Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Budete chtít raději zemřít, než se ráno probudit! Mladá lékařka Beatriz nastupuje do prestižní psychiatrické léčebny specializující se na hypnózu. Zanedlouho je jedna pacientka nalezena mrtvá. Beatriz pátrá po příčinách jejího úmrtí. Jeden z těžce postižených pacientů ji začíná našeptávat, že v léčebně nemusí umírat pouze pacienti. Kdo bude další v pořadí, lékař nebo pacient? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (25)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

...Jak krátká je cesta mezi životem a smrtí. Někdy jste v pokušení udělat krok a přesvědčit se sám. Je tak snadné zemřít... Tak tady mě španělé vyloženě zklamali. Film naprosto bez napětí a atmosféry. Jediným světlým bodem je sympatická Cristina Brondo. Chtěl bych upozornit, že snímek Hipnos rozhodně není hororem. Když už tak jakýmsi psychologickým "thrillerem" kterej si ale hraje na něco víc než na co ve skutečnosti má. Opravdu strašně utahanej a nezáživnej film. 1hvězda. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tvůrci zde stvořili opravdu podivnou směsici snových pasáží, halucinací a erotického jiskření. Divákova mysl musí být po celou dobu jeho trvání v obrovském střehu, protože rozeznat skutečnost s fikcí je opravdu těžký úkol. Tedy hlavně když z toho začne režisér postupem času dělat skutečný guláš a vlastně popírá vše, co jsme měli možnost vidět před půlhodinou. Tento film staví právě především na podivných halucinacích, které jsou ovšem mnohdy velice pěkně ztvárněny co se kamerových záběrů a triků týká. Bohužel jejich smysl jaksi většinou vyšumí do ztracena. Tohle je právě důvod proč samotná atmosféra snímku je tolik nerovnoměrná což je na jednu stranu dobře, jenže nudné pasáže zde zcela převyšují ty zajímavé. Pokud se tedy nebudeme bavit o ženských přednostech hlavní herečky. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

I vás bude celí čas prenasledovať myšlienka, čo znamenala preboha ta úvodná scéna, ktorá s nasledujúcim dejom nemá absolútne nič spoločné. Jednoduchý dej z vizuálne zaujímavo koncipovanej psychiatrickej liečebne, kde sa pacienti neliečia, ale umierajú, je ku koncu pozmenený v štýle veľkého zvratu – neprekvapí, aj to tu už bolo. Má to svoj hypnotický nádych, len čo je pravda. A aj vysvetlenia úvodnej scénky sa dočkáte – a možno budete reagovať tak ako ja. So zdvihnutým obočím a „No tak dobre. Ďalší podpriemer mám za sebou.“ ()

Orthank 

všechny recenze uživatele

Ale no tak...nechať odhaliť pointu už na začiatku filmu, to sa u podobného psycháča jednoducho nepatrí. A to nám ešte do hlavy režisér hustí koláž nezmyselných prestrihov, a šteklivých scén, aby nás prefíkane zmiatol. To očakávanie, ktoré tkvie vo vyvrátení môjho predpokladu sa v závere odrazu stalo zdrojom maximálneho sklamania. Škoda, a pritom to malo tak sľubnú atmosféru. ()

Met... 

všechny recenze uživatele

Škoda... Začínalo to opravdu slibně a já si nadávala, jak je možné, že mi tento film utekl, když jsem vyhledávala horory s podobnou tématikou. Ale asi tak po čtvrt hodině jsem si říkala "co to sakra je?!". Nevěděla jsem, jestli jsem náhodou nudou neusnula a nepřeskočila nějakou část filmu... Takový guláš halucinací, snů, erotických scén... Usnout mě to tedy nenechalo, zajímalo mě, jak takový slátanina může skončit... Díky dívatelnosti na hlavní herečku, slibný začátek, zajímavé obrazy, nedávám odpad. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Film měl premiéru na Filmovém festivalu v Bruselu 2003, kde získal třetí místo v kategorii Nejlepší film. (Terva)

Reklama

Reklama