsazovali, asi bych se vydal o hvězdu méně. Právě on tuhle pohádku rozsvítil. Mě osobně bylo vždy sympatické i mladé herectví Ondřeje Havelky. Jinak je to samozřejmě obyčejná pohádka, která se ani nesnaží být neobyčejná, a tak je celá natočená ve studiu, což jí nepřidává. ()

Reklama

Reklama