Reklama

Reklama

Hlubinná hvězda šest

Trailer 2

Obsahy(1)

Jedenáct členů posádky výzkumné základny "Deep Star Six" žije už půl roku hluboko pod hladinou moře. Několik z nich se vydává na průzkum do záhadné podmořské jeskyně a zmizí beze stopy. Obrovský neznámý tvor zaútočí na základnu a vážně ji poškodí. Zásoby kyslíku se zmenšují a ti, kteří jsou ještě naživu, musejí o svůj život bojovat. (Guild Home Video)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (101)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Aspoň si Roger Corman mohol povedať, že sa toho po trikovej stránke od jeho Útoku krabích monštier veľa nezmenilo :) Keď vidíme veľké celky podmorskej hladiny a samotnej stanice, je všetko v poriadku. V interiéroch je to už podstatne slabšie, vrátane výkonov béčkových hercov. Dej sa v poslednej polhodine poriadne rozbehne, je aj poriadne krvavý, stále ale nemôže ísť o nič viac ako o guilty pleasure. Ak vôbec a film neodpíšete ako nepozerateľný brak. Sú aj horšie, samozrejme. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

11 šlo dolů a 2 se nakonec vrátili nahoru. Je zajímavé že zrovna v roce 1989 měli všichni potřebu prozkoumávat místo vesmíru oceánské dno. Propast je samozřejmě zcela jiný žánr, ale například Deep Star 6 je vcelku podobná Leviathanovi. Zásadní rozdíl je ovšem v tom že Leviathan má mnohem lepší herce, hlavně tedy duo Weller/Crenna. Deep Star Six je docela poutavým snímkem a určitě sympatickým béčkem, u kterého vás samozřejmě zajímá jak skončí a ani v průběhu sledování se divák nenudí. Ono zkoumat hlubiny oceánu má prostě něco do sebe. Škoda že v druhé polovině nastupuje splašený boj o přežití, kterému vládne nepovedené monstrum (nějaký druh kraba). ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Béčkový námet s produkcie Kassar / Vajna, ktorý produkovali Terminatora. Tento krát šliapli trochu vedla. Deep Star Six je béčko pripomínajúc votrelca s podvodným prostredím pripomínajúc Cameronovú Priepasť. Nie je to najhoršie, ako sci-fi béčko je to celkom fajn. Deep Star Six ma fajn prostredie, kulisy a aj príšera vyzerá celkom fajn, ale chýba tomu napätie a dobre postavy a to je predovšetkým hlavný rozdiel medzi klasikami s 80-tých ako Priepasť, či Votrelec. 55% - 3* ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Příšera byla povedená, takže je škoda, že se v záběru vyskytla tak dohromady dvě minuty za celý film. Všechno ostatní je sotva průměr, kdy tu třetí hvězdičku přidávám tak možná za to, že prostě mám rád podmořské filmy, ponorky a podobně, protože jinak si člověk na tento snímek za týden ani nevzpomene. 50% ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Chvíli je obluda tak velká, aby útočila na podmořsnou základnu nebo ze sebe setřásala všechny kalibry, chvíli tak malá, aby proplula úzkým průlezem. Přehlídka hlouposti postav, technických nesmyslů a klišé. Když to jako horor nezaujme ani v asi 12 letech, tak je něco špatně. Hororovější je i trpaslickej díl Zpátky do reality. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Podmorské scény boli natočené na Malte, v Rinella Tank vo Fort Ricasoli. (Arsenal83)
  • Pôvodný zámer na film dostal Sean S. Cunningham už v roku 1987, kedy ho napadlo, že toto bude prvý film, ktorý vyjde v sérii pripravovaných sci-fi/akčných filmov pod vodou. V samotnom roku vydania (1989) vyšli tak hneď ďalšie tri známe filmy s podobnou tematikou: Leviathan, Priepasť, Vládci hlubin. (Arsenal83)

Reklama

Reklama