Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Chlapec Gordon Bombay se v rozhodující chvíli finálového hokejového utkání strefil do tyče, tím jeho tým přišel o vítězství. Tento stresující okamžik v něm zůstává až do dospělosti. Stal se z něj nadějný advokát, ale Gordon zůstává stále nevybouřeným mladíkem. Při řízení auta soustavně porušuje předpisy a za poslední prohřešek mu hrozí soud, jemuž se díky svému šéfovi vyhne tím, že musí odpracovat 500 hodin veřejně prospěšných prací. Jeho trestem je odejít na chudé předměstí Minneapolisu, kde má trénovat nejhorší chlapecké hokejové mužstvo místního okrsku. Nakonec se mu podaří získat si respekt svého týmu a začne je učit, jak vyhrávat. Získá sponzora a tým nazve Ducks. Sponzor ho ale nutí, aby porušil určitá pravidla, ale Gordon to odmítá, nenechá se vydírat a kráčí se svými svěřenci vstříc vítězství v juniorském šampionátu. (Nova Cinema)

(více)

Recenze (42)

golfista 

všechny recenze uživatele

Dětský hokej party "Kačerů" slaví úspěchy pod vedením svého mladého trenéra. Průměrná zábava na víkendová dopoledne. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Hokej bez pravidel ve slušné rodinné komedii, kterou si asi dost dopředu předplatili Anaheim Mighty Ducks. Mimo hokej je nejlegračnější asi školení o tom, co je Grónsko a co Island. 50% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $50,752,337Tržby Celosvetovo $55,700,000║ zo začiatku to prišlo s tými deckámi na dosť otravnú fádnu záležitosť potom sa to ustálilo a dalo ako tak dopozerať /45%/ ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Čistě sportovní filmy příliš nemusím, ale v odlehčeném žánru je tenhle hokej i při náhodných reprízách docela fajn. Kačerům z Anaheimu sice ani nadále nefandím, ale Emilio Estevez je sympaťák a ve své první pořádné roli se objeví i můj oblíbenec Joshua Jackson. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak nejako som si vždy hovoril, že si túto sériu konečne pozriem. Minimálne som bol zvedavý, či sa v "The Mighty Ducks" skrýva viac, než to čo tu bolo zrejmé na prvý pohľad. Príbehy športovcov, ktorí sú kompletné drevá, no dokážu zo seba nakoniec urobiť skutočné hviezdy je veľa. Tento je starší a venuje sa hokeju, no to je dokopy asi jediný zásadnejší rozdiel. No myslím si, že čo robí tento film o niečo zaujímavejší je jeho herecké obsadenie. Emilio Estevez je pre mňa veľmi sympatický ako tréner Bombay a je fajn, že sám si musí prejsť určitými momentkami, aby pochopil čo vlastne môže vybudovať a ako to môže docieliť. Decká v tomto filme sú tiež veľmi dobré a vedia do toho všetkého dať celkom dobrú dávku humoru. Hokejové zápasy sú možno miestami trošku pritiahnuté za vlasy, no nedá sa povedať, že by ma to nebavilo sledovať. Minimálne vďaka tomu, že film má svoj ústredný šarm a je vidno, že ho robili ľudia, ktorí chceli priniesť niečo, čo by mohlo dať dobrú lekciu do života deťom aj dospelým. Neviem či by som si to niekedy pozrel znovu, no miminálne za jedno pozretie som rád. Videl som aj, že mnohých tento film inšpiroval k tomu hrať hokej alebo sa posunúť vo svojom živote a pokiaľ to zvládol, tak super. Po príbehovej stránke sme to síce videli miliónkrát, no vďaka príjemnému šarmu a dobrým hercom to pre mňa fungovalo. Hodnotenie: B ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Průměrná komedie se všemi klady i zápory tohoto označení. Tudíž Vás čeká příjemný úvod a seznámení se s partičkou pouličních hokejistů, kteří se rozhodnou dostat výš. Po nadějném úvodu přichází stagnace v podobě výplachové nenápaditosti scénáristů a postupně odšumivšího humoru. Rovněž příliš morálně zaobalený závěr spíš kazí. Na jedenkrát ideál, víc nečekat. ()

Earl_23 

všechny recenze uživatele

Film, který mě přivedl k hokeji, za což mu moc vděčím. Dnes bych ho už asi tolik neocenil, tehdy jako malý jsem se ale moc bavil. Mimochodem, pěkná reklama pro Anaheim :-). ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Typický športový film so všetkými neduhmi tohto podžánru (hráči, ktorí dostávajú v každom zápase výprask sa behom sezóny tak zlepšia, že vyhrajú titul, rozhodujúci gól v poslednej sekunde, špinavé triky od trénera a hráčov najväčšieho súpera...), akurát že s deťmi, čo často neveští nič dobré. No má to aj pár dobrých momentov a celkovo to je pozerateľné. 50% ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Gordon Bombay (Emilio Estevez) je úspěšný právník, který v dětství hrával hokej za známý Minnesotský team Hawk. Kvůli trenéra, který hře dával až velký smysl života však s hokejem přestal a zbytek života se věnoval škole resp. kariéře. Když však jednoho večera řídí pod vlivem alkoholu, soud mu určí pokutu500 hodin veřejných prací - jakožto trenéra místního hokejového teamu. Soupisku však tvoří banda naprostých hokejových looserů a Bombayova těźká práce začíná... Ale jo... Docela povedená rodinná komedie 90.let se vším všudy, zejména však pro mladší ročníky. Hokej ve filmu nemá nějaká extra pravidla, ale přesto je natočen napínavé, mladí herci se snaží, Gordon zjišťuje přes počáteční odpor, že má své hráče vlastně rád... Na odpoledne na Nově, s dětmi, ideální záležitost. 3* I hate kids. They're barely human. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Z objektívneho hľadiska ide o tuctový športový rodinný film s príbehom tak priamočiarym a šablónovitým, že aj najmenšiemu decku musí byť jasné ako sa to celé skončí. Avšak Šampióni majú hneď niekoľko tromfov. Za prvé je to atmosféra a feeling prvej polovice 90tych rokov. Tento film bol natočený v dobe, kedy pojem rodinný film niečo znamenal. Hravá atmosféra, zručná réžia, príjemná hudba, výborné flashbacky, spomalené zábery a perfektne nasmímaný a zostrihaný finálny zápas. Šampióni sú predovšetkým o zábave a tento film bol pre mňa príjemným spestrením inak nudného dňa. 75% ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Disney mající v té době licenci a klub Anaheim Mighty Ducks se rozhodl zpopularizovat svůj tým. Vyprodukoval tak sérii rodinných sportovních komedií spíše pro mladší publikum. V té době jsem na to koukal jak blázen. Dnes už bych si to asi nepustil, ale pokud bych srovnal Šampióny a třeba mega blbiny co dnes Disney a potažmo Hollywood produkuje pod vlajkou rodinné/sportovní komedie, tak by vyhrály na nájezdy káčata a ještě by rozdala pořádné HITY (hit - tvrdý hokejový zákrok v mezích pravidel). ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ale jo, asi je to tím, že mám rád hokej, také tím, že je snímek vlastně takový pohodový a vy víte, že to musí dobře dopadnout. A no, Emilio Estevez rozhodně nic nekazí a ve své roli je prostě tak snesitelný, jak by jeho postava měla být. Navíc mám slabost pro Kačery, i když mám na mysli ty z Anaheimu. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Naivní film pro děti, nehorázné fandy hokeje, nejlépe obojí. 1) 34letý režisér Stephen Herek vyrobil snímek podle osvědčených provařených receptů. Námět, scénář, obsazení je přesně takové, jako divák očekává. 2) Film však má něco navíc. Nadšení a další emoce se na mě valily z obrazovky ve vlnách, jimž jsem nedokázal odolat. Ano, je to mizerný kýč, ale stejně jsem Káčatům fandil, smál se s nimi a dojímal se. Quack, quack, quack, quack, quack (v trefném českém překladu káč káč káč káč káč)! Protože mě už dnes takhle "dostane" jen málo snímků, přidávám hvězdičku k zaslouženým dvěma právě za to. 3) 30letý pěkný Emilio Estevez (trenér Gordon Bombay), převzal po otci (Martin Sheen) svůj chladný kukuč. 14letý Joshua Jackson (přemýšlivý Charlie Conway) je nejvýraznější dětská tvář. 4) Spousta faktických omylů a chyb mi jako neznalci hokeje nevadí, ani jsem uváděné nedostatky nezpozoroval. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Popravde niektore herecke výkony boli dosť slabé, aj keď vezmem do úvahy, že to hrali deti. Taktiež nie ideálny bol strih či logika, alebo pravdepodobnosť. Napriek týmto nedostatkom som si film pozrel celý a pozrem si aj druhy diel, ale na viac ako 2* to nie je. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Mě se to docela líbilo. Mám ráda tenhle typ filmů, kde zkažený dospělí jde vychovávat děti, kteří nakonec vychovají jeho. Možná je to klišé, možná je to skoro v každém druhém rodinném filmu, ale u mě to prostě funguje. Navíc hokej jako sport mám ráda, ráda na něj koukám a vždycky mě zajímal. O to vice mě to bavilo. Hlavní herec je sympoš (od začátku jsem si myslela, že je to brácha Michaela Douglase). Bylo tam trochu dramatu, trocha romantiky a napětí při hře. Za mě pohodový film na nudné odpoledne. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Právnik z Minnesoty, ktorý je zameraný na seba, je odsúdený na komunitnú službu koučovania mládežníckeho hokejového tímu. Fajn záležitosť pre deti. 5/10 ()

Reklama

Reklama