Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Budete chtít raději zemřít, než se ráno probudit! Mladá lékařka Beatriz nastupuje do prestižní psychiatrické léčebny specializující se na hypnózu. Zanedlouho je jedna pacientka nalezena mrtvá. Beatriz pátrá po příčinách jejího úmrtí. Jeden z těžce postižených pacientů ji začíná našeptávat, že v léčebně nemusí umírat pouze pacienti. Kdo bude další v pořadí, lékař nebo pacient? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (25)

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Velice slabé. I když jak už je známo, tak české překlady či názvy filmů jsou opravdu klenotem a kolikrát bych autorům, co filmy pojmenovávaj dal pěstí. Ale jinak tento film je tak slabý, že ho zkrátka nic nezachrání. Film jede pod slavnějším kouskem Prokletý ostrov a hodí Beatriz do cvokárny, kde později zjišt'ujete že všechno není tak jak se zdá a že nakonec je cvok ona, ale to jsem odhadoval už dávno během filmu. Za to u Prokletého ostrova jsem to netipnul, tak tady to bylo lehké. Po celou stopáž filmu žádné mega akce, krev či nějaký zvrat. Hlavní hrdinka neustále běhá a blbne, ale kde nic tu nic. Nuda! 30% ()

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: MARKÍZA = 16.2.2011 - Mám rád španielske horory a thrillery. Niekedy aj Almodovara, ale spomínané dva žánre viac ... A to aj vtedy keď podobne ako HIPNOS vykrádajú Lyncha prípadne IDENTITU. Nesmie im však chýbať to podstatné: filmárska invencia, dokonalé vizuálne stvárnenie a sexi herečka ktorá nemá zábrany ukázať svoje na prvý pohľad príjemné nahé telo :-). HIPNOS je po vizuálnej stránke skvelý a do detailov premyslený film, pohrávajúci si s kompozíciou záberov, ich takpovediac výtvarným riešením, perspektívou a umnou strihovou skladbou. Toto všetko povyšuje neoriginálny námet na príťažlivý divácky zážitok dokazujúci, že film - to je predovšetkým obraz. Čo môže potenciálnych divákov odradiť, je nezmyselný distribučný názov, odkazujúci skôr k "opusom" BRIANa YUZNAu. (18.11.2005) ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Tak v prvé řadě bych byl opatrný s označením horor a osobně bych se přiklonil k výstižnějšímu psychologický thriller. Režisér si pomocí boje fikce s realitou snaží pohrávat s hutnou atmosférou, ale když se dostává do úzkých radši ukáže ňadra některé z hereček a nevědomky tím prozradí svojí nemohoucnost ukočírovat spřežení, které si osedlal, čemuž se vzhledem k jeho dosavadním zkušenostem nedá příliš divit. Španělská „temná škola“ již zplodila tuny kvalitnějších snímků podobného ražení a u Hypnos se potýkáme pouze s bezinvenční podprůměrností. ps: téměř všechny dosavadní komentáře se zmiňují o jistých přednostech Cristiny Brondo, tudíž i já musím dodat, že ta paní má něco do sebe. ()

Orthank 

všechny recenze uživatele

Ale no tak...nechať odhaliť pointu už na začiatku filmu, to sa u podobného psycháča jednoducho nepatrí. A to nám ešte do hlavy režisér hustí koláž nezmyselných prestrihov, a šteklivých scén, aby nás prefíkane zmiatol. To očakávanie, ktoré tkvie vo vyvrátení môjho predpokladu sa v závere odrazu stalo zdrojom maximálneho sklamania. Škoda, a pritom to malo tak sľubnú atmosféru. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Španieli ma dokážu občas veľmi príjemne prekvapiť. Počas posledných rokov sa im podarilo vyprodukovať nejeden zaujímavý titul. Filmový režisérsky debut seriálového, televízneho režiséra Davida Carrerasa tiež nie je špatný, no priznám sa, že som predsa len očakával omnoho kvalitnejší, napínavejší, desivejší psychologický horror. Snímok "Hipnos" (Peklo začína na zemi) ma trocha sklamal, ale za jedno pozretie a dve nevýrazné hviezdičky to stálo. ** ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Film měl premiéru na Filmovém festivalu v Bruselu 2003, kde získal třetí místo v kategorii Nejlepší film. (Terva)

Reklama

Reklama