Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1991 seržant námořní pěchoty Tommy Santoro (James Marsden – X-men) věřil, že s vazbami své rodiny na organizovaný zločin už nemá nic společného. Z paměti vytěsnil i vzpomínky na svého zavražděného otce. Ale jedna nešťastná událost a návštěva FBI ho posílají zpět domů do jižní Philadelphie, aby tam čelil nejtěžší zkoušce svého života. Kdysi si přísahal, že se nikdy v životě nebude chovat jako jeho bratr Vincent (Brad Renfro) a bratranec Joey (Giovanni Ribisi-Zachraňte vojína Ryana). Ale teď - s jedinou možností jak zachránit svou rodinu - přijíždí domů… aby se stal ještě horším. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (53)

Fr 

všechny recenze uživatele

Potřeba něčemu věřit ho zavedla k mariňákům. Byl fakt dobrej mariňák, ale teď je potřeba vyřešit problémy v rodině. Vítej doma Tommy!.... . Mafiánskej film? Trošku jinej než bych čekal, tak nějak po americku a ze současnosti. Prostě mi tu chybí ta ,,stará dobrá" atmosféra. Herecký výkony, scénář i prostředí jsou na můj vkus dost obyčejný. Průměrnej film se zajímavým finále. Ani přemýšlet zde nemáte o čem. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Film utekl docela rychle, a já jsem po něm měla pocit, že v něm nebylo příliš mnoho "podnětů", kvůli kterým stojí za větší zapamatování. James Marsden se mi ve své roli dosti zalíbil, docela změna oproti Kyklopovi se slušivými brýlemi z X-Menů:) Docela mne překvapil Brad Renfro, u kterého jsem čekala, že bude hrát spíše stabilnější postavu. Film má slušný potenciál, ale viděla jsem tam z něho jen velmi málo, určitě má na víc. Asi nestojí za žádné velké, hloubkové rozbory, ale také bych ho hned neházela za hlavu. "Buď mi řekneš, o co ti jde, nebo si tady s kamarády koupíme jehněčí a půjdeme grilovat." ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Malý, nenápadný, ničím výnimočný, ale zato poctivý snímok. Slušný prírastok do rodiny mafiánskych filmov, kde majú u mňa svoje plusy najmä herci, scenár je síce poskladaný z pár osvedčených filmových šlágrov, no pomerne slušne zhutnený. A ku koncu dokonca nezaškodilo ani kúsok slušne zvládnutej akcie. 70%. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento film je jeden z veľmi pekných kúskov o novodobej mafii. Naviac je dosť hviezdne obsadený, od hlavných až po vedľajšie role. I keď koniec ma celkom prekvapil. Najviac sa mi tu páčil Giovanni Ribisi, pretože je to skôr komik, ale tu zahral skvelého mafiána. Giovanni Ribisi ma utvrdzuje v tom, že je geniálny herec, ktorý ma svojím hereckým talentom neustále prekvapuje. Príbeh síce neponúka nič moc nového, proste klasika mafiánčina a filmu prospievajú hlavne herecké výkony ostatných hercov. Doporučujem všetkým milovníkom mafie. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Prostředí 7/10/// +Giovanni Ribisi je drsnej mafián, slušná akce, trocha napětí, postavy, herci a především Piper Perabo, pro ní mám slabost -děsně nepřehledné, jak dějově tak postavy/// A není to tak zlé. Gangsterky a mafiánské filmy, přímo nevyhledávám, ale když už něco započnu, většinou mě to dokáže strhnout. Film sice nevítězí atmosférou, přesto že se o to snaží, ale získává body díky přesvědčivým herecký výkonům.Užíval jsem si to./// Celkem 70%/// ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Spíše než plnohodnotná gangsterka je film slabším akčním béčkem s minimem akce a nulovým vývojem postav či příběhu. Na jedno podívání neškodné. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nejde o mafiánku Pacinovského typu, napriek tomu je to gangsterka ako sa patrí. Nosnou časťou je vynikajúci a snáď životný výkon Ribisiho, ktorému je veriť úplne všetko. S tým podivným mastnovlasom je prototypom slizúňa a človeka, čo nemá rešpekt voči ľudskému životu. Príbehovo som taktiež spokojný s malým poučením, že polícia a mafia, to je jedna banda. Pirebo je tu kvôli tváričke. Tak, ako v Divokých kočkách, aj tu jej práca za barom robila problémy. Val Kilmer ako bočák pochodil veľmi dobre, jeho úloha bola splnená a herecky to zvládol veľmi dobre. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Já to vnímal tak trochu jak pokus o navázání na starou mafiánskou školu takovým způsobem, aby to bylo bližší i dnešní generaci. Proto se scénáristé nijak zvlášť nebabrali s invencí, ale dali dohromady pár klasických motivů a šikovně je spletli dohromady. Vznikl tak malý film, s druhosledovým obsazením, který fanoušky klasiky sice nenadchne, ale určitě neurazí. 60% ()

ladko 

všechny recenze uživatele

Na začiatok musím povedať, že veľa mafiánskych filmov som nevidel, preto je možno moje hodnotenie zdanlivo vysoké. Ale myslím si, že tento film si ho zaslúži. Príbeh má spád a veľmi ma prekvapili herci, na čele s vynikajúcim Ribisim a zabite ma, ale mne sa tam hodila aj Piper Perabo. Jediné čo by sa možno dalo vytknúť, je istá predvídateľnosť, ale mne to až tak nevadilo. ()

Ridick 

všechny recenze uživatele

no trosku zdlhave, ked uz nic ine radsej odporucam krycie meno donnie brasco. ale ma to daco do seba, hlavne sa mi pacil giovanni ribisi a val kilmer, aj ta akcia mala daco do seba, hlavne posladna scena. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Rozhodne som necakal druheho Kmotra, ze jo, ide len o hodne lacnu gangsterku , dej sa odohrava tusim v juznej Philadelphii. Tempo vsak plane, dialogy priserne, po polhodine nepocuvatelnew ....par znamych hercov ako Dennis Hopper, Brian Dennehy a Val Kilmer to uz nijak nezachranili ......5 % ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Dá sa povedať, že je to gangsteraka a myslím, že celkom dobrá. Škoda menšieho nasadenia, malého štýlu a postrádajúceho rozpočtu, vyzeralo by to oveľa lepšie a pridal by som minimálne jednu hviezdičku naviac. Inak je to dobre zvládnuté, len to prevedenie zaostáva. Ribisi je ako ulízaný mafián v kvádre dosť dobrý. Ostatní ušli aj keď už to nebolo ono. Škoda malých a zbytočných úloh Vala Kilmera a Dennisa Hoppera. 70% ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy z prostředí mafie, drog, gangů a podobně. Navíc tento mi opravdu sednul. Všichni herci podle mě zapadali do rolí naprosto skvěle a odvedli velmi dobrou práci. Ani na minutku jsem se u toho nenudil a těšil jsem se na každý další záběr. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Říká se co vás nezabije, to vás posílí. Možná je to pravda a možná ne." ... Dobře vybrané hlavní mužské trio Marsden & Renfro & Ribisi. Tihle tři herci mi přijdou svým hraním dost podobní a všichni se svým vzhledem hodí do rolí rváčů. Velká škoda, že Brad Renfro už si žádnou takovou roli nezahraje. ()

Reklama

Reklama