Reklama

Reklama

Malá Velká Británie

(seriál)
  • Velká Británie Little Britain
Velká Británie, (2003–2006), 10 h 38 min (Minutáž: 25–30 min)

Hudba:

David Arnold

Hrají:

Matt Lucas, David Walliams, Paul Putner, Anthony Head, Joann Condon, Ruth Jones, Imelda Staunton, Rob Brydon, Geraldine James, Sally Hawkins, Indira Varma (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Ptáte se, jací jsou dnešní Britové? Co dělají? A proč? Tak to si nemůžete nechat ujít britský komediální seriál Malá Velká Británie. Původně to byla rozhlasová show, která se na BBC Radio 4 vysílala v roce 2001. Dva roky nato ji autorská a moderátorská dvojice Matt Lucas a David Walliams proměnili v neméně úspěšný osmidílný televizní seriál, po němž následovaly dvě další řady po šesti epizodách. Při surrealistickém putování po britských ostrovech budeme svědky rozličných situací, které jsou Britům důvěrně známé, a seznámíme se s celou řadou kuriózních postav a postaviček. Patří k nim kupříkladu Daffyd, jediný gay ve velšské vsi, teenager Jason, vášnivě zamilovaný do nejlepší přítelkyně své babičky, či transvestita Emily, toužící dělat samé „ženské věci“. Díky Lucasovi a Walliamsovi a jejich břitkému pohledu na výstřednosti moderního světa tento komediální seriál funguje na diváky naprosto dokonale. (HBO Europe)

(více)

Recenze (328)

Matty 

všechny recenze uživatele

I v neustálém variování týchž nevkusných vtipů lze dosáhnout mistrovství (nejlepší jsou ale stejně postřehy vypravěče). ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Anglický humor mám fakt rád a třeba takové Monty Pythony zbožňuju. Tohle jsem ale vzdal po nějakých 5 dílech s tím, že všechno fakt vidět nemusím. Donekonečna opakované idiotské scénky se stále stejnou pointou (která nebyla legrační ani napoprvé, natožpak napodesáté) mě unavily rychleji, než několikahodinové rubání uhlí v dole (ne, horník fakt nejsem). Dvě hvězdičky jen za to, že je to z Anglie. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Malá Velká Británie se dvojici Lucas-Walliams rozhodně povedla. Je to zábavné, chvílemi správně drsné, ale občas bohužel i příliš mimo mísu (návrat několika vzpomínek na Scary Movie, které bych raději zapomněl...). Přesto seriál má rozhodně své kouzlo, neuvěřitelnou škálu vtípků, které se občas až nepřiměřeně opakují a ztrácí na smyslu, ale jindy právě naopak ("podle computeru ne":)). Určitě to není humor pro každého a lidé nebudou brečet smíchy nonstop, ale rozhodně to zkuste. Já ovšem raději americký spin-off... ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Bože, kdybych mohl dát 10 hvězdiček, tak ho ten seriál má. Už dlouho jsem se tak nezasmál a to při každém dílu. Veselé příhody ze života, narážky na různé orientace, gay hymna + v LITTLE BRITAIN EXTRA vystupují i známé osobnosti, jako ELTON JOHN, kde ho při interwiu oblízává gay a nebo ROBBIE WILLIAMS, který si zahraje transvestitu. A ta role mu perfektně seděla. Když odcupital v těch svých šatičkách, tak jsem se smíchy potrhal. Prostě seriál je "BOMBA" a je opravdu škoda, že ho nevysílá žádná česká televize. I takové prudérní Polsko ho dávají každý pátek na TVP2. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Fekální humor a stále opakující vtipy, na tom není nic vtipného!! Takže tehle seriál je fakt dobrej.. ehm.. Podle kompiútru NÉÉÉÉ! ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prvni serie mi moc nesedla. Nejak jsem se nemoh prenest pres to, ze mi to silne pripomina League of Gentlemen, takze tu dva herci hrajou desitky postav, z nichz vetsina vypada jak retardi a jednotlivy scenky se s malejma rozdilama neustale opakujou, ale ve vysledku to proste nema takovy koule jako League. Jenze od druhy serie humor znacne pritvrdil, tentokrat uz tu bylo i par nechutaren, hlavni dvojce se neda uprit, ze dokazou zahrat cokoliv a jsou pri tom skvely, zacal jsem se tesit na svy oblibeny postavicky a jejich scenky, ale zaroven i netesit na par slabsich postav. Od druhy serie se taky znacne vylepsilo komentovani vypravece, kterej kolikrat rekne vetsi dobytkarny nez jsou v tech scenkach. No a navic kdyz se takhle nejaka scenka petkrat, desetkrat zopakuje a po jedenacty ji udelaj lehce jinak, tak to pobavi dvojnasob. Proste chce tomu dat cas a sanci a nakonec jsem se perfektne bavil. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

ADNTHVBS aneb absolutně dokonalej naprosto trhlej humoristicky vypilovanej britskej sitcom. Náhodou jsem to zahlídl na ORF1, když jsem jednou večer procházel kanály a já vám řeknu, nic tak úžasnýho jsem ještě neviděl. Aniž bych chtěl pohanět Monty Pythony, tak musím říct, že Little Britain je poráží na celé čáře a to ještě o dost vede. Už hodně dlouho jsem se tak nenasmál, doslova od začátku do konce. Humoristický seriál natočili původně podle radioshow BBC, což ukazuje tu kvalitu, kterou mají i v rádiu. Každý díl je vlastně perla, melanž humorných scének o různých druzích lidí, od školáků, přes premiéra, invalidu, po třeba bojovníky s tukem. Jejich scénky jsou i mnohdy nechutné a trapné, jenže humorně trapné. Dalo by se říct, že se jim skoro vždycky podaří vypíchnout nějakou nedobrou lidskou vlastnost nebo pozérský typ chování, nebo vůbec chování, které nás rozčiluje na druhých, i když jsme sami pořádný paka. A v každém dílu vidíme další "dobrodružství" známých postav. Jedná se dalo by se říci o two-man-show, protože oba hlavní hrdinové se převlíkají do skoro všech hlavních rolí a řeknu vám, už jen ty převleky mnohdy stojí za to. To jsou postavičky jako z monopolů. Co se mě týká, tak naprosto nejdokonalejší je ta část o mladíkovi zamilovaným do babičky svýho kamaráda. To se nedá popsat, to se prostě musí vidět. Fat Fighter club je taky naprosto dokonalej a vlastně ve všech třech sériích s celkem asi 23 díly jsem zatím neviděl jedno hluchý místo. Občas jsem tomu nerozuměl, protože klučinové přecházejí do tak nesrozumitelných přízvuků (Dave Lister proti nim v takových chvílích mluví jako absolvent Oxfordu) nebo tak rychlé vyřídilky, že musí mít problémy i rodilý mluvčí. A tak mi nezbývá, než vám tento seriál se vší vážností doporučit. Tento skvost, který hodnotím jako nejlepší seriál, jaký se nyní natáčí. A vlastně, alespoň pro mě, i jako nejlepší autorskej počin celýho novýho tisíciletí, a to pětihvězdový hodnocení myslím mluví za vše. Je to myslím šestá pětihvězda, co jsem za film nebo seriál z tohoto století dal. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

To je tak úchylné, tak trapné, tak vtipné, tak geniální, že se na to musím dívat znovu a znovu a pořád se bavím. Lucas a Walliams jsou opravdu neuvěřitelná dvojka a jejich převleky a způsobherectví jsou naprosto skvělé. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Podíval jsem se na první řadu a abych pravdu řek, tak na pokračování nějak nemam moc chuť. Ono je to sice vtipný, ale prostě se to všechno pořád opakuje dokola. U prvního dílu jsem si řikal, že to je jasně za 5 hvězd. U druhýho dílu jsem si řikal, že se to trochu opakuje, u třetího jsem si řikal, že se to opakuje docela dost a u osmýho jsem měl pocit, že jsem to už všechno stejně viděl. Zatim teda dávám 3 hvězdy. Jestli se někdy odhodlám podívat na další epizody, tak třeba ještě hodnocení změnim. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Nebudu říkat, že se u každýho dílu nesměju, to bych lhal, ale bohužel je to humor na jedno brdo, tedy opakující se i když absurdní, vulgární a v tak dementním podání, až je to opravdu vtipné. 70 % ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jak tak koukám kolem, vše podstatné již bylo řečeno (napsáno), tak já jen doplním, že obdivuju ty dva, že si ze sebe a hlavně z ostatních dokázali udělat politicky nekorektní srandu. Tlustí, gayové, prosťáčci a mnoho dalších lidských (většinou záporných) vlastností je zde parodováno a mnohdy moc dobře. Chvíli jsem i uvažoval o plném počtu, ale pak jsem si řekl, že zas tak jsem se nesmál a hlavně, pár dílů jsem (díky časovému zařazení téměř o půlnoci) nestihl. No a neměl jsem potřebu je vidět, protože jsem vždy měl něco lepšího na práci. Každopádně si tenhle seriál seženu v originále (i když ten dabing se vcelku vydařil, hlavně vypravěč je skvěle nadabován) a za čas si tuto příjemně nekorektní srandu dám znovu. A možná, když uvidím všechny díly v originále, mé hodnocení bude jiné, kdo ví… 80 %. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Niekedy sú nechutní, ale v podstate sa striafajú typicky britským štýlom suchého humoru do ľudskej hlúposti v jej nekonečných podobách :-) ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Jejda, zde máme ale spousty postav. Kdo se v nich má vyznat? Opravdu nevím, co na to říct, nemám k tomu slov. Ale humor je skvělý, místy suprový, ale místy je to trošku hluché. A jinak je pozoruhodné, s jakým málem herců si vystačili. Nejoblíbenější hláška: "Jo, já vim." ()

juta 

všechny recenze uživatele

"Británie, Británie, Británie. Provoz zahájila královna v roce 1972. Británie dnes láká stovky návštěvníků ročně, ale proč přicházejí? Nejen aby zjistili, jak správně chutnají kuřecí nugety, nebo aby si vyzkoušeli tradiční britskou zábavu - šmírování. Nikoliv! Přicházejí po stádech, aby se setkali s britským lidem." Prostě skvělý seriál, který pobaví i když zrovna zvracíte po ochutnání sušenky, kterou dělali v útulku pro bezdomovce. Best: "podle kompjůtru ne!", "jo já vim" ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Británie, Británie, Británie, země technických vymožeností. Už déle než 10 let používáme vodovod, podzemní tunel jenž nás spojuje s Peru a vynalezli jsme kočku! Žádný z těchto vynálezů by se však neuskutečnil, nebýt britského lidu ! '' Mám rád britský suchý humor, je dost podobný našemu. Ale tohle podání mi nějak nesedlo. Sem tam se mezi scénkami zaleskne něco výraznějšího, většinou ale vtipnost nedosahuje takové úrovně jakou bych dle zdejšího hodnocení očekával. Ale beru v potaz dvě věci. Nejsem ´Brit a tak lecjakou narážku možná nechápu a jistě své dělá i dabing... (I když u seriálu Haló haló to náš dabing třeba vyzdvihl o level výš:-). Oceňuji i všechny ty neuvěřitelné převleky ústřední dvojice. Jednou za čas vidět díl, nemám problém. Kontinuálně to sledovat by mi asi dělalo problém. Takže průměr. * * * ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

"A nechceš radši koukat na Monty Pythony? Říkala jsi přece, že Malá Velká Británie je furt dokola jedno a to samý." "Jo, já vim." "Tak nechceš něco jinýho?" "Né, nechci, chci koukat na Malou Velkou Británii." "No tak dobře." .............. "Áááá, kdyť je to furt to samý, já už na to koukat nechci!" .... "Pusť mi tam jak jsou v USA." ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

"Tak, kolik byste si chtěl vypůjčit? - Dva tisíce liber prosím. - Dva tisíce liber. Podle computeru NE. - Nedá se to nějak udělat? A kdybych třeba, kdybych si chtěl půjčit míň, třeba patnástset liber. - Patnást set liber. Podle computeru NE. - Aha. A můžu mluvit s vedoucím? - Podle computeru NE. - Takže jako opravdu se nedá nic dělat? - Tak chviličku. (Nakloní se k počítači). Tenhle říká, že si chce půjčit dva tisíce liber. No já nevim, zkus o tom trochu pouvažovat, jo? Já mu to řeknu, dobře řeknu..... Podle computeru NE." ()

Reklama

Reklama