Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Chlapec Gordon Bombay se v rozhodující chvíli finálového hokejového utkání strefil do tyče, tím jeho tým přišel o vítězství. Tento stresující okamžik v něm zůstává až do dospělosti. Stal se z něj nadějný advokát, ale Gordon zůstává stále nevybouřeným mladíkem. Při řízení auta soustavně porušuje předpisy a za poslední prohřešek mu hrozí soud, jemuž se díky svému šéfovi vyhne tím, že musí odpracovat 500 hodin veřejně prospěšných prací. Jeho trestem je odejít na chudé předměstí Minneapolisu, kde má trénovat nejhorší chlapecké hokejové mužstvo místního okrsku. Nakonec se mu podaří získat si respekt svého týmu a začne je učit, jak vyhrávat. Získá sponzora a tým nazve Ducks. Sponzor ho ale nutí, aby porušil určitá pravidla, ale Gordon to odmítá, nenechá se vydírat a kráčí se svými svěřenci vstříc vítězství v juniorském šampionátu. (Nova Cinema)

(více)

Recenze (42)

sidzej 

všechny recenze uživatele

Z objektívneho hľadiska ide o tuctový športový rodinný film s príbehom tak priamočiarym a šablónovitým, že aj najmenšiemu decku musí byť jasné ako sa to celé skončí. Avšak Šampióni majú hneď niekoľko tromfov. Za prvé je to atmosféra a feeling prvej polovice 90tych rokov. Tento film bol natočený v dobe, kedy pojem rodinný film niečo znamenal. Hravá atmosféra, zručná réžia, príjemná hudba, výborné flashbacky, spomalené zábery a perfektne nasmímaný a zostrihaný finálny zápas. Šampióni sú predovšetkým o zábave a tento film bol pre mňa príjemným spestrením inak nudného dňa. 75% ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Vyloženě dětinských (prdících) rozjíveností naštěstí moc nebylo, a jinak se šablona kýčovitě průhledné sportovní storky (outsideři se semknou a zázračně zvítězí) nelišila od podobných dospěláckých pohádek. 100% sympaťákovi Emilia Esteveze, který si rychle uvědomil, že férové trénování "lůzrovského" týmu mu dá víc než neetická právnická praxe, nešlo nefandit – hlavně ale podle jeho metod a strategií nezkoušejte hrát reálný hokej! ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Takový obyčejný rodinný sportovní snímek o partě výrostků, ze kterých udělá v soudních procesech nikdy neprohrávající právník úspěšný tým, ke kterým se dostal vlivem trestu veřejných prací za řízení vozidla v opilosti. Inu, americký sen asi opravdu existuje. Použita je známá šablona, která už bohužel vynáší do popředí ohromnou dějovou předvídavost. Děti prostě hrají hokej, nejde jim to a doslova ztratili víru sami v sobě. Ale to by nebylo, aby nakonec bylo. Překonají veškeré překážky a nástrahy a světe div se. Jako úsměvný odpočinkový film pro celou rodinu snímek však nijak nestárne a i po tolika letech má stále co nabídnout. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Typický športový film so všetkými neduhmi tohto podžánru (hráči, ktorí dostávajú v každom zápase výprask sa behom sezóny tak zlepšia, že vyhrajú titul, rozhodujúci gól v poslednej sekunde, špinavé triky od trénera a hráčov najväčšieho súpera...), akurát že s deťmi, čo často neveští nič dobré. No má to aj pár dobrých momentov a celkovo to je pozerateľné. 50% ()

fisus 

všechny recenze uživatele

Rád jsem zavzpomínal na dětská léta.Ani nevím,kolik mi bylo,když jsem tohle viděl poprvně.A když přimhouřím obě oči,tak jsem se celkem bavil i teď.Fanoušky hokeje určitě potěšila účast opravdových hráčů dnes již neexistujícího celku Minnesota North Stats Basila McRae a stále ještě hrajícího Mika Modana. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu se objevil i nejúspěšnější americký hokejista všech dob Mike Modano. (Lembi4)
  • Ve scéně, kdy unikající hráč Kačerů i přes signalizovaný faul dá gól, měl být buď gól uznán, nebo měl být faulující hráč vyloučen, nikoli uznána jak branka, tak i udělen dvouminutový trest. (dandislav1991)
  • Aktéři tohoto filmu rádi používájí signál, kterému říkají "létající véčko". To je ovšem po hlubším prozkoumání jasné postavení mimo hru, což je vzhledem k tématu filmu (hokej) relativně komický fakt. (Peci)

Reklama

Reklama