Reklama

Reklama

Král Šamanů

(seriál)
  • Japonsko Shaman king (více)
Japonsko, (2001–2002), 24 h 32 min (Minutáž: 23 min)

Předloha:

Hirojuki Takei (komiks)

Hrají:

Megumi Hajašibara, Nana Mizuki, Romi Paku, Takehito Kojasu, Wataru Takagi, Júdži Ueda, Mami Kojama, Masaja Onosaka, Mika Doi, Šin'ičiró Miki, Susumu Čiba (více)
(další profese)

Epizody(64)

Obsahy(1)

Za jedné měsíční noci slyši Morty zvuky přicházející směrem od hřbitova. Setká se s podivným hochem, který, přesto že je obklopen duchy, vypadá šťastně. Když řekne tento zážitek druhý den ve škole, nikdo mu nevěří. Morty nevěří vlastním očím, když mu představí nového žáka ve třídě, Yoha, kterým je právě chlapec ze hřbitova.Yoh řekne Motrymu, že přišel do Tokya, aby se spojil s mocnými duchy. Morty zavede Yoha do muzea, kde je vystaven slavný meč, který v minulosti používal Amidamaru. Říká se, že z něj v noci padají slzy. Setkají se s Mosukem, duchem kováře, který jej ukoval.Morty se setká s Tao Lenem, šamanem, který je pod ochranou ducha čínského mistra v ovládání mečů. na rozdíl od Yoha se Tao Len zdá být nebezpečným. Tao Len roztrhne vedví vůz a prohlásí, že svět nepotřebuje jiného šamana, než jej. Tao Len pronese, že on bude králem šamanů.A tady začíná cesta plná dobrodružství a tajemství. (Damien1408)

(více)

Recenze (56)

kukkik 

všechny recenze uživatele

Jsem fanda anime a tohle mi příjde jako povedené. Český dabing se podle mého podařil na výbornou a vtip se ze seriálu neztratil. Za mě ++++ ()

seithas 

všechny recenze uživatele

Zopakované to, čo už sa už opakovalo nepočetné krát,ale napriek tomu, chytľavá hudba a vedľajšia dejová línia a flegmatizmus Yoh-a to zachraňujú. ()

groz122 

všechny recenze uživatele

Král šamanů coby Pokemoni trochu jinak si mě dostal především příběhem který se netáhne v řádu stovek dílů jako Ulice, ale můžete ho shlédnout během pár dnů. De vidět že starší japonské anime seriály vrací ránu. Jediné co bych vytknul jsou zbytečné zápletky v dílech takže bych z 64 dílů to zkrátil na polovic. S tím dokonalím příběhem a suchým humorem v seriálu ...--- 90% --- ()

Voorhees 

všechny recenze uživatele

Roztomilé anime pro mladší z nás, neříkám pro děti, ale tak 11-12 než budou dospělí na Naruta. Z pohlednu dítěte to je hodně dobrý, z mýho 17-ti letýho pohledu už to tak skvělý není. Ale taky to neni určené pro mě. ()

FunnyXis 

všechny recenze uživatele

Seriál mého mládí, doslova jsem ho hltal. Všechny postavy mi nějakým způsobem přirostli k srdci, od klidného Joe'a až po rádoby vtipného Choca. Dokonce i teď po téměř 10. letech když si tento seriál z nudy pustím k obědu, či večeři mi nepřipadá nějak trapný, nebo pro děti. Ba naopak mě baví stejně jako před lety. Bohužel jednu hvězdu srazím, jelikož to mohlo být ještě více vyladěné k dokonalosti, proto dávám 4/5 ()

Domca94 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě seriál mého dětství. Pamatuju si, jak jsem vždycky prosila rodiče, abych mohla zůstat déle vzhůru, protože dávali další díl. Věřím, že to asi není to anime, které fanoušci milují, ale mě to prostě stačilo. Pro děti se jedná o vynikající pořad, který neurazí a nezklame. ()

HarveyDent 

všechny recenze uživatele

Když už se mi přihodí, že si zapnu televizi a tam běží nějaký anime tak se divam jen z lenosti zmáčknout tlačítko na ovladači, ale pak to překliknu. Avšak ještě žádný anime pro děti mě nezujalo, tak abych se podíval do programu kdy bude pokračování. Zajímavý nápad s duchy a šamany mě aspoň na jednu řadu připoutal a myslím že z tohohle námětu by se dal udělat i dost dobrý hraný film v téhlé moderní době plné digitálních triků, ale samozřejmě pouze pro mladší 18..........možná 15 :-D...........ale pokémonům se to podle mě rozhodně nerovná tady je vidět aspoň náznak vtipu, napětí, apod. zatímco v pokemonech nenajdete ani to. ()

Lucilay 

všechny recenze uživatele

Nejoblíbenější anime mého dětství. Sice to bylo vždy velmi předvídatelné a Yoh nikdy nesměl prohrát (výjimka byla jednou), ale opravdu mě to bavilo. Komu by se nelíbilo mít vlastního ducha? Alespoň se přišlo pro jednou s něčím originálním. ()

Nayl 

všechny recenze uživatele

Na tomto seriáli som vyrastala a nemôžem si pomôcť, ale stále ho zbožňujem. Sledovanie ich cesty, získavanie nových priateľov a bojovanie proti nepriateľom som vždy milovala. Niektoré ich hlášky ma dostávali do kolien, preto sa mi Král Šamanů vryl hlboko do srdca. Najviac mi je ľúto, že nenatočili pokračovanie, ale už som sa po toľkých rokoch s tým zmierila. Tak "zobuď svoju dušu a temný oheň zhasni..." :) ()

heisy 

všechny recenze uživatele

Tohle dávali na Jetixu ve 21:00, po skončení dílu jsem musel jít spát, bylo mi tehdy asi osm. Nejdřív se mi to moc nelíbilo, ale pak mě to začalo bavit. Hrdinové mají kůl jména a říkají kůl věci ("Znič nebo budeš zničen" je nezapomenutelné.) Prostě pro osmiletého kluka to byla fakt dobrá zábava a znovu se na to koukat nebudu, to bych tomu asi musel dát míň hvězdiček, než domu dám teď. ()

eFOXsize 

všechny recenze uživatele

Zbožňovala jsemten seriál. Zamiovala jsem si grafiku, jména a příběh. Viděla jsem ho třikrát a pamatuji si, že mě neomrzel. Zváštní. Dodnes se mi líbí a ráda na něj vzpomínám. Máloco mě z animáků takhle okouzlilo. Chtěla jsem dokonce pojmenovat psa po hlavním hrdinovi a jeho duchovi (díky Merline, že to nevyšlo, už vidím jak na něj dneska takhle volám "Amidamaru Asakuro!" ) ()

Guran 

všechny recenze uživatele

Japonci jsou mistři v animovaných filmech. Jejich snímky obsahují spoustu fantazie a sci-fi příběhů. Král Šamanů je taková má vzpomínka na dobu Jetix, kde tento seriál vysílali a já si ho tenkrát hodně užíval. Suprový děj a zpracování. Druhá etapa sice už nebyla tolik dobrá, ale přesto patří tento seriál do mých nejoblíbenějších. Můj názor je také ale bohužel zkreslen tím, že jsem v životě zas tolik seriálů neviděl, poněvadž je nesleduji. ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele

Actually, Kráľ šamanov bolo moje prvé anime, ktoré som poctivo pozerala od prvého po posledný diel a asi i jeden z mála seriálov na Jetixe, ktorý rozprával kontinuálny príbeh. Nj, to boli časi, kedy som ako decko prišla domov zo školy, pustila Supermax / Fox Kids / Jetix a fičala na ňom do večera. Pretože tam skrátka bolo čo pozerať a mnohé z tých seriálikov by obstáli aj v skúške času (Život s Louiem, Co je Andy?, Třída číslo 402 apod., to sú dodnes absolútne srdcovky). Dnes už neviem, čo presne som na tomto seriáli tak milovala, či to bol hlavne úžasný humor, myšlienka alebo súboje, ale to je jedno, pocit ostal. Pocit, ktorý som mala pri poslednej scéne, keď oblohou letela kométa a zahrala titulná skladba... Zimomriavky. ()

AjáTka 

všechny recenze uživatele

Kdysi můj nejoblíbenější seriál spolu se špionkami, běželo to pro mě v ideálním věku, abych snila o tom stát se šamanem. :-D ()

wobufet 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený animovaný seriál plných super gagů. Každá postava má propracovaný charakter a jen podporují hlavní poselství seriálu " Ať jsi silný jak chceš, bez přátel nikdy nevyhraješ." I přes některá klišé si to 5* zaslouží. ()

Reklama

Reklama